Muži B

FC Háje JM B - Třeboradice B 5:0 (2:0)

FC Háje JM B - Třeboradice B 5:0 (2:0)
Poslední květnový den jsme sehráli utkání s SK Třeboradice „B“. Vzájemné zápasy byly vždy vyrovnané, proto jsme čekali, že tomu nebude ani tentokrát jinak.
5:0
(2:0)
24.kolo v Ne 31.5.2015 17:00
Háje UMT
FC Háje
Třeboradice
Branky FC Háje: 35.,87. Bednář,10. Grešnjakov,53. Rapant,55.Soucha. Diváci: 0,
Sestava FC Háje: Tlustý Štípek,Sojka,Hovorka,Lojda Boháč,Bednář,Soucha,Hančl(72.Dvořák Vl.) Grešnjakov,Rapant

Komentář

FC Háje JM „B“ - SK Třeboradice „B“

5 : 0 ( 2 : 0)

Hráno : 31.5. 17:00 hřiště UMT FC Háje
Rozhodčí : Ptacznik – Jandus,Maťátko

Poslední květnový den jsme sehráli utkání s SK Třeboradice „B“. Vzájemné zápasy byly vždy vyrovnané, proto jsme čekali, že tomu nebude ani tentokrát jinak. Hosté ale asi procházejí personální krizí, navíc jejich „A“ tým hrál ve stejné době. Tyto skutečnosti se odrazily na složení mužstva. My jsme již tradičně dávali sestavu velice těžko dohromady. Již delší dobu nás trápí velký počet zraněných a k tomu se přidaly dovolené. Na střídačce jsme měli připravené pouze hájeckého doyaena hrajícího trenéra „Lambádu“ Dvořáka a náhradního brankáře Vosku.

Zápas byl od začátku v naší režii, soupeř se jen sporadicky dostal před naší branku. Převahu jsme zužitkovali již v 8. minutě. Lojda poslal přihrávku na Rapanta, který zatáhl míč až na brankovou čáru. Následně dal balón pod sebe na volného Grešnjakova, který se nemýlil 1:0. Přes neustálou převahu jsme další branku vstřelili až ve 35. minutě.

Ale stála opravdu za to. Hančl zatáhl míč po lajně, přihrál do vápna, Bednář si křikl na Souchu a ten balón pustil. Poté už Bednář v běhu z 18. metrů nasměroval nechytatelnou střelu pod břevno 2:0. Do konce poločasu jsme žádnou další šanci nevyužili a tak jsme odcházeli do kabin pouze s dvoubrankovým vedením, které bylo pro hosty velmi lichotivé.

Za zmínku ještě stojí situace v šestnáctce hostů. Grešnjakov přehodil vyběhnutého brankáře a chtěl směřovat k brance. Brankář mu v tom ale chtěl zabránit a přitom ho sestřelil.

Aby si vytvořil jákesi alibi, tak se začal svíjet v bolestech tak věrohodně, že jsme již chtěli volat záchranku. Zdálo se podle gesta, že rozhodčí vyhodnotil jasný faul na našeho borce odpískáním penalty a čekali jsme jen na ukázání červené karty. K údivu nás, diváků i hostů ale ukázal na trestný kop proti nám za faul na brankáře. Sojka z pozice kapitána požádal soudce o vysvětlení nepochopitelného rozhodnutí. Arbitr mu odpověděl, že takto to viděl on a jako důkaz svého rozhodnutí ukázal na ležícího a svíjejícího se simulanta se slovy „podívejte jak ho to bolí“. Potom golman obživl jako by ho polili živou vodou a pokračoval bez úhony dál ve hře.

Druhý poločas jsme začali opět náporem a s chutí navýšit vedení. To se nám povedlo již v 53. minutě, kdy Soucha poslal přihrávku Rapantovi, který z velkého úhlu trefil prostor mezi brankářem a tyčí 3:0. Zlí jazykové říkají, že chtěl cenrovat a ukopl se, on tvrdí, že použil svoji bravůrní kopací techniku a geniální myšlení. Kde je pravda se asi nedozvíme. O dvě minuty později v 55. se na brance opět podíleli Rapant se Souchou. Předvedli ťukes, který zakončil Soucha 4:0. Gólový účet podepsal svojí druhou trefou Bednář. V 87. minutě z levé strany poslal Lojda třicetimetrový centr na zadní tyč, Bednář si naběhl a míč usměrnil do branky 5:0. Hosté si za celé utkání vypracovali dvě šance. Prudkou střelu kryl Tlustý a po závaru snaha o přehození vyběhnutého brankáře skončila na horní straně břevna.

Zápas skončil naším jasným vitězstvím, které bylo naprosto zasloužené. Vzhledem k předvedené hře si troufám říci, že mělo být ještě výraznější. Hosté tentokrát nebyli tím tradičním obávaným soupeřem. Na jejich výkonu se jistě podopsala velká obměna týmu.

V dalším zápase nastoupíme v sobotu 6.6. od 10:30 na hřišti Junioru Praha. Domácí budují nový tým, takže nevíme, co od nich můžeme očekávat. Podle jejich vyjádření ale mají do příštích sezón velké ambice.


neděle 31.5.2015 | Petr Lojda | Přečteno: 5423

Další články