Mladší žáci B (2012)

Mladší žáci B - Točná 2:2 (1:0)

Mladší žáci B - Točná 2:2 (1:0)
V sobotu odehráli mladší žáci B svůj první jarní zápas. Vzhledem k tomu, že áčko hrálo ve stejný čas s Klánovicemi, přišli nám pomoci kluci z ročníku 2001.
2:2
(1:0)
12.kolo v So 24.3.2012 08:30
Háje UMT
FC Háje
Točná

Komentář

Na zápas nás bylo celkem 10 (z toho čtyři 2001), neboť Pája Vála se na čtvrtečním tréninku zranil. Lidí z Točné přijelo o dost více, a tak to bylo hlavně o tom, jak zápas vydržíme fyzicky. Někteří kluci odehráli utkání bez střídání či s minimálním oddychem pouze na doplnění tekutin.

Utkání nezačalo moc hezkým fotbalem, spíš to bylo takové oťukávání z obou stran. Hrálo se spíše ve středu hřiště, ale kluci se otrkávali. V zápase se střídalo pár hezkých momentů se situacemi, kdy nikdo nevěděl co hrát a míč létal více ve vzduchu, než na zemi. Když se klukům však akce či kombinace zadařila, stálo to za to. Chtělo by to se pokoušet o tyto kombinace častěji, než asi třikrát za poločas. V první půli nás poslal do vedení Filip Trefný, který z pravé strany mířil správně na vzdálenější tyč a k té taky náš první gól zapadl.

Obraz druhé půle se příliš nezměnil. Na klukách bylo vidět, že už se nestíhají tolik vracet, pomalu jim docházely síly. Točná se tak dostávala do více šancí, které velmi dobře kryl Fíla Kincl. Přesto se z jedné akce postaral soupeř o vyrovnání. Kluci se však hecli a hlavně Honza Uhmann, posila z 2001, se postaral o vedení na 2:1, kdy u lajny vybojoval míč, dostal se s ním do střelecké pozice a nekompromisně zakončil. Byla to jeho druhá velká šance, chvilku před gólem se pokusil o krásný lob, který však přistál na břevně.
Točná se ještě pokusila o tlak, ze kterého vytěžila vyrovnávací branku. Minutu před koncem se záloha nestačila vrátit a pět hráčů soupeře přehrálo naše obránce, kteří se společně s Fílou snažili zabránit vyrovnávacímu gólu. Nepodařilo se jim to a utkání tak skončilo remízou 2:2.

Rád bych poděkoval klukům za maximální výkon. Těžko jim jde něco vyčítat, fyzicky se jednalo o velmi náročné utkání, které zvládli, Fotbalově jsme byli lepším týmem, soupeř to nahradil jednoduchostí a důrazem v soubojích, kde se projevila jeho fyzická vyspělost. Velmi dobře zahráli obránci, kteří prakticky odehráli celé utkání a s mnoha akcemi si poradili i v oslabení. Výborně také zachytal Fíla, který kluky podržel.

Moc rád bych poděkoval klukům z 2001 za pomoc. Zahráli velmi dobře.

FC Háje JM: Fíla Kincl, David Průša, Pepa Bára, Filip Trefný, Tom Fortelka, Honza Uhmann, Kuba Kulhavý, Ríša Malík, David Nováček, Míša Štěrba


sobota 24.3.2012 | Otmar Mansour | Přečteno: 3206

Další články