Provozní informace

Provozní informace (5)

Provozní informace (5)
Přes své původní  rozhodnutí nezúčastnit se diskuze k vyjádření FC TJ, cítím nutnost uvést některé informace potřebné k objektivnímu posouzení komentáře pod článkem Provozní informace (3) zveřejněném na klubových webových stránkách. http://www.fc-haje.cz/clanek/1626-provozn-informace-3/

"Byť je řešení možná překotné, nevypadá pro FC nezajímavě.A je celkem rychlé.Lepší než několik dalšich let pěstovat lebedu a přihlížet jak se nám všude smějí a Je to možnost jak fotbal posunout dál alespoň podminkami.Pak můžem našim členům nabídnout více než nějaké sliby o lepšich časech,ale jen možná, kdyby....Dlouho jsem věřil,že se trávy dočkáme již brzy,ale teď to vypadá na nechuť některých lidí s tím něco udělat.Nehledají se důvody proč a jak ANO,ale spíše proč návrh nepřijmout a dále se trápit a bojovat s radnicí místo toho mít její alespoň nějakou podporu pro naší činnost,ať už bude MČ 11 v jakémkoliv složení.Přeci si nemůžem myslet,že po připadné změně na radnici nám někdo,třeba Hnuti P 11 dá nějaké hřiště.mb"  

Základem vyjádření FC TJ k nabídce MČ je povinnost statutárního zástupce, odpovědného za provozní zajištění areálů FC TJ Schulhoffova a K jezeru, zabránit ze znalosti věcí zcizení výsledků práce FC TJ ve veřejném prostoru na Praze 11. Pozice nepřítele dětí a fotbalu na Hájích, do které jsem byl v komentáři z vlastních řad postaven "Dlouho jsem věřil,že se trávy dočkáme již brzy,ale teď to vypadá na nechuť některých lidí s tím něco udělat" je pro mě osobním zklamáním, zejména pak přistoupení několika členů FC na podmínku vyloučení FC TJ, konkrétně mé osoby, z jednání o budoucnosti klubu.

Martin Brož vzal nabídku pana Mlejnského na změnu nájemních vztahů za svou  "Pak můžem našim členům nabídnout více než nějaké sliby o lepšich časech,ale jen možná, kdyby.... ". Měl by v této souvislosti vědět, že nenese jako trenér mládeže FC, žádnou odpovědnost za budoucnost areálu provozovaného FC TJ. Řešit problematiku pozemkových a majetkových vztahů FC TJ, i přes to, že k tomu byl v restauraci vyzván samotným starostou MČ Praha 11, nemůže být jeho povinností a ani mu takováto jednání nepřísluší.

Není mi známo, že by Martin Brož z pozice trenéra mládeže FC bojoval s radnicí " spíše proč návrh nepřijmout a dále se trápit a bojovat s radnicí místo toho mít její alespoň nějakou podporu pro naší činnost." Trápení mohl být ušetřen pokud by zaregistroval skutečnost, že FC TJ nikdy nežádal MČ o finanční podporu na svou činnost. Z příjmů z vedlejší hospodářské činnosti pokrývá od roku 1996 jak své vlastní náklady na činnost, tak i veškeré provozní náklady FC.

Martin Brož působí na Hájích obětavě již dlouhé roky a proto se pokusím dát jeho slova k nabídce pana Mlejnského "Je to možnost jak fotbal posunout dál alespoň podmínkami." do souvislostí, z důvodu možnosti objektivního posouzení podmínek vytvářených FC TJ pro zajištění sportovní činnosti FC.

a)         FC TJ vybudoval v roce 1996 vlastními silami za finančního přispění MHMP v areálu K jezeru systém automatické závlahy hlavního travnatého hřiště z vlastního zdroje vody, jako jeden z důležitých vkladů do budoucnosti. Na výstavbě se nijak nepodílela MČ. (část hřiště získala chybou státu a nečinností MČ v roce 2008 akciová společnost ODDITY a.s.)

b)        FC TJ postavil v roce 1998 travnaté hřiště s automatickou závlahou v areálu ZŠ Schulhoffova vlastními silami za finanční účasti ČMFS, MHMP a MČ. Tréninkové hřiště slouží jako základna pro děti FC do desíti let (hřiště bylo násilně zcizeno v roce 2008 rozhodnutím odpovědného činitele samosprávy Luďka  Zítky a zásahem bezpečnostní agentury ABL s.r.o. ve prospěch akciové společnosti Dukla Praha a.s.).

c)         FC TJ rekonstruoval v roce 1998 prostory sociální budovy areálu K jezeru ( byl odstraněn havarijní stav vybudováním plynové kotelny a kompletně rekonstruovány sprchové prostory). Na výstavbě se nijak nepodílela MČ.

d)        FC TJ postavil v roce 2003 na vlastní náklady sociální zázemí, včetně veškerých přípojek a vnitřního oplocení v areálu Schulhoffova. Na výstavbě se nijak nepodílela MČ ani FC.

d)        FC TJ postavil v roce 2007 hřiště s umělou trávou a osvětlením v areálu Schulhoffova, vlastními silami za finanční podpory MHMP. Na výstavbě se nijak nepodílela MČ ani FC.

e)         FC TJ převzal v roce 2009 vlastními silami postavené, za finanční podpory MHMP, hřiště s umělou trávou III. generace a umělým osvětlením, nahradila snad poslední mlatovou plochu v Praze. Na výstavbě se nijak nepodílela MČ ani FC.

Prostory v areálech K jezeru a Schulhoffova provozované FC TJ, konkrétně dvě hřiště UMT s umělým osvětlením, více než polovinu travnatého hřiště (vyhovujícího potřebám dětí do 10 let) a sociální zázemí obou areálů, pronajímá FC TJ občanskému sdružení FC za 1,- Kč/rok. FC TJ hradí veškeré náklady na energie, provozní náklady a náklady na opravy a údržbu areálu a sociálního zázemí obou areálů využívaných FC. Hradí též mzdové náklady správců obou areálů. Je to věc všeobecně známá a informovanou veřejností kladně hodnocena.

Slova "děti začnou odcházet jinam,tam kde fotbal má alespoň nějakou podporu"  jako by byly přímo opsány z propagačních materiálů společného projektu MČ a akciové společnosti Dukla Praha a.s. které zdůvodňovaly vstup komerčního subjektu do oblasti sportovní výchovy dětí na Jižním Městě. Těmito slovy též zdůvodňoval Dalibor Mlejnský nadstandardní finanční a mediální podporu marketingového projektu, který po pěti letech přinesl Jižnímu Městu likvidaci mnohých sdružení zajišťujících do té doby dlouhodobě v neziskovém prostoru sportovní činnost. Likvidaci, ve prospěch mediálně klamavou reklamou vytvořeného obrazu Dukly Praha, která je jako jediná schopna na odpovídající úrovni zajistit potřeby obyvatel Jižního Města.

Věřím, že trenéra FC snad nepřekvapí informace o činnosti svého vlastního klubu. Pro mnohé obyvatele Jižního Města, čerpající informace o svém sídlišti prostřednictvím regionálního zpravodaje KLÍČ, to však překvapivá informace určitě budou. http://www.fc-haje.cz/media/ke-stazeni/48.pdf

Pokud považuje Martin Brož nabídku Dalibora Mlejnského za "lepší než několik dalších let pěstovat lebedu a přihlížet jak se nám všude smějí" tak návrh podnájemní smlouvy nečetl pozorně nebo mu neporozuměl. Pozemek zůstává ve vlastnictví ODDITY a.s., Praha 11 ji vyplatí neexistující dluh, na své náklady rekultivuje pozemek a bude jí za to hradit nájemné. Podnájemce FC si zahraje dva roky na trávě a poté ODDITY a.s. opět zatíží FC TJ nesmyslným tržním nájemným. Účelu bylo dosaženo a areál opět spustne. V lepším případě zde v krásném prostředí postaví akciová společnost bazén.

Pravdou je, že Praha 11, která se snaží všemi prostředky potlačit činnost klubu, pravděpodobně nyní dobrovolně nepřistoupí k vykoupení pozemku ve veřejném zájmu. To však nemůže být důvodem rezignovat na svá práva, přistoupit na nabídku a zapojit se do současného  prokorupčního systému podpory sportu nastaveného našimi zastupiteli na Praze 11. Ze znalosti Hájecké historie vím, že klub přežil mnohá těžká období a vždy si ho fotbalisté minulých generací dokázali uhájit a věřím, že tomu nebude jinak ani dnes. FC TJ bude trvat na spravedlivém, v minulosti standardním, řešení odkoupením pozemku.

Z hlediska výše uvedeného se musím dívat na nabídku Dalibora Mlejnského členům FC jako na nabídku, danou v rozporu s dobrými mravy a zvolený způsob projednávání za netransparentní a právně nestandardní. Praha 11 nemá v současné době v oblasti mimoškolní sportovní činnosti dětí, kterou dlouhodobě pro obyvatele JM zajišťujeme, finančnímu pokrytí odpovídající výsledky. Nemá, dle mého názoru, ani potřebnou důvěru obyvatel Jižního Města. Tedy takovou, která by Daliborovi Mlejnskému dávala alespoň morální oprávnění, bez zdůvodnění a veřejné diskuze, zasahovat prokazatelně netransparentním způsobem do práv sdružení občanů své vlastní obce.


pondělí 10.6.2013 | Jan Horník | Přečteno: 3289

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

28.3.2024, 14:00, Střešovice UMT.
Střešovice – FC Háje
Starší dorost
28.3.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci A (2009)
28.3.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci B (2010)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
29.3.2024, 10:15, Ďáblice T.
SK Ďáblice B – FC Háje
Muži B
1.4.2024, 15:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Muži A
1.4.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Mladší dorost B
3.4.2024, 17:00, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Chodov
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Muži A
6.4.2024, 10:30, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší dorost B
6.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci A (2009)
6.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Braník
Mladší dorost A
6.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci B (2010)
6.4.2024, 15:15, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka A (2013)
6.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka B (2014)