Starší přípravka A

EON Junior Cup ročník 2004

EON Junior Cup ročník 2004
V sobotu se ročník 2004 zúčastnil tradičního turnaje pro kategorii U10 Eon Junior Cup. Letos se hrálo ve Voticích a svou účastí potěšil děti i bývalý reprezentační útočník Milan Baroš.

EON CUP - 12. místo 

26.04.2014

24 týmů

Sestava:

A - Dandy - Kubík - Marco - Dave - Tom - Legolas === Barunka - Kája

B - Krýša - Jirka - Villi - Barbie - Alex - Turbo === Juny, Karlos

Branky: 10x Tom, 6x Dave, 3x Karlos, 2x Turbo, 2x Villi, 2x Marco, 2x Kubík, 1x ==) Legolas, Jirka

    Skupina A: SK Dynamo ČB, FK Planá n. Lužnicí, FC Tempo, FK Dukla, FK Hořovicko, TJ SK Satalice 

    Skupina B: Sokol Chotoviny, FK Meteor Tábor,  Minerva FF, Sk Votice, Sk Aritma Praha, FK Viktoria Žižkov

    Skupina C: Sk Benešov, ČAFC, SK Slavia, TJ Sokol Želeč, SK Union Vršovice, SK Spartak Příbram

    Skupina D: TJ Nová Včelnice, AFK Slivenec, ABC Braník, SK Posázavan Poříčí, FK Rašelina Soběslav, FC Háje

FC Háje - Rašelina Soběslav - 4:6 (A - 3:2; B - 1:4) - základní skupina

V tomto zápase budu hodnotit hřiště A, kde hráči vyhráli 3:2. V utkání jsme byli více na míči, vytvářeli jsme si šance, ale poslední dobou bojujeme i s koncovkou, dnešek byl toho důkazem. Klukům nemůžu upřít snahu o kombinační hru, ale i dobrý návrat za míč. První branku jsme obdrželi po obranném odkopu protihráče a Dandy v brance neměl moc šancí, míč mu zaplachtil pod břevno. U druhého gólu jsme nechali více místa a soupeř toho využil, škoda pro nás, že jsme nevyužili svých šancí, protože jsme trefili dvakrát břevno i obě tyče. Ještě mě mrzí, že jsme nedohráli pár šancí před soupeřovou brankou, chyběl tam větší důraz a rychlejší reakce.

FC Háje - ABC Braník - 1:7 (A - 1:5; B - 0:2) - základní skupina

V druhém utkání hodnotím sestavu B, která hrála proti šikovným klukům z Braníku ročník 2005. Zde jsme prohráli 2:0, ale obraz hry neodpovídal výsledku, soupeř u první branky využil našeho nedorozumění v zadních řadách na pravé straně a druhou branku nám přidal těsně před koncem, kdy jsme propadli v souboji, pochvalu si zde zaslouží Krýša, který zmařil několik šancí soupeře, ale i zbytek týmu, všichni si plnili své úkoly. I zde jsme se dostávali do šancí, díky Alexovi, který jde za míčem důrazně, až mu kolikrát soupeři ustupují, mohli jsme přidat i pár branek po rohu, jenže to musíme trefit míč, sice jsme si hezky nabíhali, ale tu kulatou medunu jsme do sítě ne a ne protlačit.  V tomto utkání ukázal i Juny, že když se chce, tak to jde, přáli bychom si, aby to bylo častěji.

AFK Slivenec - FC Háje - 5:4 (A - 2:2; B - 3:2) - základní skupina

Ve třetím zápase na nás čekal Slivenec, se kterým jsme hráli shodně po dvou brankách na každé straně, opět jsme si dali jednu branku skoro sami. Proměňování šancí to už byla kolikrát křeč, dostáváme se do zakončení, jenže kluci nedokážou zachovat klid. Pozitivní je to, že se do zakončení dostáváme, ale už by to chtělo větší produktivitu, nemůžeme spoléhat jen na Toma, který přispívá pravidelně, musí se zapojit i ostatní, protože dát branku, jde z jakékoliv pozice. Čekal bych ještě více přihrávek do volného prostoru na nabíhající spoluhráče a více na sebe mluvit.

Nová Včelnice - FC Háje - 0:7 (A - 5:0; B - 0:2) - základní skupina

Se Včelnicí, která měla i spoustu hráčů mladších ročníku 2004, jsme si zahráli v tréninkovém tempu, zhodnotil bych hru Béčka. Po celé utkání jsme si vytvářeli šance, ale soupeř nám dobře kazil naše plány trefit zařízení, a často i malý chlapci dokázali utéct klukům, kde hasila nebezpečí Barbie, která celý turnaj se prezentovala poctivým výkonem, i v tomhle zápase ukázal Juny potencionál. Branku jsme nakonec střelili po takové náhodné akci, když Villi protlačil míč podél brankáře, ale na druhou stranu si výborně naběhl z místa stopera. Druhou branku přidal Šimi, když ji vyfoukl Jirkovi z nohy, holt byl rychlejší.

SK Posázavan Poříčí - FC Háje - 1:2 (A - 0:2; B - 1:0) - základní skupina

Zápas proti celku z Poříčí byl zápasem o vše, proti našemu celku B byla nařízena penalta a díky ní, prohráli. Na naší půlce, jsme vyhráli 2:0 a díky tomu to vítězství jsme se posunuli do finálové skupiny, ale zpět ke hře. Hráči se snažili dostávat do zakončení, šlo jim to střídavě, ale díky Tomovi, který zužitkoval pěknou přihrávku od Máry. Chvilku poté, co na vedlejším hřišti kopal soupeř penaltu, jsme se dočkali i u nás, Tom si dal v souboji o míč tělo před hráče, kterému již nezbývalo než faulovat, na penaltu se postavil Mára, který díky krtkovi poslal střelu, která šla doprostřed a postrádala veškerou razanci. Uklidnění přinesl po hezké akci Mára, který si vyměnil role s Tomem a z pozice stopera si naběhl na přihrávku a vychutnal si brankáře, ale chtělo to více branek pro fanoušky, šance jsme na to měli. Soupeřovi protiútoky dobře zastavovali naše kraje Dave & Kubík, který navíc odehrál celý turnaj s dlahou na ruce a vůbec se nešetřil. Pochvalu si zaslouží i Legolas (Víťa) s Kájou, kteří mají výborné zpracování míče a dokáží dobře přenášet hru.

SK Slavia Praha - FC Háje - 15:0 (A - 6:0; B - 9:0) - Finálová skupna

Do finálové skupiny jsme se dostali, tím jsme si splnili přání a to bylo dostat se do první poloviny. Jenže po pauze na oběd, který hráči nakonec nedostali díky špatné organizaci, šli hladový do utkání proti Slávii. Soupeři zde byli za Ježíška a nadělovali ostatním. Bohužel i my jsme dostali bedýnku banánů do sítě, budu-li hodnotit lepší partu, tak musím říct, že se snažili, ale na naučené mechanismy soupeře jsme nemohli najít lék, nechávali jsme jim spousty místa, i když jsem na to kluky varoval, nemůžu jim to vyčítat, soupeř byl o dvě třídy jinde a po zásluze vyhrál, pozitivním zjištěním je, že naši nejsou na tom pohybově tak špatně. I taková utkání jsou ku prospěchu.  

SK Benešov - FC Háje - 8:2 (A - 2:2; B - 6:0) - Finálová skupina

V utkání s Benešovem jsme si věřili na lepší výsledek, ale skutek utek. Hráči byli po obědě a někteří ještě snili o masíčku na talíři, jak ho baštili. Teď zhodnotím hru druhého družstva. Nezačali jsme špatně, měli jsme míč i častěji na kopačkách, ale poté došlo ke zkratu Krýši, který myslel asi na párek v rohlíku, nebo co?!! Dvakrát nahrál přímo soupeři na branku a celkový zmar završil Karlos, který chtěl rozehrát místo Krýši od branky a nahrál opět doprostřed soupeři, který dal třetí branku. Pak je těžké něco hrát, když dostanete takové branky po sobě v rychlém sledu, celkově tento zápas byl asi nejhorším v podání B týmu na turnaji. Sice jsme to nezabalili, ale soupeř byl v pohodě a naši byli vždy o sekundu později u míče. Jinak koncentrace před utkáním některých hráčů je katastrofická (Karlos)!

ČAFC Praha - FC Háje - 10:0 (A - 5:0; B - 5:0) - Finálová skupina

V utkání s naším soupeřem ČAFC, jsme byli pouze sparing partneři, klukům jsme opakovali, že soupeře nesmí nechávat zpracovat míč, na tož je, nechat otočit, nechávali jsme soupeři spoustu volného místa, nejvíce jsem kluky upozorňoval na hráče s číslem 10, který se stal nakonec i nejlepším na turnaji, ale kluci si ho nevšímali a tak trestal. Postrádal jsem větší nasazení od party A, která má mnohem na víc, musí makat a to nejen nahoru, ale i za míč. I zde jsme se dostali do zakončení, ale nedokázali jsme propasírovat míč za záda brankáře. Bohužel, zde bylo vidět, jak chybí Voty, který dokáže vystřelit, nebo jít důrazně hlavou do zakončení.

ABC Braník a Rašelina Soběslav - výsledek započítán ze skupiny

již o pár řádek výše :)

SK Votice - FC Háje 4:3 (A - 2:2; B - 2:1) - boj o 11. a 12. místo

Poslední zápas o celkové umístění jsme hráli proti domácím Voticím, herně jsme rozhodně nepropadli, ale bohužel dokážeme zazdít i to, co snad nejde zazdít. B – tým si nepočínal špatně, sice prohrál, ale dokázal se tlačit do zakončení, po kterém jsme sice inkasovali, díky ruce za kterou by se nestyděl, ani Maradona. Sudí mlčel, soupeř si volejbalovým způsobem pomohl k ubránění a z brejku dal na jedna-nula, druhá branka padá na vrub Krýši a prvního hráče na tyči, míč nemůže projít po brankové čáře a ještě si ho sami srazit do branky, jenže naši to nezabalili a rvali se o šanci. Kluci hráli důrazně, ale bez faulů, jenže rozhodčí menší soupeře chránil a přerušoval tempo hry, kolikrát šel soupeř rozvážným krokem pro míč a tím zdržoval a kouskoval hru. Ke konci jsme už hodně otevírali hru, ale spolehnutí bylo tentokrát na Krýšu, který to vše pochytal.  

Hodnocení hráčů

Dandy - co může, to chytí, snaží se vybíhat a zastavit protihráče, občas to chce ještě více zapojit hlavně ruce, větší klid v rozehrávce a více mluvit na ostatní, máme stále ještě na čem pracovat

Kubík - odehrál turnaj s čerstvím zraněním na ruce a i přes bolest se vrhal do soubojů se soupeři, výborná hra hlavou, chce to častěji dát hlavu nahoru, nevzdávat se, když se něco nepodaří, ale už se pomaličku vrací do lepší herní pohody, jen tak dále

Mára - hrál posledního, snaží se atakovat soupeře okamžitě při přebírání míče, výborné čtení hry, ale občas ho tam kluci nechali sami, chce to občas zvednout hlavu, neplašit v koncovce a podpořit hráče

Dave - po dlouhé době se více střelecky prosadil, chce si to více zařvat, když ho kamarád nevidí, dozadu se vracel, sbíral balony a rozdával přihrávky, občas zapomíná hráče za sebou

Tom - tradičně nás nejlepí střelec, spoustu toho oběhá, kolikrát zbytečně, potom mu nezbydou síli na klid v koncovce, a je to z toho pálení šancí, ale důležité je, že se do nich dostává, chce to více i dozadu, má na víc :)

Víťa - dokáže podržet míč, výborně načasovat přihrávku, nestřílí jen na náhodu, vždy se snaží podívat, kde je soupeř, měl více šancí na branku, důležité je, že se dostává k zakončení, úspěšnost se zvýší časem

Kája - hraje podobným stylem jako Víťa, chce se to více zapracovat do týmu, přidat na ostatních aspektech a bude přínosem pro naší hru

 Barunka - pomalu se otrkává, hodně se bojí, aby něco nepokazila a poté nedostala huláka od chlapů, ať se nebojí hrát, i střílet jako na tréninku, protože to umí

Krýša - během turnaje ukázal spoustu krásných zákroků, ale i chyb v rozehrávce, dlouho mu trvá, než se rozhodne a potom vybere to nejhorší, co se může udělat, chce se to více soustředit na hru

Barbie - dokáže si ohlídat hráče, párkrát se vydala odvážně směrem dopředu, chce si to více věřit, a více se i tlačit dopředu, nebát se něco pokazit, máš dlouhé nohy, tak je doženeš, poctivý výkon, nic neodflákne, u mě má jistotu, že nestřídá, protože se snaží a toho si velice cením

Vili -houževnatý v soubojích, snaží se i dopředu, ale směrem dozadu se zapomene, pak zbytečně lítá, jako blázen, větší klid v koncovce

Jirka - až na jednu chvilku, navázal na dobré výkony, snaží se, občas je naštvaný na Turba, že mu bere míč nebo gól, ale holt musí zabrat na rychlosti, více hlavu nahoře, přihraj a čekej přihrávku

Alex - jdou mu více zápasy, než tréninky, snaží se, to ostatní přijde samo, hlavní je radost ze hry, dokáže ostatní příjemně naladit svou bojovností

Turbo - hraje, jak se momentálně cítí, má na mnohem víc, musí se naučit vnímat prostor a soustředit se na hru, kolikrát mi připadá, že kouká, kde co lítá, potřebuje více míčů do běhu, tam je nebezpečný pro soupeře 

Karlos - kdyby hrál, tak jak mluví a stará se o ostatní, byl by nejlepší na světě, možná by se to chtělo více zaměřit na sebe a začít vrdě makat, ukázal i světlé okamžiky, ale vždy si to pokazí sám

Juny - předvedl, když chce, dokáže bojovat, běhat, přejít přes hráče i přihrát, bohužel je to jen v jeho hlavě, má na to, ale musí makat naplno na tréninku místo kravin, takže Pájo, je to jen na tobě, jak se k tomu postavíš

 

EON CUP - letem světem :)

Druhé regionální kolo v E.ON Junior Cupu ve Voticích se neslo ve znamení pražských týmů. Turnaj vyhrála Slavia Praha, která ve finále zdolala Duklu Praha 10:5. Velký zájem byl o ambasadora projektu E.ON Rodinný fotbálek Milana Baroše.

Před velkým diváckým zájmem hrálo 22 týmů na E.ON Junior Cupu ve Voticích. Celodenní turnaj ovládly pražské týmy, které obsadily sedm nejlepších pozic.

Do semifinále postoupily Slavia, Žižkov, Dukla a ČAFC Praha. Dukla proti ČAFC Praha ukázala dominanci a vyhrála 17:4. Slavia byla proti Žižkovu ještě důraznější a zvítězila 22:2.

Souboj o třetí místo nabídl velké drama, ve kterém Žižkov po velkém boji udolal ČACF Praha 3:2. Finálový zápas, který zahájil slavnostním výkopem Milan Baroš, začala lépe Dukla Praha. Dala dva rychlé góly a byla pro Slavii těžkým soupeřem.

Návštěvníci turnaje se mohli těšit z účasti Milana Baroše. Jeho podpisové karty šly doslova na dračku a hodně dětí získalo i společnou fotku. „Přišlo spoustu dětí a moc se mi ve Voticích líbilo. Setkal jsem se s lidmi, co mají rádi fotbal a bylo to pěkné odpoledne,“ uvedl Baroš.

Nejlepší hráči:

Nejlepší hráč: Lukáš Penxa (ČAFC Praha)
Nejlepší střelec: Hugo Gerža (Slavia Praha - 15 gólů)
Nejlepší brankář: Michal Petřina (FK Dukla Praha)

 

Konečné pořadí:

E.ON Junior Cupu ve Voticích:

1. SK Slavia Praha
2. FK Dukla Praha
3. FK Viktoria Žižkov
4. ČAFC Praha
5. ABC Braník
6. SK Aritma Praha
7. FC Tempo Praha
8. SK Benešov
9. SK Dynamo České Budějovice 05
10. FK Rašelina Soběslav11. SK Votice
12. FC Háje
13. FK Hořovicko
14. SK Posázavan Poříčí nad Sázavou
15. SK Union Vršovice
16. TJ Sokol Planá nad Lužnicí
17. SK Spartak Příbram
18. TJ Sokol Chotoviny
19. Nová Včelnice
20. FK Meteor Tábor
21. TJ Sokol Želeč
22. AFK Slivenec

23. Minerva FC - Nedorazila na turnaj

24. SK Satalice - Nedorazili na turnaj


úterý 29.4.2014 | Peter Bíro | Přečteno: 4743

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

27.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Junior
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 10:30, Háje T.
FC Háje – Vršovice
Muži A
27.4.2024, 11:00, Dubeč T.
Dubeč – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
27.4.2024, 11:30, Mikulova UMT.
Dukla JM – FC Háje
Mladší dorost A
27.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka A (2013)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
27.4.2024, 14:45, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka B (2014)
27.4.2024, 15:00, Libuš T.
SK Libuš – FC Háje
Mladší dorost B
28.4.2024, 09:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
28.4.2024, 10:00, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci A (2009)
28.4.2024, 11:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 12:15, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci B (2010)
28.4.2024, 12:30, Háje UMT.
FC Háje – Union Strašnice
Starší přípravka A (2013)
28.4.2024, 13:00, Kolovraty UMT.
Sokol Kolovraty – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 14:45, Zličín T.
FC Zličín – FC Háje
Starší dorost
28.4.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – H. Měcholupy
Mladší žáci B (2012)