Starší přípravka A

Starší přípravka 2004 na turnaji Motorletu

Starší přípravka 2004 na turnaji Motorletu
Turnaj, který jsme ve čtvrtek odehráli, měl svižný průběh, hrálo se v solidním tempu, žádný ze soupeřů nechtěl prohrát a nejen naši hráči hráli, co jim síly stačily, dnes nebyla žádná výmluva, že by šel někdo do kopce, nebo to mě nebaví, za to jsem rád. K vidění bylo spoustu individuálních akcí, krásných zákroků od brankářů, tentokrát i naši brankáři podrželi tým. Více k jednotlivým zápasům níže. 

FK Baník Sokolov - FC Háje - 2:0

První zápas jsme nebyli horším týmem, co se týče držení míče, měli jsme navrch, v individuální práci s míčem také, ale na to se nehraje, důležitý je i důraz v zakončení, hold soupeř byl hladovější po brance, než naši hráči, při první brance jsme si nepohlídali dorážejícího hráče na přední tyči, je hezké, že už sledujeme, kde je míč, ale samotná mičuda se tam nedostane, k tomu je zapotřebí sledovat i pohyb hráčů, bohužel to se nestalo a míč skončil za zády bezmocného Máry, druhou branku přidal soupeř po odražené střele, kdy přes bránícího hráče Mára bohužel nic neviděl a nestačil včas zareagovat na střelu pod víko. 

FK Pardubice - FC Háje - 1:3

Druhé utkání proti Pardubicím, zde jsme měli nevyřízený účet se soupeřem ze zimního turnaje, kdy nám nebyl, uznám regulérní gól po krásné akci dua Dave&Dave, tehdy to znamenalo po nádherném výkonu po celý turnaj konec snu o medaili na krku. Jak se říká, každý zápas je jiný a začíná za stavu 0:0, bohužel i dnes jsme šli do jednogólového manka po chybě, kdy Tom neudržel v náruči mokrý míč a soupeř ho dorazil do branky, jinak po zbytek zápasu již tým podržel hezkými zákroky. V tomto zápase úřadoval Mára, který si chodil středem na kasu, po jedné pěkné akci se prosadil i Turbo, do zakončení se postupně dostali všichni, ale to naše zakončení je kolikrát k pláči, snad se to brzo lepší a budeme přinášet více gólových radostí, proto fotbal hrajeme. Směrem dozadu jsme sice párkrát propadli, ale vždy jsme se stačili dostat včas za míč no, a když už jsme to nestihli, tak nás podržel Tom, který se pomalu rozchytal na další utkání. 

FC Háje - Motorlet A - 2:2

Ještě před rokem něco nemyslitelného, abychom hráli s tímto soupeřem vyrovnanou partii, natož vedli po začátku zápasu o dvě branky. V úterý jsme si ukazovali chyby, které děláme při bránění herních situacích v našem vápně, ale co čert nechtěl?! Opět na zadní tyči Dave a opět nebyl důrazný a nechal se přetlačit hráčem, který poté skóroval do prázdné branky, na obhajobu Davida, přece není možné, aby soupeř přešel přes tři a podél padajícího brankáře ještě přihrával, kde si nabíhají dva hráči. Pak přišla chvíle brankáře, který vytahoval pokusy hráčů z Motorletu mimo tři tyče kolikrát snad jenom konečky rukavic, ale i dobrým postavením. Bohužel jsme nedokázali udržet vedení až do konce, kdy nás opět soupeř přetlačil při závaru na zadní tyči, a bylo srovnáno, poté se ještě hra přelévala nahoru a dolů, ale již nikdo nedokázal protlačit míč do branky.  

Tj Sokol Rovnsko pod Troskami - FC Háje - 1:2

V zápase s Rovenskem jsme opět prohrávali po jedné nedohrané akci, pochvala patří klukům, že to nezabalili a začali jezdit po zadku, protože i to je cesta, jak zlomit vůli soupeře, tento zápas byl utkáním Davida, který se postaral o obrat a ukázal přesnou mušku v zakončení, ale i poctivou prací směrem dozadu, ale jeden hráč zápas nedělá vždy je potřeba i ostatní, kteří jej podpoří, nebo zaskočí na jeho místě, protože kolikrát odvede více hráč, který není tolik vidět, ale odvede spousty černé práce, díky které můžou být více vidět kreativnější hráči, opět se předvedl brankář.  

FK Dukla Praha B - FC Háje - 1:2

V posledním utkání se rozhodovalo o tom, zdali budeme moci bojovat o medaili nebo jestli to bude jenom o umístění. Kluci nejásali, že nás čeká tým z Julisky, protože měli ještě v paměti nedávný výprask od soupeře, ale podařilo se nám je vyhecovat, někdo si řekne, že je to jenom B tým, ale tento soupeř spolu se svým prvním mužstvem si odvezli z Votic druhé místo po krásném výkonu, kde nestačili pouze bezkonkurenčním chlapcům z Edenu, ale zpátky k utkání. Do utkání jsme nastoupili bez respektu a soupeře jsme zatlačili do vápna, kde jsme byli agresivní, díky Můsovi jsme mohli zvedat několikrát ruce nad hlavu, ale Mára měl smůlu a nedokázal to protlačit ani z brankové čáry. Postupem času se otřepal soupeř, který hrozil rychlým přechodem na naši bránu, zde jsme si vybrali notnou dávku štěstí, když už překonali Toma v bráně, tak netrefili kolikrát odkrytou svatyni, ale i naši hráči byli důrazný v koncovce a díky tomu se také dostali do vedení o dvě branky, pak jsme mohli vidět festival zahozených šancí na obou stranách, soupeř začal stupňovat tlak a naši si kolikrát připadali, jako na Matějské jen nejezdili na labutích, ale po zadku, protože hráli na doraz, co jim síly stačili, o napětí do konce se postaral soupeř, který nakonec dokázal snížit poté, co jsme se rychle nestačili z orientovat, kde je míč a soupeř snížil. Do konce jsme si se štěstím již vedení pohlídali, ale i to je kolikrát za potřebí.     

FK Dukla A - FC Háje - 3:0

Do cesty o finále se nám postavil soupeř, který v celé skupině byl za Ježíška, a naděloval soupeřům dárky do sítě, které se jim nelíbili. Bohužel i my jsme si rozbalili v síti pár dárečků, ale dokázali jsme i zahrozit směrem dopředu, říká se, když prohrát, tak s hlavou nahoře a byl případ tohoto utkání, kdy jsme sice prohráli, ale podali jsme výkon, kdy jsme tahali za jeden provaz. Při zhodnocení inkasovaných branek, bych si rýpnul do Toma, který kluky podržel, ale první branka jde za ním, na přední tyč by neměl mít metrovou díru, kudy prošel míč do branky, na druhou stranu hráč, který střílel, se ho mohl v klidu zeptat, kam to chce, protože kluci byli asi už v kině na odpoledním filmu místo toho, aby si ho pohlídali. Druhá branka, tam si nás rozebrali jako Lego po krásné akci, při třetí brance se odrazil míč od Toma zpět k dobíhajícímu, kterému se od kolena míč odrazil do brány. Těšíme, i pochvala od soupeře, že jsme byli dobrým soupeřem, který se nevzdával. Hold první tým Dukly je minimálně o dva stupně jinde.

FK Viktoria  Žižkov - FC Háje - 2:0

V posledním utkání jsme narazili pro změnu na tým, který skončil ve Voticích na EONu třetí, navíc s Viktorkou budeme hrát i o dva dni později. Jestliže jsme měli v ostatních utkání štěstí, tak teď se k nám obrátilo zády. Soupeřův brankář prokázal výborné umění, jak si postavit tyče a břevno, trefit v jednom zápase 4x tyč a břevno, tomu se říká pešek, navíc soupeř sice měl střeli na naší svatyni, ale nic s čím by si Tom neporadil, ale nevím čím to je, že nám chybí důraz v bránění v našem pokutovém území, kde si nedokážeme uhlídat, každý svého chlapa a poté zbytečně inkasujeme, což při veškeré práci celého týmu je obrovská škoda, obzvlášť při našem zakončování šancí. Bylo mi kluků na konci líto, protože bych jim přál placku na krk. Za svůj dnešní výkon by si ji všichni zasloužili. 

Více na:

http://haje2004.webnode.cz/hodnoceni-zapasu/minule-zapasy/turnaje/motorlet-cup-/


úterý 13.5.2014 | Peter Bíro | Přečteno: 2765

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

27.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Junior
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 10:30, Háje T.
FC Háje – Vršovice
Muži A
27.4.2024, 11:00, Dubeč T.
Dubeč – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
27.4.2024, 11:30, Mikulova UMT.
Dukla JM – FC Háje
Mladší dorost A
27.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka A (2013)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
27.4.2024, 14:45, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka B (2014)
27.4.2024, 15:00, Libuš T.
SK Libuš – FC Háje
Mladší dorost B
28.4.2024, 09:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
28.4.2024, 10:00, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci A (2009)
28.4.2024, 11:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 12:15, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci B (2010)
28.4.2024, 12:30, Háje UMT.
FC Háje – Union Strašnice
Starší přípravka A (2013)
28.4.2024, 13:00, Kolovraty UMT.
Sokol Kolovraty – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 14:45, Zličín T.
FC Zličín – FC Háje
Starší dorost
28.4.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – H. Měcholupy
Mladší žáci B (2012)