Mladší přípravka B

Mladší přípravka 2006 - Meteor Praha

Mladší přípravka 2006 - Meteor Praha
V sobotu jsme na našem hřišti přivítali tým Meteor. Po týdnu na škole v přírodě, který byl na některých borcích hodně znát, jsme si však vytvořili nový rekord v počtu vstřelených gólů.

Jediný dvojzápas kluků, kdy jsme tuto i druhou soutěž odehráli ve stejný čas, se sešel zrovna na termín, kdy bylo asi 8 kluků odjetých na ŠvP, tudíž celý týden bez tréninku a kvůli počtu rovnou šli do zápasu. V průběhu zápasu na nich bylo znát, že týden netrénovali, byli méně rozhýbaní a pohybliví. Je opravdu zajímavé, že stačí vyskočit z vlaku na týden a už je mnohdy vidět rozdíl v pohybu (nikoliv v technice).

Před zápasem jsme vybrali dva brankáře, Kubu a Vojtu, kteří si tentokráte volili sestavu sami. Navolili ji tak, že na levém hřišti u Vojty se skládal tým, který je na tom individuálně velmi dobře, avšak má problémy se základní taktikou, jako je držení pozic, což je však v tomto věku normální. Poukazuji na to jen proto, že tým, který navolil Kuba, byl tak o rok napřed, kluci velmi dobře drželi taktické postavení, snažili se o čtvereček, ze kterého vycházeli do dobrých náběhů a díky němuž na pravém hřišti dominovali.

Zápas jsme odehráli opravdu skvěle, nastříleli hodně branek, trochu více na pravém hřišti, avšak si myslím, že 36 nastřílených gólů je díky tomu, že kluci více přemýšlí nad tím, kam balón vystřelí. Většinou do toho bezhlavě jen nekopnou, avšak podívají se, zamíří a často to nese ovoce. Vždyť přeci nejjednodušší poučka je ta, že se podívám kde stojí brankář a vystřelím jinam. A světe div se, ono to funguje. Stačí si o tom s prckama povídat a oni to pak pochopí.

Na pravém hřišti dnes nebyl potřeba kouč. Tedy na levém taky ne, tak jsem svým mluvením trochu pomohl klukům, protože po škole v přírodě byli trochu mimo a zpětně si to vyčítám, že to možná chtělo trochu méně mluvit, ale to, co přišlo na hřišti pravém, byla velká paráda. Kluci hodně dominovali na míči, šli do skvělých akcí, byly tam i narážečky, které se neučíme, ale kluci je dělali vědomě, v takových momentech je třeba je pochválit, protože to není stejné, jako když se zbavíte míče. Šli do dlouhých přihrávek, opět už pochopili, že to není stejné, jako nakopávka, což jim dříve splývalo. A všimli jste si, tím jak dávali góly a zvedalo se jim sebevědomí, jak na sebe přirozeně začali mluvit? To bylo potřeba si užít v plné míře.

Nicméně to, že na pravém hřišti kluci tak dominovali a šli hodně do kombinace bylo na úkor jedné věci, o které se s klukama hodně bavíme a je škoda, že na to ještě nepřišli, a to jsou složitější kličky. Je jich tam na můj vkus strašně málo. Bylo přeci parádní vidět Honzika R. jak tam před kasou, kde stojí soupeřův hráč udělá zidanovku, díky níž se skvěle uvolní do volného prostoru a může zakončit. Rodičové, zkuste klidně doma kluky povzbudit v to, ať zkouší kličky při fotbale (tím je myšlen jak trénink, tak i zápas, v tom se snažíme nedělat takový rozdíl). 

Dnes si dovolím jít do osobního hodnocení každého hráče, ne však kvůli velmi dobrému výkonu, ale jednou za čas je dobré si zhodnotit výkony individuálněji, abyste si mohli udělat obrázek, v čem se každé dítko hodně posunulo.

Míra Trnka - Je vidět, že si o fotbale s tátou doma povídají a táta mluví stejnou řečí jako my trenéři. Obrovský pokrok je vidět v zakončení, vždyť Míra měl problémy se střílením branek, ale teď v každém zápase dá alespoň dva tři góly s velkým přehledem. Škoda jen, že si nedá říci, aby dělal kličku do volna na místo prorážečky.
Eneko Goikoetxea - Skvěle získaval balóny pro sebe, hezky přihrával, jde dobře do kličky do volna, pomáhal dozadu. Když se Eneko hecne, patří k nejlepším na hřišti.
Kuba Málek - Upřímně, hodně jsem chtěl napsat individuální hodnocení kvůli Kubovi. Skvělý výkon na pátečním fotbálku jen vzal a přenesl ho na sobotní zápas. Fakt, tak jak hrál v pátek na tréninku, tak taky v sobotu na zápase :-). Skvělé kličky do volna, hodně běhal, skvělé přihrávky. Jen by to chtělo začít používat levou.
Vojta Slavík - Za poslední půl rok udělal obrovský skok. Za poslední dva měsíce se naučil i přihrávat, takže skvěle střídá přihrávku a kličku. Škoda jen, že v souboji či před ním často padá, což bylo i v tomto zápase.
Honza Limberg - Chyběl dva týdny kvůli nemoci. Má dobrou kličku, v bráně velmi dobře vybíhá, byly tam však i nějaké nakopávky, to zkusíme odstranit.
Dan Holý - On je vysmátý i ve hře, to je bomba. U Dana je to na houpačce, někdy vám celý zápas jen kličkuje, někdy skvěle střídá nahrávky a kličky, jindy bojuje, jindy stojí. to je krásný příklad toho, jak je zbytečné chtít po šikovném hráči nějakou taktiku, protože si o tom můžete hodně povídat, stejně to na hřišti nedělá, ale je schopen obejít dva tři hráče. Dal v zápase hezké nůžky.
Miky Konečný - Pravý lídr, na kterém však byla ŠvP také trochu znát. I přesto si rozuměl na hřišti s klukama, má velký přehled, když je v "bráně", tak je stejně stále na půlce a nepřejdete přes něj. Dá hodně gólů a na hodně nahraje.
Sam Gurmu - Samův nejlepší zápas u nás. Dnes mu to opravdu sedlo a fotbalem se vyloženě bavil. Kličky, nahrávky. Vrchol pro mě bylo zklepnutí na Hadrabiče z jedné, kdy, jak mi řekl, si všiml, že po něm jde rychle brankář a viděl Toma volného.
Honza Reitmeier - Také si myslím, že to byl jeho nejlepší zápas u nás. Bojoval dopředu dozadu a rozuměl si s klukama při kombinaci a začal více mluvit. Předvedl skvělou zidanovku.
Tom Hadraba - Skvěle pracoval s tělem při bránění míče, málokdo ho odcloní. Když maká dozadu, je to paráda, ale když hraje zadního útočníka, je tam pravidelně po něm díra :-). Dal neskutečnou patičku na Sama, o kterém věděl a Sam tak dával do prázdné branky.
Kuba Štěpánek - Skvěle diriguje a "řve" na kluky. V bráně opravdu řídí hru, má skvělou kličku. Až začne i nahrávat, bude to bomba, ale odehrál skvělé utkání. 
Šíma Černý - Šíma hodně přemýšlí, má skvělé fotbalové myšlení. Nejednou tam dal klukům krásnou přihrávku do ulice. A jeho vykrývání prostoru a odhad na balón je skvělý. 
 

Fotogalerie


 

pondělí 26.5.2014 | Otmar Mansour | Přečteno: 2220

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

24.4.2024, 17:00, Štěrboholy T.
Štěrboholy – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
27.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Junior
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 10:30, Háje T.
FC Háje – Vršovice
Muži A
27.4.2024, 11:00, Dubeč T.
Dubeč – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
27.4.2024, 11:30, Mikulova UMT.
Dukla JM – FC Háje
Mladší dorost A
27.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka A (2013)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
27.4.2024, 14:45, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka B (2014)
27.4.2024, 15:00, Libuš T.
SK Libuš – FC Háje
Mladší dorost B
28.4.2024, 09:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
28.4.2024, 10:00, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci A (2009)
28.4.2024, 11:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 12:15, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci B (2010)
28.4.2024, 12:30, Háje UMT.
FC Háje – Union Strašnice
Starší přípravka A (2013)
28.4.2024, 13:00, Kolovraty UMT.
Sokol Kolovraty – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 14:45, Zličín T.
FC Zličín – FC Háje
Starší dorost