Muži A

Meteor Praha - FC Háje JM 1:2 (1:1)

Meteor Praha - FC Háje JM 1:2 (1:1)
Hodně snahy, nasazení, tři góly, zahozená penalta i celá řada dalších šancí. To všechno přinesl duel přeboru mezi rezervou Meteoru a týmem Hájů, který zápas vyhrál 2:1. V závěru mohli mladíci z Libně dosáhnout na remízu, ale neproměnili penaltu, i proto si tři body odvážejí zkušenější hosté.

Háje vstoupily do utkání daleko lépe, když už v páté minutě získaly vedení. Na pravé straně zabojoval o míč Novák, předložil míč ideálně do pokutového území Balíkovi, který už neměl problém dát gól. V úvodu oba celky předváděly svižný fotbal plný snahy a nasazení. Háje dobře napadaly rozehrávku domácích, snahu obou celků pak často brzdila nepřesná finální přihrávka.

Na straně Meteoru hrozil na hrotu Ludvík, který poslal nejprve do šance Olaha, ale jeho možnost zastavila pozorná defenziva. Pak po rohovém kopu zakončoval nepřesně Janda. Do třetice už to ale domácím vyšlo, když se prosadil důrazný Ludvík a vyrovnal na 1:1.

Stejný hráč pak po úniku posílal dvakrát nebezpečně míč před branku hostů, ale nebezpečí vždy odvrátil pozorný Dub. Ještě do přestávky mohly urvat vedení opět Háje. Na pravém křídle předvedl další povedenou akci Novák, jeho centr zakončoval z jasné pozice Bičaník. Lavička hostů už už chtěla slavit gól, jenže míč jen orazítkoval tyč. Pak se ještě po hlavičce Duba Háje dožadovaly penalty za hraní rukou, sudí ale nepískal.

Po pauze přišel rychlý mat ze strany Hájů. Pár desítek sekund po zahajovacím hvizdu udělala domácí defenziva chybu, k míči se dostal Dvořák a vypálil. Rána byla nepřesná, ale hosté měli kliku. Míč mířící mimo branku stihl usměrnit mezi tyče Novák.

Pak se dostal na plac i opozdilec Janoušek. Kouzlil s balonem, přesnými přihrávkami dokazoval svou třídu, někdy ale zbytečně kličkoval a o míč přišel. Přesto připravil šanci pro Brože, toho ale vychytal gólman Meteoru. Po centru Slabého pak nezvýšil náskok hostů Novák. Po více než hodině hry zase přišly chvíle domácích. Dělovka Jandy ale prosvištěla vedle branky a o chvíli později se gólman Tlustý vytáhl proti jedovce Pikouse. Po následném rohovém kopu pálil nepřesně Ludvík.

Odvážný fotbal v podání obou celků pokračoval a pár desítek diváků co chvíli sledovalo zajímavé akce. Háje předvedly ukázkovou kombinaci po ose Janoušek – Slabý – Solař – míč pak doputoval k Bičaníkovi, který ale zakončil ranou nad břevno. Vyrovnat naopak mohl střídající Petřík, ale proti byl opět výtečně zasahující gólman Tlustý.

Petřík byl chvíli před koncem opět hrdinou okamžiku, když po lehkém souboji upadl v pokutovém území a sudí nařídil penaltu. Hosté protestovali, seběhli se u sudího, ale marně. Zklamaný obránce Slabý dokonce křičel na trenéra Hájů, ať jej okamžitě vystřídá a kráčel odhodlaně ze hřiště. Na plac se vrátil až po urgenci trenéra. Tolik hosty nařízená penalta bolela. Emoce tekly proudem. Míč si postavil na penaltový puntík Olah, jenže Tlustý jeho ránu vyrazil. Domácí zklamaně vydechli, zvláště když penaltový exekutor nebyl mezi vybranými hráči na straně Meteoru B. Naopak Háje jásaly štěstím, i když to se v nich pořád ještě mísilo se zlobou a dva hráči hostů vyfasovali žlutou kartu. Žádná další branka už nepadla a Meteor B tak z premiéry nevytěžil ani bod.

Meteor VIII B – Háje 1:2 (1:1)
Branky:
 26. Ludvík – 5. Balík, 46. Novák. V 86. minutě nedal domácí Olah pokutový kop. ŽK: 44. Brož, 
86. Krejčí, 87. Janoušek (všichni Háje).. Rozhodčí: Gotthard – Tomšů, Cichra. Diváků: 50.
Meteor B: Prejza – Pikous, Šupina, Hosnedl, Olah – P. Janda (81. Kurtiašvili), Svozil, Čonka (63. Pilík), Kudrlička (68. Petřík) – Studnička, Ludvík. Trenér Marek Kopač.
Háje: Tlustý – Vlasák, Krejčí, Dub, Slabý – Dvořák (72. Fedič), Bednář (50. Janoušek) – Novák, Brož, Balík (67. Solař) – Bičaník. Trenér Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Marek Kopač (Meteor B):
 „Zklamaný jsem hlavně z přístupu. Řekli jsme si, jak by hra měla vypadat a místo toho jsme k tomu přistoupili nezodpovědně. Dostali jsme rychle gól po hrubé chybě. Pak bych řekl, že jsme měli hru pod kontrolou a podařilo se nám vyrovnat. Do druhé půle jsme šli s tím, že navážeme na první poločas. Místo toho jsme hned v první minutě po další hrubé chybě, špatné rozehrávce, dostali opět branku. Pak se to zase opakovalo. Byli jsme víc na balonu, měli víc ze hry. Jenže jsme naše příležitosti nedokázali dotáhnout do gólu. Všechno vyvrcholilo neproměněnou penaltou, šel na ni hráč, co nebyl určený. Je to o přístupu, o zodpovědnosti nejen vůči týmu, ale i vůči klubu a nám trenérům. Máme přípravu na utkání, jsou hráči, co jsou určení na standardky a tedy i na penaltu. Ještě jsem nezjišťoval, proč nešli, co se tam stalo, ale ještě se o tom v kabině určitě pobavíme.“
Petr Procházka (Háje): „Uhráli jsme stejný výsledek jako před rokem. Domácí tým má mladé kluky, běhavé, nechtěli jsme otevřít střed hřiště. Až ke konci zápasu nás možná trochu zatlačili, ale měli jsme tam gólovky, tutové. Domácí si nic moc jasného nevypracovali. První gól jsme dostali po naší chybě. V první půli tam byla z naší strany ještě tyč Bičaníka a pak měl ještě dvě další, jednou přestřelil prázdnou branku. Chyběl tomu třetí gól. Nakonec soupeř mohl vyrovnat chvíli před koncem z penalty. Nevím, jestli byla, protože tam jejich hráč upadnul, já bych řekl únavou. Byl zády k bráně a upadl. Na druhé straně, co mám informace, soupeř dvakrát zahrál rukou. Jednou měl ruku u těla, to říkali i naši kluci, podruhé měl ruku od těla… To už je teď jedno. Měli jsme vést hlavně tři nebo čtyři jedna než byla nějaká penalta. Domácí se rozčilují, kopat šel hráč, který nebyl určený, protože ti další, co měli jít, sklopili hlavu. Vzal si to někdo jiný a nedal. My si ale budeme řešit svoje věci, kdy po odpískané penaltě odcházel ze hřiště Slabý. O tom si určitě promluvíme, to nemůže udělat. Já myslel, že dostal červenou… Janoušek nebyl v základu, protože si spletl čas a přijel na zápas o půl hodiny později než ostatní. Pět minut to se může stát, ale tohle ne, to je moc. Každopádně nás těší, že jsme vyhráli. V minulé sezoně jsme neprohráli šest zápasů, a kdyby se nám to povedlo znovu, byli bychom rádi, ale radši bych vyhrál každý druhý zápas. Máme zraněné hráče, tyhle body bereme.“

Nejlepší hráč Meteoru B: Matěj Pikous.
Nejlepší hráč Hájů: Jakub Novák.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jakub Novák (Háje).

René Machálek


úterý 19.8.2014 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 2166

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

27.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Junior
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 10:30, Háje T.
FC Háje – Vršovice
Muži A
27.4.2024, 11:00, Dubeč T.
Dubeč – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
27.4.2024, 11:30, Mikulova UMT.
Dukla JM – FC Háje
Mladší dorost A
27.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka A (2013)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
27.4.2024, 14:30, Sparta Krč T.
Vyšehrad – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
27.4.2024, 14:45, Háje T.
FC Háje – Admira
Starší přípravka B (2014)
27.4.2024, 15:00, Libuš T.
SK Libuš – FC Háje
Mladší dorost B
28.4.2024, 09:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
28.4.2024, 10:00, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci A (2009)
28.4.2024, 11:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 12:15, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci B (2010)
28.4.2024, 12:30, Háje UMT.
FC Háje – Union Strašnice
Starší přípravka A (2013)
28.4.2024, 13:00, Kolovraty UMT.
Sokol Kolovraty – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 14:45, Zličín T.
FC Zličín – FC Háje
Starší dorost
28.4.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – H. Měcholupy
Mladší žáci B (2012)