Mladší přípravka A

Mpř 2006: na Hamru se na výsledky nehrálo

Mpř 2006: na Hamru se na výsledky nehrálo
V sobotu jsme kromě turnaje na Květňáku sehráli také turnaj v nafukovačce na umělce na Hamru v Braníku. Dva týmy Hájů si přijely zahrát proti pěti dalším, hlavním krédem byla radost ze hry a ukázat co nejlepší, přestože se nepsaly výsledky.

Pro turnaj to bylo velmi netradiční, i když my jsme na to z přátelských zápasů zvyklí. Zahrajeme si, chceme ukázat to nejlepší, máme radost z branek, ale nikdo vlastně neví, jak to skončilo. Tento turnaj byl stejný. A musím podotknout, že herně se klukům velmi vydařil.

Soupeři na turnaji byli tito: Dukla, Tempo 07, Dolní Břežany, Podolí a Dubeč. A také my sami sobě, neboť hned v úvodním zápase si kluci zahráli proti sobě. Rozdělení našich kluků tentokrát nebylo náhodné, skloubili jsme totiž charakterové vlastnosti hráčů, snahu tvořit a vést tým i na jiných. A musím říct, že to byl vhodný tah, protože třeba u Hadrabiče, Vojty Slavíka a Štěpy byla k vidění větší snaha triumfovat, než v předchozích zápasech. Zabojovat o míč, když ho má soupeř, nedopustit, aby skóroval, řídit hru směrem dopředu a dovolit si kličku v obtížných situacích, to vše bylo v sobotu k vidění. 

Bylo také fajn si zahrát zápasy různých úrovní a střídat je, např. proti Dukle, kdy jsme museli zařadit vyšší rychlost, kterou se Dukla na turnaji projevovala, vyrovnaná utkání s Tempem, kdy se hra přelévala ze strany na stranu a díky herní filozofii obou týmů byla oboustranně velmi koukatelná, či proti dalším soupeřům, kdy jsme měli my více míč na kopačkách a bylo třeba tvořit a dostat se přes více hráčů. 

Individuální technika kluků a jejich zapálení na tomto turnaji bylo velmi znát. Kluci hráli dobře s míčem, zkoušeli kličky i různé další finty, jako třeba patičky. Turnaj byl moc prima, kvalitně obsazený, herně vydařený. 

Dnes si napíšeme i krátké hodnocení jednotlivců:

 Adam Průša - Zdobí ho dobré krytí míče, v soubojích je také silný vzhledem k postavě, avšak by to chtělo zrychlit práci s míčem. 

Eneko Goikoetxea - Výkon Eneka byl pro mě jeden z nejlepších, jaký jsem u něj viděl. Hrál skvěle na brankáři, v poli neúnavně běhal, zkoušel kličky, dával přihrávky, dobře obsazoval a předskakoval hráče. U něj je to jen o hlavě.

Fíla Sojka - Věčně usměvavý dravec, který umí skvělé kličky, má dobrou práci s míčem, ale bez míče se mu moc nechce běhat a bránit už vůbec ne. Jenže když si o něčem povídáme a vysvětlujeme, tak stejně říká, že to dělat nebude :-). Prostě Fíla.

Fanda Domša - Jeho start na míč mi připomíná, když natáhne nějakou věc na pérko či pružinu a pustíte. Hráče o 3 metry před ním je schopen na 10 metrech předběhnout o dva. Přitom technicky se mu také daří a má dobré myšlení směrem dopředu. Směrem dozadu působí dost netakticky, ale to je dané tím, že když má míč soupeř, tak mu ho chce vzít, i když je tam třeba i jeden náš hráč. Dal na turnaji dost gólů.

Míra Trnka - Míra za podzim podával jedny z nejstabilnějších výkonů ze všech. Na turnaji hrál dobře brankáře, dobře bojoval o míč, dařily se mu kličky, má je takové krátké, rychlé. Škoda, že si nedal gól, moc jsme mu to přáli. Šnace na to měl.

Tom Lacko - Skvělá práce s míčem, zkouší složitější kličky, je na něm hodně vidět, že ho baví. V přihrávkách byl často zbrklý, ale chce se učit, tak si o těch věcech povídáme. Na turnaji k technice přidal i velkou touhu získat míč, když ho měl soupeř, to jsme u něj také moc neznali.

Miky Konečný - Dařily se mu střely, kličky, získal spoustu míčů. Avšak z mého subjektivního pohledu mu dnes kluci dobře nabíhali, avšak Miky často volil individuální průnik i přes tři hráče. Také jsme si o tom na turnaji povídali, nicméně nakonec je třeba, aby se sám hráč rozhodl, kdy je přihraje a kdy půjde sám. V sobotu volil spíš variantu B.

Štěpa Stříbrský - U Štěpína nevíte, jak se vyspí. Když dobře, tak maká, je zarputilý. To byl případ v sobotu, do toho přidal i kličky, které mu jdou, ale také přihrávky naběhnutým kamarádům. Zkoušel i patičky. 

Míša Oráč - První tři zápasy jsme spolu trochu válčili a hodně si povídali. Kolikrát jsme hráli o jednoho méně. Šlo hlavně o pohyb bez balónu, kdy Míša čekal, že mu kluci nahrají, i když neměli míč. Po třech zápasech se zapojil do všech činností a mnohé překvapoval. 

Vojta Slavík - Běhal dopředu, dozadu, dával góly, nahrával, blokoval střely. Čím dál častěji ho stavíme na pravou stranu, myslím, že mu to tam i docela sedí. Je až neuvěřitelné si říct, že tenhle kluk vlastně hraje teprve rok a tři měsíce.

Kuba Málek - Levačku má sice jen na opírání, avšak co dokáže a malém prostoru pravačkou, to je neskutečné. Mnohdy by to z našeho pohledu chtělo nahrát dříve, jde však o to, že Kuba nahrává, když to vidí očima, potřebuje zvednout tu hlavu a když ví, tak nahraje.

Péťa Leipold - V sobotu se mu moc nechtělo hrát bez míče. S míčem je rychlý, umí rychlou krátkou kličku, avšak bez míče to byl ten typický Péťa, kterému když se nechce, tak prostě neběhá. Tady je to také hlavně o hlavě. 

Kuba Štěpánek - Dlouho chyběl a ještě je to trochu znát na pohybu, ale Řízek se s tím nemaže. Stojí proti němu o halvu větší kluk a stejně si ho odstrčí a jde do něj jako tank. A když je v bráně a řídí si hru, je skvělé ho pozorovat, jak "řve" na kluky. 

Tom Hadraba - Tomíno sehrál skvělý turnaj. V zápase s Duklou u něj byla vidět ta vlastnost, že chtěl vyhrát, bojoval a přeneslo se to i do dalších zápasů, kdy kolikrát zblokoval střelu na poslední chvíli. Práci s míčem má výbornou, ale stejně jako u Adama, je třeba ji zrychlovat.


úterý 2.12.2014 | Otmar Mansour | Přečteno: 1883

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

20.4.2024, 09:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
20.4.2024, 10:15, Březiněves T.
Březiněves – FC Háje
Muži A
20.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Vršovice
Mladší dorost B
20.4.2024, 10:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
20.4.2024, 10:45, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Muži B
20.4.2024, 11:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
20.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci A (2009)
20.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci B (2010)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Koloděje T.
Koloděje – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Nad Přehradou T.
ELFA – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 14:30, Háje T.
FC Háje – Zbraslav
Starší dorost
21.4.2024, 16:30, Horní Měcholupy UMT.
Slavia Praha – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
21.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Mladší dorost A
21.4.2024, 17:00, Štěrboholy T.
Štěrboholy – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
21.4.2024, 17:00, Nad Přehradou T.
FC Háje – ČAFC
Mladší žáci A (2011)