Muži A

FC Háje JM - ČAFC Praha 1:3 (0:2)

FC Háje JM - ČAFC Praha 1:3 (0:2)
Svěřenci trenéra Zdeňka Herinka potvrdili dobrou jarní formu i na umělé trávě na Hájích. Po půlhodině hry bleskově dvakrát udeřili. Pak si ale život zkomplikovali vyloučením Voldřicha a inkasovaným kontaktním gólem. Čafka přežila několik šancí domácích a v závěru zápasu potvrdila své vítězstv třetím gólem. Na jaře ještě neprohrála a s šestnácti body je nejlepším mužstvem druhé poloviny soutěže.
1:3
21.kolo v So 11.4.2015 10:30
Háje UMT
FC Háje
ČAFC
Diváci: 0,

Komentář

Od úvodního hvizdu převzali hosté otěže zápasu do svých rukou a po půlhodine hry dokázali svou převahu přetavit i ve dva góly. Nejdříve vydařenou akci zakončil přesnou střelou Freiman a za minutu přidal druhý gól Fitzel.

Vše se zdálo být jasné. Ale ve 37. minutě si hosté vlastní chbou zkomplikovali život. Následný Balíkův únik zastavil až těsně před šestnáctkou faulem Voldřich a byl po právu vyloučen. Domácí tak měli před sebou takřka hodinovou přesilovku. Následný přímý kop Slabého lapil Svoboda.

Do druhého poločasu vyslal domácí trenér Procházka do hry čerstvého Boháče a ten hned po dvou minutách využil další zaváhání defenzívy hostů a vstřelil kontaktní gól. Myšlenky domácích na vyrovnání vzrostly. „Když nedáte gól, nemůžete vyhrát”, okomentoval trenér domácích následné počínání svých svěřenců. Ti zahodili co se dalo. Jen Grafnetr se ocitl ve čtyřech gólových šancích.

Hosté drželi jednobrankový náskok a tři minuty před konce udeřili potřetí. Svou druhou branku v zápase přidal Freiman, nejlepší hráč utkání.


FC Háje - ČAFC 1:3 (0:2)
Branky:
47. Boháč - 30. a 87. Freiman. 31. Fitzel. ŽK: 15. Krejčí, 70. Brož (oba Háje).
ČK: 37. Voldřich (ČAFC). Rozhodčí: Dobrý - Maiello, Čermák. Diváků: 50.
Háje: Voska - Vlasák, Dvořák, Dub, Slabý - Krejčí (46. Boháč) - Soucha, Brož (70. Bednář), Hruška, Balík (80. Pánek) - Grafnetr. Trenér: Petr Procházka.
ČAFC: Svoboda - Voldřich, J. Kaliba, Zahradník, Přibyl - Lukáš, Nagy, Freiman, Jerie - Fitzel (82. Chvátal), Kučera (72. Moravec). Trenér: Zdeněk Herink.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Háje):
„Čafka byla v první půli jasně lepší. My jsme se nemohli dostat do tempa. Během dvou minut jsme dostali dva góly a to asi rozhodlo. Po vyloučení jejich hráče jsme vycítili šanci, hra se vyrovnala. Dali jsme kontaktní gól, ale další velké šance jsme nevyužili a nakonec inkasovali potřetí. Čafka je asi zaslouženě v tabulce tam, kde je.”
Zdeněk Herink (ČAFC): „Od úvodu zápasu jsme byli lepší, fotbalovější, snažili jsme se o kombinaci. Po půlhodině hry jsme během minuty dali po vydařených akcích a přesném zakončení dva góly. Pak jsme si to zkomplikovali chybou, ze které vyplynul faul a vyloučení. Další komplikace přišla po přestvávce, kdy jsme opět zaváhali inkasovali na 1:2. Pak už to bylo složitější. Rozhodli jsme to až těsně před koncem. Za vítězství jsem rád, jsme tam, kde jsme chtěli být a kluky musím pochválit.”

Nejlepší hráč Hájů: Martin Dvořák.
Nejlepší hráč ČAFC: Milan Freiman
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Milan Freiman (ČAFC).

Lubor Mírek


sobota 11.4.2015 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 4153

Další články