Mladší přípravka A (2015)

Dolní Měcholupy - Mladší přípravka 2006

Dolní Měcholupy - Mladší přípravka 2006
Pěkný zápas se spoustou šancí na obou stranách, u nás však s třetinovým gólovým úspěchem. Kromě první čtvrtiny pěkné vyrovnané utkání, kdy už někteří kluci začali dělat věci z tréninků, na které se teď více zaměřujeme.
17:8
15.kolo v So 25.4.2015 14:00
D.Měcholupy T
Dolní Měcholupy
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Původně měli kluci, kteří byli v Německu, mít volný víkend, avšak během týdne jsem dostal hodně omluvenek a klukům se hrát chtělo, tak se nás sešlo 6, tři kluci, kteří spíš hrají tuto soutěž a tři kluci, kteří spíš hrají tu druhou, o něco rychlejší soutěž. 

Sluníčko nás hřálo a brzký odpolední čas byl spíše parametrem toho, abychom si lehli někam k vodě. Kluci však na zápas přišli natěšení s chutí hrát. Ta se úplně nejevila v první čtvrtině, kdy nás soupeř zaskočil vyšší aktivitou. Od druhé čtvrtiny se však hrálo naprosto vyrovnaně. Kluci měli své úkoly, na co se mají více zaměřit a musím říct, že to šlo dobře. U někoho hned z úvodu u dalších v průběhu utkání, kdy jsme si o tom povídali. 

Vojta s Danem a Honzou měli trochu jiné věci, na které se zaměřovat, než Mára s Šímou a Davidem. Líbila se mi tam větší aktivita v nabíhání, do které se zapojil Mára a svým výkonem mě velmi potěšil. V posledních čtvrtinách pak zlepšil pohyb i Davidos. Ten se ze začátku zápasu hodně zbavoval míče, o tom jsme si hodně povídali, že někdy je to na škodu a je lepší vzít tu odpovědnost na sebe. Je však pravda, že patička za sebe na nabíhajícího hráče z první bylo krásné a efektní řešení a v této situaci zjednodušení hry nevadí, či rychlé přiťuknutí ke střele. To jsou okamžiky, které už se můžou řadit do starších kategorií. Jindy je však třeba vzít tu odpovědnost více na sebe. 

Šíma měl spíše za úkol učit se vést balón, zkusit si kličku a ty se mu celkem dařily. Ta úspěšnost určitě byla vyšší než polovina. Vojta zase skvěle diktoval hru a kluky hodně vybízel svými přihrávkami. Už bychom se nechtěli prezentovat pouze individuálními činnostmi, avšak to více začít propojovat do kombinace a součinnosti více hráčů, neboť malé hřiště brzy opustíme a stejně tak už se blíží čas se posunout dále. I Honzík tam měl zajímavá řešení situací, kdy promptně měnil individuální zakončení s přihrávkou na volného hráče před bránu. Dan kromě svých průniků strhnul svou bojovností i ostatní. A o Márovi a jeho dobrém nabíhání jsme už mluvili a i Mára má velmi dobrá řešení, když je na míči.

Celkově kromě první čtvrtiny, se mi utkání velmi líbilo. To, že jsme nastřelili asi 5 brankových konstrukcí a neproměnili spoustu dalších šancí, nás může mrzet z hlediska výsledku, který pro kluky mohl být přívětivější. Samozřejmě, že se tam objevily i momenty, kdy se nám tolik nedařilo a kdy se tam objevovaly jednodušší chyby. Já však viděl spoustu zajímavých věcí, na kterých bychom chtěli dále stavět a utkání, kromě první čtvrtiny, hodnotím velmi kladně.

Zápasu se zúčastnili: Vojta Slavík, Dan Holý, David Brunovský, Šíma Borkovec, Mára Pešír, Honza Limberg


sobota 25.4.2015 | Otmar Mansour | Přečteno: 2652

Další články