Mladší přípravka A (2015)

Mladší přípravka 2006 - Sparta Praha

Mladší přípravka 2006 - Sparta Praha
V sobotu jsme odehráli kvalitní zápas proti Spartě. Za Spartu tentokrát převažovali kluci ročníku 2006, neboť o rok mladší kluci jeli na Ondrášovka Cup. Pro nás to znamenalo těžký zápas ve velké rychlosti.
16:44
18.kolo v So 16.5.2015 11:30
Schulhoffova UMT
FC Háje
Sparta Praha
Diváci: 0,

Komentář

Hřiště trenéra Honzy Špinky:

Utkání se Spartou se mi moc líbilo. Ukázalo se, že jsme udělali velký pokrok. V zápase bylo moc pěkných momentů, kdy jsme dokázali soupeře přehrávat. Vytvářeli jsme si šance a byli nebezpeční. To vše se dělo, v momentě, kdy jsme chtěli hrát. Běhali jsme a chtěli jsme získávat míče. V těchto chvílích se nám dařilo.

Sparta hrála výborně kombinačně a dokázala potrestat naše chybné rozestavení. S takovým soupeřem je už znát, pokud si hráči po ztrátě míče nehlídají své pozice. Ve hře 4+1 Vás takový tým přehraje právě díky zvládnutí držení pozic a roztahování hry. My jsme s tím měli někdy potíže a z toho pramenily branky soupeře.

Pro kluky to bylo velmi náročné utkání. Nejenže bylo velmi teplo, ale měli jsme pouze jednoho hráče na střídání. S takovou chutí, jak kluci hráli, později docházely i síly. V utkání jsme ukázali i krásné protiútoky, kdy si naši hráči vyměnili několikrát přihrávky a poté zakončili. Na přihrávkách teď pracujeme na trénincích. Trochu nám v zápasech chybí složitější kličky. V tomto utkání jich znovu nebylo mnoho, ale pramení to z toho, že kluci brali utkání velmi vážně a někdy se i třeba báli něco vyzkoušet. Moc chválím hru našich brankářů a vyzdvihnout bych chtěl brankářské zákroky Tomáše Hadraby. 

Hřiště trenéra Oťase Mansoura:

 Ze začátku jsme udělali trochu nevyrovnaná hřiště, po první čtvrtině jsme se to snažili vyrovnat tak, aby to na jednom nebylo pro kluky přetěžké bez gólové odezvy. Na mém hřiště blíže ke kabinám se hrál zajímavý zápas. Soupeři jsme nedali nic zadarmo a snažili se zápas odmakat, jak jen to šlo. Hrálo se v rychlém tempu, kluci ani pořádně neměli čas vydechnout a na střídačku chodili vyšťavení. Takový zápas nás hodně posouvá. Jak píše Honza o složitějších kličkách, ty nebyly ani u nás. Je to však logické, hrálo se tak rychle, že by je kluci ani nestihli udělat a myslím, že jsou ve věku, kdy si tohle uvědomují. Těžko jim toto vyčítat.

Naopak tam byla spousta akcí ve spolupráci více hráčů či jednoduchého, avšak efektního řešení. Pohyb byl oproti zápasu s Meteorem výraznější, kluci chtěli hrát a nabízeli se. Stejně tak nechtěli dostat branku a např. Míra zachraňoval za brankáře 2x z brankové čáry. To je přesně ono. Už by nám nemělo být jedno, že dostaneme gól, ale když se tak stane, chceme dát my. 

Na mém hřišti jsme se statečně drželi, herně to bylo líbivé, a dokonce jsme se drželi i výsledkově, kdy jsme prohráli asi o pět gólů. Za tento zápas kluci zaslouží velkou pochvalu a stejně tak i povzbuzující rodiče. Děkuji panu Reitmeierovi za pískání a i nadějné slečně rozhodčí, která už ve druhém zápase za sebou potvrdila, že má cit pro hru nejmenších dětí. A to jí je 15 ....

Zápasu se zúčastnili: Miky Konečný, Tom Lacko, Dan Holý, Míra Trnka, Honza Reitmeier, Šíma Černý, Kuba Málek, Tom Hadraba, Fanda Domša, Štěpa Stříbrský, Eneko Goikoetxea, Kuba Štěpánek


sobota 16.5.2015 | Otmar Mansour, Jan Špinka | Přečteno: 2202

Další články