Předpřípravka B (2018)

Předpřípravka 2009 - Slavia Praha

Předpřípravka 2009 - Slavia Praha
V neděli dopoledne jsme sehráli na našem hřišti již třetí přátelské utkání našich nejmladších hráčů ročníku 2009. Vzhledem k tomu, že jsme zápas řešili teprve ve čtvrtek dorazilo 10 kluků.
:
3.kolo v Ne 24.5.2015 10:00
Háje T
FC Háje
Slavia Praha
Diváci: 0,

Komentář

Účast byla celkem odpovídající i tomu, jak kteří kluci berou zápasy. Na hřiště totiž dorazili převážně ti, kteří mají fotbal víc "pod kůží" a málokdy vynechají trénink či zápas. Dorazili tedy všichni, kteří měli dorazit, jen Daneček onemocněl. Slávistů bylo o poznání více, a tak jsme dvě hřiště udělali jen pro ně.

Celkem jsme tedy postavili pět hřišť, my jsme se točili jen na třech. Na jednom hřišti se hrálo 3vs3 na 4 branky, druhé bylo kruhové hřiště 3vs3 se šesti brankami a na třetím se hrálo 3+1 na trochu větší branky. Jsem rád, že máme tolik vybavení a můžeme tak klukům smysluplně vytvářet hřiště, aby se mohli přirozeně rozvíjet. 

Na hřišti, kde se hrálo na 4 branky už kluci celkem volí tu bránu, která je volnější, často se však stává, že chtějí střílet i přes to, že před nimi stojí hráč. Celkem už však vnímají tu možnost a přirozeně se tak učí hledat volno bez pošťuchování od trenéra. Kruhové hřiště jsme hráli podruhé a hráli jsme ho ve dvou variantách. Prvně na všechny branky a pak měl každý tři a tři branky. Druhá varianta byla asi pro kluky složitější, ale to je právě ono, ať zvednou hlavu a podívají se, kam můžou střílet a kde je ta cesta. Třetí hřiště už chvílemi mohlo připomínat budoucí hru na 4+1, už jsme měli brankáře, který rozehrával a střílelo se jen na jednu branku. 

Celkově se klukům dařilo, hráli proti stejně starým klukům ze Slavie naprosto vyrovnané utkání, chvílemi měli převahu, chvílemi možná trochu více Slávisté. Padlo však hodně gólů, kluci byli hodně u míče a bavili se tím. Hráli jsme 5x10 minut a poté už toho kluci měli docela plné kecky. 

Je zajímavé sledovat, jak se kluci rychle učí. Že už si pro přihrávku křiknou, že si už zkouší nabíhat do volna a i těch nakopávek už tam moc nebylo, převažovaly právě kličky. Za Slavií jsme tedy nezaostali, ba naopak, byli jsme více než rovnocenným soupeřem.

Děkuji rodičům za podporu ratolestí, možná to pro ně bylo trochu složitější sledovat. Děkuji panu Valovi za krásné fotky.

Třešničkou na dortu byla účast Milana Baroše, který má ve Slavii syna, a tak se s ním kluci po zápase vyfotili. 

Zápasu se zúčastnili: Fíla Valo, Vojta Sajler, Ondra Mašek, Tom Kubík, Tom Pešír, Max Doloh, Honza Moravec, Víťa Dovhanych, Jára Votípka, Marťas Sršeň.


neděle 24.5.2015 | Otmar Mansour | Přečteno: 1783

Další články