Muži B

Dukla JM - FC Háje JM B 2:0 (0:0)

Dukla JM - FC Háje JM B 2:0 (0:0)
Zápas 23. kola jsme odehráli na nedalekém hřišti u ZŠ Mikulova, kde svoje zápasy hraje FK Dukla JM (dříve Inferno).
2:0
23.kolo v So 23.5.2015 17:00
ZŠ Mikulova UMT
Dukla JM
FC Háje
Branky FC Háje: Voska Štípek,Sojka,Nezbeda,Pravenec Šejnost,Hovorka,Pánek(23.Turek,67.Reichmann),Hančl(72.Lojda) Soucha, Novák Jan. Diváci: 0,

Komentář

Dukla JM - FC Háje JM „B“

2 : 0 ( 0 : 0 )

Hráno : 23.5.17:00 ZŠ Mikulova UMT
Rozhodčí : Váša – Abrahám, Kvapil

Delegát :Kutil

Branky : 56. Kristen(p), 65.Lafek

PFS toto utkání asi vyhodnotil jako rizikové, protože den před zápasem došlo ke změně hlavního rozhodčího. Utkání řídíl velice zkušený přeborový rozhodčí Váša. Na zápas byl nominován i delegát PFS. Domácí, kteří jsou po minulém utkání v Ďáblicích, které skončilo poněkud zvláštním výsledkem (8:11 a oba byli spokojeni), již jednou nohou v 1.A třídě, brali zápas hodně prestižně. Trenér Sýkora měl podle svých slov k dispozici kompletní kádr. Na hřišti se objevili všechny hvězdy, tedy Luděk Zelenka, Karel Kristen, Jiří Janoušek, Michal Preisler, Petr Sýkora ml. i Martin, Matyáš a Jakub Lafkové. My jsme k utkání přistoupili velice zodpovědně a posílili se. V naší nominaci byli čtyři borci z „A“ dorostu a po třech letech Jakub Reichmann, toho času obávaný kanonýr několika týmů malé kopané.

První poločas se hrálo převážně od vápna k vápnu. Většinu času jsme byli lepším týmem. Domácí naši branku v podstatě neohrozili. My jsme byli nebezpečnější, ale bez vyložené šance. Několik slibných situací jsme špatně vyřešili a zbavili se tak možnosti skórovat.

Na začátku druhého poločasu jsme se dostali pod tlak a čelili nebezpečným útokům.

V 55. minutě ale nastala nepřehledná situace před domácí brankou a z toho vyplynula naše velká šance. Nejprve jeden z našich prováhal správnou chvíli na zakončení a později trefil Šejnost břevno. Následující domácí akce přinesla rozhodnutí zápasu. Jeden z domácích se snažil ve vápně obejít Sojku a přitom z nenadání upadl, patrně vinou závanu větru nebo vyčerpáním. Jeho divadelní etudu vyhodnotil asistent rozhodčího Kvapil jako faul a začal nad hlavou mávat jako v dobách minulých mávátkem na oslavách Svátku práce. Jeho počínání se divil i rozhodčí Váša, který po konzultaci nařídil pokutový kop. Jeho rozhodnutí by expert ve studiu jistě komentoval slovy „rozhodčí si to obhájí“, „kontakt tam byl“, „to se dalo písknout“. Podle našeho mínění a i podle pozápasového vyjádření domácího trenéra Sýkory se o faul nejednalo. K zahrávaní penalty se postavil zkušený Kristen a darovanou šanci využil 1:0. Naším týmem to poněkud otřáslo a umožnili jsme soupeři ovládnout hřiště. Dukla se dostala do dalších šancí. Tu největší měl mladý Petr Sýkora, který se dostal ve vzdálenosti cca 15 metrů, po vyběhnutí našeho brankáře, před zcela opuštěnou branku, ale místo toho, aby v poklidu zakončil, zbrkle v pádu vystřelil a trefil jen tyč.

V následujících chvílích jsme měli strach o zdraví kapitána Kristena. Nevyužitá Sýkorova šance ho tak rozčílila že nebyl daleko od kolapsu, nebohého mladíka počastoval několika jadrnými slovy. V dalších minutách jsme tahali za kratší konec. Hřebíček do naší rakve zatloukl po rohovém kopu hlavou Martin Lafek. Jeho razantní hlavička skončila za zády bezmocného Vosky 2:0. Po zbytek utkání jsme se snažili alespoň utkání zdramatizovat. Naše snaha, ale ani snaha Dukly nám ještě něco nadělit, ke vstřelení branky nevedla a zápas tedy skončil 2:0.

Hrálo se s velkým nasazením a s důrazem. Rozhodčí hru zbytečně nepřerušoval. Vše posuzoval korektně a ve sporných situacích se nenechal ovlivnit domácími borci ani televizním expertem, který několikrát komentoval jeho rozhodnutí. Hra byla vyrovnaná, domácí ale svoje šance využili, takže vyhráli zaslouženě. Nám nezbývá než jim poblahopřát.

Gratulujeme jim i k postupu, který si jistě nenechají uniknout. Po minulé sezóně postoupil tým JM Chodov, letos Dukla JM, takže příští rok je řada na FC Háje JM :-).

Další zápas odehraje na našem hřišti v neděli 31.5 od 17 hodin s mužstvem z Třeboradic


sobota 23.5.2015 | Petr Lojda | Přečteno: 5057

Další články