Předpřípravka B (2018)

Ročník 2009: Žijeme hrou v Boskovicích

Ročník 2009: Žijeme hrou v Boskovicích
V sobotu 13.6. jsme si udělali výlet do Boskovic, které leží přibližně 40 kilometrů od Brna. Chtěli jsme okusit turnaj Žijeme hrou, který se hraje pro někoho netradičně, u nejmenších na kruhovém hřiště na 6 branek. Všichni jsme si turnaj moc užili.
:
1.kolo v So 13.6.2015 09:00
Boskovice T
FC Háje
Turnaj
Diváci: 0,

Komentář

Celkem na turnaj dorazilo sedm dětí, což je prima počet na to, aby se všichni vystřídali a dostatečně si zahráli. Čekala nás porce 10 zápasů po 15 minutách, nakonec jsme se však dohodli, že poslední dva zápasy už hrát nebudeme, klukům už se tolik nechtělo a byli dost unavení. 

Náš turnaj byl určen pro ročníky 2008 a mladší. Bylo tedy znát, že někdy to měli kluci proti starším klukům hodně těžké, i když se s některými vypořádali prima. Asi bylo znát, že jsme na kruhové hřiště nehráli poprvé, i když v trochu jiné podobě. Kluci mě udivovali svoji dobrou orientací, hodně kličkovali a snad všichni dali gól. Žádné výsledky se nepočítaly, nevedly se tabulky a přesto šli kluci do každého zápasu a souboje s tím si to naplno užít na hřišti. 

Narazili jsme na samé týmy s podobnou mentalitou, projekt Žijeme hrou (http://zijemehrou.cz/) sdružuje takové oddíly a jsem rád, že jsme mohli odehrát kvalitní a přitom naprosto pohodový turnájek. Dokonce jsme byli pochváleni od bývalého šéftrenéra Sparty i Slavie a doyena českého fotbalu Luďka Procházky. Kluci si na turnaji vedli opravdu fajn, což však bylo vidět i v předchozích přátelácích třeba proti Slavii či Tempu. 

Na vedlejších hřištích (tedy spíš na hlavním, my jsme hráli na malém hřišti za bránou) se odehrávaly zajímavé zápasy ročníku U13. Byla radost sledovat hráče z týmu např.: Příbram, Slavia, Sparta, Ostrava a dokonce i anglického FC Fulhamu, který se turnaje zúčastnil druhým rokem. 

Ještě bych chtěl napsat o areálu, který se v Boskovicích nachází. Je to krása, že někde leží takový areál, kde je v jednom místě krásné koupaliště, zimní stadion, tenisové kurty, travnaté hřiště a umělka. To vše v okolí lesa a pod zříceninou hradu. 

Ve volných chvílích jsme využívali hlavně koupaliště, které přišlo ve třicetistupňových vedrech velmi vhod. Kluci tam zašli dvakrát a parádně se vyblbli.

Poděkování za krásný turnaj patří v první řadě pořadatelům, protože zorganizovat něco takového stojí hodně námahy a úsilí. Poděkovat bych chtěl také rodičům, kteří absolvovali dlouhou cestu, ale věřím, že se jim turnaj a celá atmosféra moc líbila. Děkuji jim také za podporu a pomoc při utkáních a za spoustu pěkných fotek. Klukům zas díky za jejich bezprostřednost a za to, že ŽILI HROU.

Zde se můžete podívat, jakým způsobem se turnaj hrál: 

Fotky od mamky Domči zde: http://zecol.rajce.idnes.cz/Boskovice_6.2015

Turnaje se zúčastnili: Vojta Sajler, Max Mařák, Max Doloh, Víťa Dovhanych, Domča Pergl, Marťas Sršeň, Jára Votípka


sobota 13.6.2015 | Otmar Mansour | Přečteno: 2104

Další články