Mladší žáci A (2011)

Mladší žáci A - Motorlet Praha 1:11

Mladší žáci A - Motorlet Praha 1:11
V úterý 8.9. jsme odehráli předehrávaný zápas s Motorletem. Výsledek vyzněl jednoznačně pro soupeře, avšak hra byla o poznání lepší, než v prvním zápase s Lokádou.
1:11
4.kolo v Út 8.9.2015 17:30
Háje UMT
FC Háje
Motorlet
Diváci: 0,

Komentář

Pro kluky to byl velmi těžký zápas. Zápas hraný ve velkém tempu a ve velké rychlosti. Plné zápasové nasazení znamenalo rychlý fotbal nahoru a dolu. My jsme nastoupili se čtyřmi hráči na střídačce, avšak Marouna nepustila do hry pořádně bolavá záda a Vojta N. si při rozcvičce poranil koleno. 

Úvod zápasu patřil hostům z Motorletu a kluci se těžko vyrovnávali s rychlým tempem hry. V praxi to bylo znát zejména při obsazování hráčů, kdy jsme hráče nestíhali a řádně nedostupovali. Scházela v úvodu hry také větší nabídka od útočníků a záložníků. O těchto věcech jsme se bavili při střídání a o poločase a bylo znát zlepšení. 

Scházela nám také větší dravost při hře na soupeřově půlce, kdy jsme se nedostali do tolika šancí, důrazný soupeř nám nenechal chvilku klidu. Některé šance tam však byly, jak ze hry, tak hodně z rohových kopů, které kluci zahrávali velmi dobře a kolikrát stačilo míč jen do odkryté branky doklepnout.

Nutno však říci, že hra se postupem času měnila k lepšímu, přibývalo náběhů bez míče ve hře, byli jsme blíže u hráčů (i když stále ještě ne dost blízko) a byla vidět i větší kombinace, v tomto zápase však s mnoha nepřesnými přihrávkami. Postupně se nám z nekomunikace zlepšuje i drobnější komunikace, kterou bychom chtěli dále posouvat. Když jsme rychle naběhli při naší rozehrávce od brány, Pája většinou viděl volné hráče, problém nám však dělalo, kdy nás hráči Motorletu obsadili a s tím jsme si nedokázali poradit. 

Jak jsem psal v úvodu, musím říct, že hra kluků se posouvá i po taktické stránce k lepšímu a je potřeba v tomto směru být trpělivý. S klukama se o těch věcech bavíme, vysvětlujeme a vidíme dílčí posuny. Celkově to nemusí přijít hned a určitě ani nepřijde. Kluci tento zápas odehráli nadoraz, bylo vidět, že spousta z nich šla jak se říká na krev a v tomto směru je kluky třeba pochválit. Když pominu góly z rozehrávky, kterou budeme i nadále pilovat a souvisí to hodně s náběhem hráčů v předních řadách, pojmenovali jsme si s klukama dvě/tři zásadní příčiny: pohyb bez míče, komunikace a důraz či zdravá agresivita při zisku míče. 

Za sebe to tedy vidím tak, že hra nebyla rozhodně špatná, vysoký výsledek má souvislost jak s psychikou, tak s tím, že jsme se stále snažili věci řešit fotbalově, jako např. tu rozehrávku, z které jsme dostali mnoho gólů. V tomto případě však nehrálo takovou roli, zda prohrajete 5:1 či 11:1 či 16:1, jako to, že je třeba si tyto věci zkoušet v praxi, abychom viděli, na co se v tréninku zaměřit a zda to kluci již zvládají či ne.

Chtěl bych pochválit Dana Lacka, který svými výkony v obou zápasech šel příkladem.

Sestava: Dan Lacko, Pája Chromec, Vojta Nevečeřal, Péťa Mašek, Ráďa Kostka, Fíla Čamek, Alex Velyhan, Adam Peterka, Sendi Murk, Mára Salvet, Vojta Uhlíř, Honza Šimánek


úterý 8.9.2015 | Otmar Mansour | Přečteno: 3763

Další články