Mladší žáci A (2011)

Mladší žáci A - Újezd nad Lesy 7:1

Mladší žáci A - Újezd nad Lesy 7:1
V sobotu jsme odehráli 3. zápas přeboru Prahy. Tentokrát jsme doma přivítali tým z Újezdu nad Lesy
7:1
(3:0)
2.kolo v So 12.9.2015 13:00
Háje UMT
FC Háje
Újezd n. Lesy
Diváci: 0,

Komentář

Kluci den před tím odehráli v rámci tréninku zápas proti ročníku 2004. Tento zápas nám pomohl k vysvětlení některých věcí, k nácviku rozehrávky a v poločasové přestávce popovídání si o kladech a záporech naši hry. Den na to jsme tedy byli na Újezd snad připravenější a vzhledem k tomu, že kluci dostali v minulých týdnech mnoho informací, předzápasová porada v kabině byla spíše uvolňující a nalaďující se na zápas než taktická.

Přišlo mi, že kluci hráli s chutí od 1. minuty a byla na nich vidět touha zvládnout utkání vítězně. K tomu nám pomohl i rychlý gól a důležité gólmanské zákroky skvěle chytajícího Kuby Peterky z 2004. Kluci roztahovali hru, posouvali se za míčem a zejména hra obrany byla lepší, než v předchozích zápasech. Nebáli jsme se kombinovat, i přesto tam byla ještě velká spousta nakopnutých míčů nazdařbůh.

Hlavní rozdíly byly oproti předchozím zápasům ve hře bez míče, trošku se zlepšila i komunikace a roztáhli jsme hru více do šířky. V zápase se však ukázaly také věci typu zapomínání se záložníků vracet, či nedostupování hráčů při soupeře při převzetí míče. 

Do kabiny jsme šli o poločase za stavu 3:0 pro nás. Upozorňoval jsem kluky, aby hru nepodcenili, avšak při vstupu na hřiště už jsem slyšel hlášky jako: trenére, klidně zůstaň v kabině, my si to odehrajeme sami. Uspokojení se záhy dostalo i v podobě gólu Újezdu do naší sítě, avšak kluci zapnuli a vstřelili další branky. Konečné vítězství 7:1 klukům způsobilo velkou radost. Gólů mohlo padnout na obou stranách více, nás podržel skvěle chytající Kuba. 

Hra se postupně zlepšuje a je vidět posun jak jednotlivců, tak celého týmu. Některé chyby stále opakujeme a asi je ještě chvíli dělat budeme, avšak v tomto zápase bylo znát, že si kluci zase některé věci osvojili. Zápas odmakali naplno a za to si zaslouží pochválit. 

Sestava: Kuba Peterka, Dan Lacko, Ráďa Kostka, Alex Velyhan, Ondra Michálek, Honza Šimánek, Dan Pechanec, Péťa Müller, Vojta Uhlíř, Fíla Čamek, Péťa Charvát


sobota 12.9.2015 | Otmar Mansour | Přečteno: 2810

Další články