Muži A

FC Háje JM - Admira Praha B 3:2 (2:1)

FC Háje JM - Admira Praha B 3:2 (2:1)
V sobotu dopoledne se na Hájích utkaly dva týmy, které v předchozích pěti kolech vyhrály jediný zápas. Domácí Háje nastoupily proti béčku Admiry a vyhrály 3:2. Hrál se bojovný fotbal a o vítězi rozhodla větší bojovnost. Svůj druhý gól vstřelili hosté až v nastavení, kdy už bylo pozdě. Na první gól se nečekalo dlouho, pouze do druhé minuty.
3:2
5.kolo v So 19.9.2015 10:45
Háje UMT
FC Háje
Admira
Diváci: 0,

Komentář

Domácí zaútočili, přesný centr do šestnáctky našel úplně volného Balíka a pro něj už nebyl problém zamířit přesně k tyči - 1:0. Hosté se z této chyby nepoučili a po dvou minutách se tato situace opakovala. K míči se dostal Brož, s jeho dělovkou si ale gólman F. Michalek lvím skokem poradil.

Vyrovnání se Admira ale přece jen brzy dočkala. Běžela devatenáctá minuta, J. Michálek se odpoutal od bránících hráčů, napřáhl se a z dálky vyslal na Tlustého parádní ránu, která se od břevna odrazila za čáru - 1:1. A krátce po tomto momentu nechybělo mnoho a hosté se dostali do vedení. Velký závar před hájeckou brankou ale nakonec vyřešil brankář Tlustý a hrálo se dál.

Hrál se hodně bojovný fotbal, o něco nebezpečnější v útočení byli domácí, kteří byli důraznější v osobních soubojích a tím získávali navrch. Ve 32. minutě střílel na branku Admiry Hruška, ale jeho možná gólovou ránu v rozhodující chvíli skluzem zmařil obránce Mamurov. A hned z protiútoku to zajiskřilo i na opačné straně hřiště. Michálek šel sám na branku, ale střelou po zemi minul tyč o pár centimetrů.

Trest za toto zahození gólovky přišel vzápětí. Během 36. minuty domácí hezky zakombinovali, Boháč se prodral k zakončení a jeho střelu vyrazil gólman Michalek pouze k J. Novákovi, který míč pohodlně donesl až do branky - 2:1.
Ihned mohlo být srovnáno a opět u toho byl J. Michálek. Po přesném křížném pasu se dostal za obranu, ale tváří v tvář brankáři Tlustému neuspěl a z voleje míč napálil nad břevno. Tečku za poločasem pak udělal přímý kop domácích z hranice šestnáctky, ale i Brož pálil hodně vysoko.

Do druhé půle poslal hostující trenér Čedík dvě čerstvé síly a po pár minutách mohlo být vyrovnáno. Střídající Kasík našel Šindeláře, ale ten opět bránu netrefil. Kvalita hry na delší dobu upadla a byl to spíše boj o každý metr trávníku než přehlídka fotbalové krásy. Do dobré střelecké pozice se pár vteřin po svém příchodu na hřiště dostal Teftag z Admiry. Pálil sice pěkně, ale míč si mezi tyče cestu nenašel.

A hned z protiútoku zahrozil i na druhé straně střídající hráč. Solař se probojoval přes bránící hráče do volného prostoru, ovšem také pálil mimo branku. Rozhodující moment utkání pak přinesla 81. minuta,
v níž domácí kopali roh a obrana Admiry nechala hlavičkovat kapitána Duba - 3:1!

Hosté v závěru utkání ještě zabojovali a dokázali snížit na rozdíl jediného gólu. Trefa Jackla ale přišla až v druhé minutě nastavení, po ní hned rozhodčí zápas ukončil.

Háje - Admira B 3:2 (2:1)
Branky:
3. Balík, 37. Hruška, 81. Dub - 20. Stejskal, 90.+2 Jackl. ŽK: 20. Dub, 69. Vlasák - 42. Jackl.Rozhodčí: Švorc - Kučera, Cichra. Diváků: 50.
Háje: Tlustý - Dub, Brož, Dvořák (77. Fedič), Krejčí - Vlasák (90. Provazník), Balík (74. Solař), Hruška, Boháč (63. Rapant) - Balík (74. Solař), Novák (87. Hančl). Trenér: Petr Procházka.
Admira: F. Michalek - Káninský (46. Kasík), Mamurov, Jackl, Tůma (46. Kvapil) - J. Michálek, Panýrek,
D. Němec (68. Štochl), L. Němec (86. Macháč) - Šindelář, Stejskal (74. Teftag). Trenér: Tomáš Čedík.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Háje):
„Byl to hodně těžký zápas, ani jeden trenér asi nemůže být spokojený. Bylo to spíše bojovné, oba týmy věděly, že jde o hodně. Tři body jsou pro nás zlaté.”
Tomáš Čedík (Admira): „Podcenili jsme to. Vůbec jsme nechytili začátek a dostali laciný gól. Hra se pak trochu vyrovnala, ale bohužel jsme prohrávali strašně moc osobních soubojů. V první půlce jsme neproměnili naše gólové šance a to asi celé utkání rozhodlo. Ve druhém poločase byla hra hodně rozkouskovaná a Háje nás skoro k ničemu nepustily. Navíc jsme dostali po zaváhání brankáře a obrany třetí gól.”

Nejlepší hráč Hájů: Jakub Novák.
Nejlepší hráč Admiry: Jakub Michálek.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jakub Novák (Háje).

Michal Káva


sobota 19.9.2015 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 3589

Další články