Mladší žáci C (2008)

ČAFC Praha - Mladší žáci C 9:5

ČAFC Praha - Mladší žáci C 9:5
V neděli jsme sehráli ve druhé třídě zápas proti Čafce. Odehráli jsme kompletně s ročníkem 2003. Odbyli si také premiéru dva hráči, Luky v poli i Fíla v bráně si připsali první start za Háje.
9:5
(4:2)
6.kolo v Ne 11.10.2015 15:15
ČAFC UMT
ČAFC
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

S jedním hráčem na střídání bylo časové využití kluků dostatečné, každý si zahrál hodinku čistého času. Nastoupili jsme na umělce, která na Čafce patří spíš k těm menším. Dělalo nám po většinu zápasu problém se s tím popasovat, neboť soupeř dobře zhušťoval hřiště a my jsme se dostali k zakončení jen po rychlejší kombinaci či otočení hry do volna. V první půli tak byla většina střel zblokovaných, neboť jsme hru dostatečně neroztahovali. Ačkoliv jsme si o tom povídali o poločase, stejně se nám v druhé půlce tolik nedařilo tu hru roztahovat. I přesto tam však bylo více akcí, kdy si kluci zakombinovali a neslo to právě kýžené ovoce buď z dobrého zakončení či dokonce gólu.

Čafka měla trochu snažší dát branku, hodně hráli na brejky, kdy se nám v obraně zcela nedařily zachytávat míče. Postupem hry to bylo lepší, avšak když na chvíli opadla pozornost, opět jsme byli potrestáni. Zápas pro nás měl velký přínos hlavně v tom, že si kluci vyzkoušeli jaké to je dobývat uzavřenější val. Zjistili, že to na malém hřiště není jednoduché. Na soupeři také byla chvílemi vidět větší chuť získat balón, více si proto šel. 

Jsem za tento druh zápasu velmi rád. Bylo zajímavé sledovat, jak kluci ty situace řeší a zda si z těch podnětů dokáží odnést ponaučení. Bylo to vidět třeba na Danovi, který z prvního přímáku vysoko přestřelil, ale další už šly na bránu. Několikrát jsme pěkně přešli přes soupeře, což je prima, akorát to nebyl dostatečný počet na to, aby utkání skončilo např. 9:10 :-). A to nás ještě několikrát podržel Fíla v brance svými zákroky.

Klukům nelze vytknout snaha, chuť vstřelit branky a dát více gólů než soupeř. To vše tam bylo. Jsme rádi, že si zahráli noví kluci a i když při své premiéře prohráli, oba můžou být spokojení se svým výkonem. Děkuji rodičům za podporu, byla slyšet zejména při gólech a těch padlo více než dost.

Zápasu se zúčastnili: Fíla Lauber, Honza Šimánek, Alex Velyhan, Adam Rubeš, Luky Panchartek, Dan Lacko, Péťa Charvát, Vojta Uhlíř, Ríša Břicháček


neděle 11.10.2015 | Otmar Mansour | Přečteno: 2448

Další články