Muži A

FC Háje JM - Cholupice 2:5

FC Háje JM - Cholupice 2:5
Domácí Háje opět doma nevyhrály a stalo se jim to už potřetí v řadě. Přitom začaly dobře, už v 8. minutě šly do vedení a celý první poločas byly jasně lepší i když jednou inkasovaly. Po přestávce se dostali domácí podruhé do vedení a to bylo vše. Po tomto gólu vynesl trenér Cholupic Kahle věštbu: „Hrajeme dál a otočíme to!” A tak se také stalo. Tradiční gólový taneček tak hosté měli možnost předvést hned pětkrát.
2:5
(1:1)
10.kolo v So 24.10.2015 10:45
Háje UMT
FC Háje
Cholupice
Diváci: 0,

Komentář

Domácí začali hodně aktivně a to jim přineslo úspěch už po osmi minutách. Solař zatáhl míč po levé straně, poslal jej před branku, kde Novák pohotově předskočil Poláka. Na jeho dorážku si sice Roušal sáhl, ale míč na cestě do sítě zastavit nedokázal.

Domácí dál hyřili aktivitou a mohli přidat další góly. Ve 14. minutě našel Balík na vápně Nováka, ten vypálil nad branku. Za tři minuty utekl hostům Soucha, udělal kličku Roušalovi, ale příliš dlouhou a dostal se ze střeleckého úhlu. Ve 22. minutě našel Balík před brankou Slabého, který z malého vápna trefil jen bránícího Švertšala.

Tlak domácích pomalu slábl a hosté dokázali z ničeho nic vyrovnat. Ve 32. minutě se uvolnil Souček, posunul míč doleva Dombimu, který si jej v klidu připravil a zamířil přesně - 1:1. Za tohoto stavu šla obě mužstva k poločasové přestávce.

Skóre se opět měnilo hned z kraje druhé půle. Va 52. minutě se za dlouhým míčem za obranu Cholupic vydal Novák, byl u míče dřív než vybíhající Roušal, elegantně si ho přehodil a pak už jej jen doprovodil na cestě do opuštěné branky. To bylo ze strany domácích vše.

Trenér hostů Kahle vyslal na hřiště zkušeného Romana Janouška. ten jejich hru zklidnila začala se dařit kombinace. Tou hosté pomalu rzleptávali hru domácích a během čtyř minut dokázali vývoj zápasu otočit.

V 73. minutě Janoušek neprostřelil hradbu bránících hráčů, následnou střelu Neveršila Tlustý jen vyrazil a hbitý Souček hlavou zaznamenal kontaktní gól. Uplynuly jen dvě minuty a Neveršil vydařenou střelou poslal Cholupice do vedení. To po dalších dvou minutách navršil skóre na 2:4 Nwogu, který tělem dorazil do sítě přihrávku Neveršila.

Nwogu zatloukl do rakve domácích ještě poslední hřebík v 85. minutě. Na začátku akce byl opět Neveršil. Jeho bleskový únik po pravé straně, přihrávka před branku a Nwogu zakončil přesně. Prorocká slova trenéra Kahleho se naplnila. Cholupice předvedly dokonalý obrat a zaslouženě vyhrály 5:2.


FC Háje - Cholupice 2:5 (1:1)
Branky:
8. a 52. Novák - 32. Dombi, 73. Souček, 75. Neveršil, 77. a 85. Nwogu. Bez ŽK. Rozhodčí:Zelený - Havel, Zloch. Diváků: 30.
Háje: Tlustý - Lojda (85. Rapant), Krejčí, Dub, Slabý - Balík, Hruška, Dvořák (75. Fedič), Soucha (63. Duka), Solař - Novák. Trenér: Petr Procházka.
Cholupice: Roušal - Švertšal, Vršecký, Polák (58. R. Janoušek), Srba (88. Kajaba) - Neveršil, Souček, Masner, Douda, Dombi (81. Zavadil) - Nwogu (88. Kukol). Trenér: Rudolf Kahle.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Háje):
„Byla škoda, že jsme po první půli nevedli 5:1. To byla první chyba a druhá chyba byla to, že jsme za stavu 2:1 dostali během čtyř minut tři góly. Máme sice nejhorší obranu, dostáváme spoustu branek, ale fotbal je týmová hra, tak to jen na obranu nemůžeme svádět. Děláme příliš individuálních chyb.”
Rudolf Kahle (Cholupice): „V prvním poločase jsme s naší hrou nebyl vůbec spokojený. Prohrávali jsme, naštěstí dali gól. Háje tam měly ještě nějaké další šance. My jsme tam propadávali po delších balonech. Říkal jsem o půli, že by byla škoda, kdybychom tady nebodovali. Dostali jsme s jediné šance na 2:1. Tak jsem si říkal, že musí existovat nějaká fotbalová spravedlnost, tak není možný abychom prohráli. Otočili jsme to a mohli jsme dát ještě další góly. Chodili jsme do otevřené obrany a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Pomohl nám příchod Romana Janoušk a jsem rád, že nastoupil.”

Nejlepší hráč Hájů: Jakub Novák.
Nejlepší hráč Cholupic: Luboš Neveršil.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Lukáš Srba (Cholupice).

Lubor Mírek


sobota 24.10.2015 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 3112

Další články