Muži A

FC Háje JM - FC Zličín 2:5 (1:2)

FC Háje JM - FC Zličín 2:5 (1:2)
Úvod zápasu nenasvědčoval tomu, že by hrstku fanoušků mohla pobavit gólová přestřelka. Hosty mohlo rozhodit ještě před výkopem, když museli svléknout v chladném dopoledni bílá podkladová trika pod modrými dresy, jelikož Háje měly dresy stejné barvy. „To budou hrát do půl těla,“ komentoval vše ironicky jeden z diváků zachumlaný v zimní bundě. Nic dalšího se ale dělat nedalo, regule jsou jasně dané a rozhodčí Tereba s asistenty (mimochodem odvedli velmi dobrý výkon) neměl jinou volbu.
2:5
(1:2)
14.kolo v So 21.11.2015 10:45
Háje UMT
FC Háje
FC Zličín
Diváci: 0,

Komentář

K vidění bylo hodně snahy, ale také nepřesností. Na straně domácích zaujal v úvodu průnik Duba, který zastavili hráči Zličína na poslední chvíli. Ten odpověděl šancí Horálka, který v dobré pozici píchl do míče, ale na Tlustého v brance Hájů si nepřišel. Gólman hostů Blahovec neměl problém s ránou Solaře po zemi, které chyběla větší razance, stejně tak zkrotil Tlustý pokus Šindeláře na opačné straně hřiště.

Možná největší pozornost tak budila skupinka italských fanoušků povzbuzujících italského střelce Zličína Maioneho. Ta prožívala pomalu každý dotek hráče s míčem a jen potvrzovala, že pro Italy je fotbal náboženstvím a to na každé úrovni.

Po dvaceti minutách hry mohla vylekat jičínského gólmana hlavička Vlasáka, ale nakonec ji nadvakrát zkrotil v rukavicích. Pak si ale Blahovec zavařil, když mimo pokutové území zastavil nedovoleně Balíka a byl rád, že vyfasoval jen žlutou kartu. Z trestného kopu pak ale Duka pálil přesně a Háje vedly 1:0.

Zličín mohl vyrovnat po zaváhání Duba, ale italský rychlík Maione ještě na Tlustého nevyzrál. Za chvíli se pro změnu domácímu brankáři nepovedl odkop, když zasáhl právě Maioneho, ale nakonec ještě obětavým zákrokem zabránil pohromě a akrobaticky odehrál míč na rohový kop.

Před poločasem se už ale Zličín dočkal odměny. Po hezké kombinační akci, do níž se zapojili čtyři hráči, vyrovnal Merta na 1:1. A to ještě před odchodem do kabin nebylo všechno. Nejprve sice mohl poslat do vedení Háje Duka, ale nemířil přesně. Pak v chladném dopoledni zaplesala srdce všech fanoušků. Nejkrásnější okamžik zápasu měl na svědomí hostující Vrkoč, jehož parádní rána z dálky skončila v síti
a hosté se tak šli zahřát do šaten v pozici vedoucího týmu.

Po přestávce přála Zličínu i štěstěna, kdy se po nepovedeném odkopu domácích odrazil míč od hlavy jednoho z hráčů k Maionemu. Ital zachoval chladnou hlavu, udělal kličku i brankáři a bez potíží skóroval – 1:3.

Naději na lepší výsledek mohl dát zaskočeným Hájům Solař, ale jeho hlavička jen orazítkovala břevno.
No a pak už zase trestal Zličín. Z akce Merty sice hosté vytěžili jen rohový kop, ale po něm se podruhé prosadil Maione – 1:4. Pak měl tutovou šanci opět Solař, jenže v tutové pozici nemířil přesně. Navíc mu byl odmávaný ofsajd, takže by branka stejně neplatila. Nakonec ale Háje snížily. Kapitán Zličína Zahálka se nedohodl s gólmanem, dával mu hlavou míč domů, jenže oblouček nešťastného brankáře přelétl a zastavil se až v síti.

Naděje domácích na nějaké zdramatizování výsledku žila ještě deset minut. Pak pečetil jasnou výhru Zličína druhým zásahem v utkání Merta a potvrdil pozici nejlepšího střelce podzimu v exdivizním celku. Trefil se celkem devětkrát.

FC Háje - FC Zličín 2:5 (1:2)
Branky:
24. Duka, 66. vlastní Zahálka - 40. a 74. Merta, 49. a 60. Maione, 45. Vrkoč.
ŽK: 23. Blahovec (Zličín). Rozhodčí: Tereba - Váša, Opočenský. Diváků: 50.
FC Háje: Tlustý - Vlasák, Dub, Fedič (66. Boháč), Slabý (76. Pravenec) - Duka (83. Hovorka), Nezbeda, Balík, Brož, Solař - Soucha (70. Dvořák). Trenér: Petr Procházka
FC Zličín: Blahovec - Gröbl, Krejčí, Zahálka, Janda - Horálek, Žák, Vrkoč, Šindelář - Maione, Merta.
Trenér: Tibor Notin.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Háje):
„Není to poprvé, co jsme vedli a nakonec utkání nezvládli. Je to deka, protože jsme v situaci, kdy musíme. Kdybychom měli třeba osmnáct bodů, hrálo by se nám jinak. Teď jsme vedli 1:0, jenže Zličín vývoj ještě do poločasu otočil. Pak na začátku druhé půle trefí balon soupeře do obličeje, odrazí se to k dalšímu jejich hráči a dají nám třetí gól. My jsme se na něco připravovali a najednou bylo po hře… Soupeř ale vyhrál zaslouženě.“
Tibor Notin (Zličín): „Odehráli jsme dobrý zápas, chtěli jsme podzim dohrát důstojně a myslím, že se nám to i povedlo. Prohrávali jsme, my totiž dostaneme gól ze všeho, co jde… Ale nakonec ukázala naše kvalita. Byli jsme lepší, fotbalovější. Soupeř jen nakopával balony. My, když jsme dokázali hru dostat do kombinace, tak jsme byli lepší a vyjádřili jsme to i gólově.“

Nejlepší hráč Hájů: Michal Balík.
Nejlepší hráč Zličína: Carlo Maria Maione.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Carlo Maria Maione (Zličín).

René Machálek


sobota 21.11.2015 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 4866

Další články