Předpřípravka A (2017)

ABC Braník - Předpřípravka 2009

ABC Braník - Předpřípravka 2009
Nedělní zápas s Braníkem se nesl v pohodové atmosféře. Na dvou hřištích jsme si zahráli hru 4+1, nakonec se nás sešlo 10, tudíž jsme hráli bez střídání.
:
v Ne 10.4.2016 10:00
Braník UMT
Braník
FC Háje

Komentář

Původně nás mělo být 13, avšak o víkendu dva kluci omarodili a jeden jel místo na Braník na Hamr, odkud ho poslali na Tempo...

Nepovídali jsme si tedy s klukama, co se děje na hřišti, protože všichni hráli, a tak jsme si něco řekli spíše o pauzách. A bylo to znát, že na to kluci reagují. Z kluků byla vidět chuť hrát, z čehož mám velkou radost, ale zároveň vím, že příště zase může být menší, jeden u nich nikdy neví, jak se vyspí. Ale v neděli bez rozdílu všichni měli chuť. Což bylo vidět i na hřišti, kdy se snažili získat míč, snažili se něco vymyslet a měli velkou radost z branek. 

Jednou z věcí, na kterou už klademe větší důraz a je to jeden z mých nejčastějších pokynů, je vybíhání brankáře. Bylo patrné, když kluci vyběhli, kolika potencionálním šancím zabránili a hned založili náš útok. Můžeme a patrně budeme z toho dostávat hodně branek, ale u 2006, u kterých jsme to odmala dělali taky, dnes vidím, že to mělo velký smysl, kluci už vyhodnocují situace a jsou velkou pomocí pro hru, což mi potvrdili oba jarní zápasy, které jsem viděl. Samozřejmě je potřeba přidat nadstavbu v podobě rozehrávky a ne jen odkopnutí míče, to si budeme trénovat.

Kluci celkem kličkovali, někomu se dařilo kličkovat více, někomu méně. V posledních dvou čtvrtinách si i více nahrávali. S klukama se bavíme spíš o tom, kdy je výhodnější nahrát a kdy jít sám. Je potřeba to vyvažovat, vím, že se dospělým více líbí krásná kombinace, ale je třeba nezapomínat na kličky, neboť děti mají ideální věk na to se je učit a bavit se jimi. Nám je trenéři moc nepovolovali a projevilo se to ve starším věku, kdy neumíte přejít 1vs1. Je však třeba říct, že tam kluci předvedli tři krásné akce za sebou, kdy se třemi přihrávkami dostali od vlastní branky k brance soupeře.

Děkuji rodičům za podporu, cítím, že už si zvykají, že dětem radit, že od toho je tam trenér a bude to čím dál lepší, stejně jako děti trénují, i tohle je třeba trénovat, protože když jsem poodešel na druhé hřiště, přeci jen tam nějaká ta rada přilétla :-). Stejně, jako chceme u dětí, aby se rozhodovaly samy a pokud možno správně a dosáhneme toho tréninkem, věřím, že i rodiče toto ještě potrénují, ale chválím, že jsou na velmi dobré cestě :-).

Zápasu se zúčastnili: Dan Adamec, Tom Bílek, Marťas Laube, Honza Moravec, Vojta Sajler, Marťas Sršeň, Fíla Valo, Jarda Votípka, Miky Juráček, Jára Juráček


neděle 10.4.2016 | Otmar Mansour | Přečteno: 1799

Další články