Muži A

Bohemians Praha - FC Háje JM 3:1

Bohemians Praha - FC Háje JM 3:1
Fotbalisté střížkovských Bohemians porazili v sobotu na svém hřišti soupeře z Hájů 3:1. Tato informace se dala tak nějak očekávat, ale kdo byl přímo na stadionu, tak viděl, že favorizovaný domácí celek rozhodně neměl lehkou práci. Hosté se totiž dostali v páté minutě do vedení z penalty a kdyby po půl hodině hry proměnil Fedič obrovskou tutovku, kdy přestřelil prázdnou branku z malého vápna, mohlo se to vyvíjet všechno úplně jinak.
3:1
23.kolo v So 30.4.2016 10:30
Střížkov T
Bohemians Pr.
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Hned po rozehrání prověřil pozornost hájeckého brankáře Tlustého z dálky Ibe, těsně minul pravou tyč jeho branky. A vzápětí přišel na druhé straně hřiště zmiňovaný penaltový moment. V šestnáctce kličkoval Shuyto, Besta ho zastavil v rozporu s pravidly a z penalty otevřel skóre Duka.


Hned po rozehrání mohlo být srovnáno. Ibe dostal parádní přihrávku „do ulice” a z úhlu vyslal na Tlustého pohotovou střelu, ovšem neuspěl, stejně jako z následné dorážky Janda. O pár minut později pak po rohovém kopu hlavičkoval volný T. Pechač nad.

Ve 27. minutě pak přišel druhý zmiňovaný moment. Před domácí branku přilétl centr, obrana úplně zapomněla na Fediče, ale ten z malého vápna zívající prázdnou branku trestuhodně přestřelil. A trest opravdu přišel, hned z protiútoku. Janda se z dálky napřáhl a míč zapadl přesně k tyči - 1:1.

O tři minuty později mohlo být na Střížkově ještě veseleji, když míč přeletěl na zadní tyč k úplně volnému T. Pechačovi, ale ten jej z "voleje" do sítě nedokázal dostat. K vedoucímu gólu nevedl ani veliký závar, při kterém stříleli T. Pechač, Ibe i Janda, ale přece jen se šlo do šaten za vedení hráčů v zelenobílých dresech. Ve 43. minutě se totiž prosadil aktivní Ibe - 2:1.

Hned na začátku druhé půle nařídil rozhodčí proti domácí brance trestný kop ze zhruba dvaceti metrů, Duka ovšem přestřelil. V 64. minutě přišel hodně nepříjemný moment. Outlý srazil hájeckého Boháče a pro něj nakonec musela přijet sanitka s podezřením na zlomené žebro.

Defitnivní zlom v zápase pak přinesla 68. minuta a opět u toho byla povedená střela Jandy - 3:1! Nejlepší hráč zápasu byl blízko i hattricku, ale v 76. minutě se tváří v tvář gólmanovi neprosadil.

Bohemians Praha - Háje 3:1 (2:1)
Branky: 28. Janda, 43. Ibe, 68. Janda - 5. z penalty Duka. ŽK: 63. Outlý (Bohemians). Rozhodčí: Stumpf - Hlavnička, Bočok. Diváků: 50.
Bohemians: Bartalský - Faitl, Adjei, Besta, L. Pechač - T. Pechač (69. Urban), Fenyk (84. Smelík), Pařízek, Mančal (61. Outlý) - Ibe (76. Allram), Janda (87. Klíma). Trenér: Jaromír Jindráček.
Háje: Tlustý - Vlasák, Dub, Brož, Slabý - Lojda (26. Boháč, 66. Pravenec), Fedič, Duka, Hančl (73. Hrubý) - Shuyto (73. Martinák), Balík. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Jaromír Jindráček: „Nebylo to pro nás jednoduché. Dostali jsme brzy gól, ale pak jsme ovládali hru, jen se nám nedařilo vstřelit gól. Uklidnili jsme se vyrovnáním, ale nesmím zapomenout, že kdyby soupeř dal tu velikou šanci na 2:0, tak bychom měli větší problémy. Ve druhém poločase jsme hráli tak, abychom už nedostali gól. Háje hrály dobře, organizovaně v obraně.”
Petr Procházka: „Kdybychom proměnili tu velikou šanci na 2:0, tak by se obraz naší hry moc nezměnil. Chtěli jsme pošetřit síly, abychom i ve druhém poločase mohli hrát vyrovnanou partii. Když se podíváte na sestavu domácích, s řadou bývalých ligových hráčů, tak to je nejlepší tým v této soutěži. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale bohužel. Soupeř vyhrál zaslouženě, ale místo toho, abychom dali tu šanci na 2:0, tak jsme z protiútoku dostali na 1:1.”

Nejlepší hráč Bohemians: Petr Janda.
Nejlepší hráč Hájů: Martin Tlustý.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Janda (Bohemians).

Michal Káva


sobota 30.4.2016 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 2571

Další články