Předpřípravka A (2017)

Ročník 2009: Den plný fotbalu

Ročník 2009: Den plný fotbalu
V sobotu 28.5. jsme měli na programu tři akce. Turnaj na Čafce, turnaj na Náplavce a zápas proti ročníku 2008. Vše jsme si užili a hojně si tak zahráli.
:
v So 28.5.2016 10:00
Náplavka Rašínova
Turnaj
FC Háje

Komentář

Celkem se v sobotu zapojilo do hry 15 dětí. Původně mělo 16, bohužel se před zápasem s 2008, kde jsme měli domluveno 4+1 bez střídání, stal incident, kdy táta jednoho kluka skončil s autem v pangejtu, a tak jsme odehráli tento zápas pouze ve 4. Naštěstí se však nikomu nic nestalo, odehrálo se to bez újmy na zdraví.

Turnaj Mini Cup:

Na Čafce jsme odehráli druhý turnaj. Líbily se mi individuální výkony kluků, avšak už si více povídáme o přihrávkách a využití prostoru. Bude to delší cesta, protože si nic nebudeme nařizovat, ale budeme si to vysvětlovat. Když jsme přihrávku využili, stala se z toho pro nás výhoda. Je však zapotřebí, aby na to kluci, s naším přispěním pomohli sami. Jsem také rád za situace, kdy to měli kluci těžší a v některých zápasech prohrávali, protože bylo vidět, jak se s tím každý z nich umí vyrovnat. Je třeba znát povahu kluků v různých směrech a jak se s tím dokážou vypořádat. První turnaj za nás odehrál Maty Fiala, který přišel ze Slavie a paradoxně dal první gól za nás právě proti Slavii :-).

V 6 zápasech si každý alespoň jednou zachytal. V tomto věku budeme točit kluky v bráně, protože je to tam o dost jiné, než na hřišti a zažívají momenty, které se jim budou hodit, jako třeba rozehrávka. Děkuji panu Sršňovi za vedení posledních zápasů, kdy jsem přejížděl na Náplavku a mohl si tak s klukama užít 3. místo. 

Turnaje se zúčastnili: Ondra Mašek, Vojta Sajler, Marťas Sršeň, Maty Fiala, Honza Moravec, Tom Bílek

Turnaj Neberte nám naši hru na Náplavce (autor Q@LO):

V sobotu 28.5. proběhl na pražských náplavkách další ročník festivalu plného sportu, umění a aktivit pro rodiny s dětmi ve věku 0-14let – Ratolestfest. Naši kluci se zúčastnili miniturnaje pořádaného PFS, a v rolích „účinkujících“ názorně předvedli to, o co usiluje projekt www.nebertenamnasihru.cz - totiž radost ze hry.

Turnaje se zúčastnilo 6 týmů pražských klubů včetně výběru děvčat Sparty. Přestože Vltava klidně plynula opodál (co by míčem dokopl), slunce tropicky pálilo, a na hřišti umělé trávy s mantinely, kde se hrálo systémem 3 na 3 bez brankáře, se tak kluci pěkně zapotili.

„Mantinelový“ formát byl pro nás trochu novinkou, takže první zápas s Tempem kluci spíše zkoušeli, jak se na hřišti pohybovat, co si dovolit, a jak při pádech příliš nepocítit tvrdé kočičí hlavy náplavky. V dalších utkáních už přišly přihrávky, pěkné akce a góly, kterých jsme nakonec vstřelili 36. Kluci i jejich soupeři si pěkně zahráli, o přestávkách vyzkoušeli i spoustu jiných sportů, a na závěr odcházeli spokojeně s medailemi na krku.

Turnaje se zúčastnili: Fíla Valo, Tom Pešír, Marťas Laube, Oliver Bergmann, Míša Holý.

Zápas Háje 2008 - Háje 2009 (autor Miky Zbořil):

Za dusného, horkého, sobotního poledne jsme se sešli na zápas proti o rok starším hájeckým klukům. Tento přátelák byl pro všechny kluky jednou z prvních zkušeností s velkým hřištěm, a proto se nesl především ve znaku vysvětlování a seznamování se s novými pravidly. I přes vyčerpávající počasí, při kterém asi jen málokdo dokázal udržet pozornost na 100%, kluci velmi rychle pochopili co a jak a s postupem času jsme my trenéři do hry nemuseli prakticky vůbec vstupovat. To bylo jen dobře, protože díky tomu si kluci víc zahráli, a o to přeci v takových situacích jde nejvíc.

Klukům ani náznakem nevadil fakt, že proti nim stojí o rok starší hráči a i přes početní nevýhodu se statečně rvali o výsledek. Tudíž i přes prohru, které se za takovýchto podmínek ani nedá přidávat nějaká váha, musí být výkon kluků hodnocen jen pozitivně. Jmenovitě se sluší vyzdvihnout Maxíka, který střílel jeden gól za druhýma a pěkně kličkoval. Dále Kubík, který přispěl taky brankou a nebál se bojovat o míč nebo Ondra, který se s fotbalem teprve seznamuje, ale ukázal pár pěkných přihrávek a kliček. Do brány si potom poprvé stoupl Mára. To mu ale nebránilo v tom, aby se několikrát sám vypravil do prostoru před soupeřovou bránou a svou zapálenost do hry prokázal i svým obětavým zákrokem, kdy míči zabraňoval v cestě do branky samotným obličejem…

Závěrem si ještě každý kopl a zkusil chytit penaltu. Myslím, že kluci si to užili a je to pro ně další příjemná zkušenost. Doufám, že se nám podaří zrealizovat ještě něco podobného s ročníkem 2008 a kluci se sejdou snad v trochu větším počtu a užijí si na velkém hřišti znovu plno zábavy.

Zápasu se zúčastnili: Max Mařák, Ondra Kadlec, Mára Herman, Kuba Foltýn


sobota 28.5.2016 | Oťas Mansour, Q@LO, Miky Zbořil | Přečteno: 1730

Další články