Muži A

FC Háje JM - Sokol Stodůlky 2:2

FC Háje JM - Sokol Stodůlky 2:2
Zápas na Hájích začínal o 45 minut později než duel ČAFC - Střešovice. Když skončil první poločas 2:2 a zápas na ČAFC skončil vítezstvím domácích 3:2, byly karty rozdány jasně. Pokud Stodůlky zvítězí, přeborovou účast si s největší pravděpodobností zachovají a do Střešovic pošlou jasný vzkaz - připravujte se na A třídu. Nestalo se. Na Hájích už se skore nezměnilo, když hosté nastřelili jen tyč.
2:2
30.kolo v So 18.6.2016 11:00
Háje UMT
FC Háje
Stodůlky
Diváci: 0,

Komentář

Pro Stodůlky zápas nezačal vůbec dobře. Hned první akce domácích skončila gólem. Náběh Vlasáka a jeho přihrávku do vápna zúročil Hruška. Za minutu pálil mimo Balík a za další minutu proklouzl středem hřiště Dub, ale trefil jen ruce brankáře Šalandy. 


Až pak se dostali ke slovu i hosté, střelecký pokus Vondráčka byl hodně nesmělý. Střelu stejného hráče z přímého kopu vyrazil Provazník na roh. Ve 20. minutě mohli vedení navýšit domácí. Balík uvolnil Hrušku, ten sám proti Šalandovi branku minul.

A tak přišlo vyrovnání. Jírec si narazil míč se Svobodou, ten našel ve vápně volného Poradu, který zakončil neomylně Za deset minut šli hosté dokonce do vedení. Slalom Světlíka zastavili domácí až faulem dva metry před hranicí vápna. Míč si k přímému kopu připravil Musil a jeho střelu u levé tyče nestihl Provazník včas a míč si srazil do tyče a do sítě - 1:2.

Do kabin se přece jen šlo za nerozhodného stavu. Ve 38. minutě rozehrávli přímý kop domácí.
Na centrovaný míč si naběhl Fedič a hlavou jej umístil tam, kam chtěl, za záda Šalandy.

Druhých pětačtyřicet minut už jsme gól neviděli. Nejblíže k němu byli hosté v 53. minutě, kdy se na pravé straně uvolnil Král, ale zazvonli jen ne tyč domácí branky. Hostům nepomohlo ani přeskupení sil, hra na tři útočníky. Stodůlky se kýženého gólu nedočkaly a po roce přebor opouští.


FC Háje - Stodůlky 2:2 (2:2)
Branky: 1. Hruška, 38. Fedič - 23. Porada, 33. Musil. ŽK: 62. Brož, 72. Fedič (oba Háje).
Rozhodčí: Gotthard - Stěhule, Hradil. Diváků: 47.
Háje: Provazník (46. Tlustý) - V. Vlasák, Krejčí, Fedič, Slabý - Lojda (69. Pravenec), Brož, Hruška
(79. Martinák), Duka (69. Hrubý) - Balík (72. Pánek), Dub. Trenér: Petr Procházka.
Stodůlky: Šalanda - T. Vlasák, Musil. Jirec, Chlad - Král, Vondráček, Světlík, Svoboda - Chlup, Porada. Trenér: Vít Horešovský.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Háje): „Za první půli bychom si zasloužili vyhrát, druhý poločas už byl vyrovnaný. Udělali jsme nějaká střídání, aby si zahráli všichni. Remíza vůči soupeři, který se snažil, je asi nakonec spravedlivá. Hráli do poslední minuty o záchranu. Kdyby tady vyhráli, asi by se zachránili.”
Vít Horešovský (Stodůlky): „Bylo to vyrovnané utkání. Bylo vidět, že proti sobě hrála dvě mužstva ze spodku tabulky. Možná jsme měli trochu víc ze hry, ale oni tam měli v první půli nějaké šance, které neproměnili. Ve druhé půli jsme se snažili strhnout vítězství na svou stranu, Byla tam tyč a některé akce zůstaly nedotažené. Remíza je myslím zasloužená.”

Nejlepší hráč Hájů: Radek Fedič.
Nejlepší hráč Stodůlek: Petr Musil.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: David Světlík (Stodůlky).

Lubor Mírek


sobota 18.6.2016 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 3409

Další články