Mladší žáci A

Hodnocení letní přípravy - Mladší žáci 2004

Hodnocení letní přípravy - Mladší žáci 2004
Zhodnocení soustředění a přípravných utkání.

Poprvé, co jsem u týmu, tak nás jelo 27 na soustředění, z celkového počtu 31. První dny nás čekala dřina, ale od toho soustředění je, nejezdíme sem na rekreaci, ale připravit se po herní i fyzické stránce na ostatní týmy, bylo krásně vidět na všech, kdo něco plnil z plánu, který obdrželi na konci sezóny. Již jsme ve věku, kde si nemůžeme dovolit nic nedělat a pak přijít do přípravy, to je znát, bohužel fotbal je týmová hra, kde je potřeba, aby pracovali všichni hráči na nějaké úrovni a každý výpadek je poté znát a musí to hasit, ti druzí a tím víc čerpat své síly. Čeká nás těžší období, kdy se budeme prát s růstovými problémy (bolesti kloubů, koordinace), ale i s pubertou, kdy si spousta hráčů myslí, že jsou páni světa, vše musí být po jejich a nějaká týmová práce je na posledním místě, jenže hrajeme kolektivní sport, kde na jájáčky není prostor.

Od nové sezony, již po hráčích chceme vidět mnohem více, nejen na trénincích, ale hlavně v zápasech, v kategorii mladších žáků jsme přebudovali tým, z 80% chytal Budi, který již chytá jen na velkou bránu, na velké hřiště se přesunul i Tyko, kterému patřila celá lajna, o zakončování se staral Tom, který je už na Slavii, zezadu tahal akce Dali, který je na cestě do Bohemky, nebo ke starším žákům, ve předu se často starala o zakončení i Klárka, která je již také o kategorii výš, to znamená, že sestava kterou jsme dávali rok dohromady a předváděla hezkou hru, tak si bude muset sednout a to chvíli bude trvat, jenže je zapotřebí spousta trpělivosti, poctivé práce hráčů a hlavně si musí plnit své úkoly na hřišti, což je kolikrát složité, protože při nominaci nikdy člověk neví, jak se který vyspí, máme teď více náladových hráčů, než je zdrávo, je to taková Ruská ruleta, nikdy nevíte jestli přijdou na zápas se rvát nebo jen se zúčastnit a to je špatně!!! Během přípravy, co se týče cviků mi víc dělala radost parta, od které to trenér ani nečeká, po herní stránce je první parta o kus napřed, ale to se dá dohnat i u druhé party, jenže ta si musí uvědomit, když není rychlost, tak musí být přesnost a rychlejší myšlení v dané chvíli, tak uvidíme, jak se poperou, cílem v sezoně se je pohybovat na středu tabulky nahrát nějaké body a pak nechat plavat hráče, aby se ukázali s kým počítat do budoucna a kdo chodí, jen aby měl nějaký pohyb.

V prvním zápase po třech dnech, kdy měli děti tří – fázové tréninky přijela k nám ligová 1.fk Příbram.

Hráči byli rozděleni na dvě party, s tím že na střídačku usedli naše 03, které jen prostřídávali + kluci, pro které to byl úplně jiný level. Mezi lehce zraněnými byl Begi a Dali.

FC Háje 04 A – 1.FK Příbram – 5:2 (2*Turbič, Voty, 1* Marco)

FC Háje 04 B – 1.FK Příbram – 1:7 (Alexis)

Sestava áčka: Maky = Voty – Hajnej – Kubík – Neymar – Marco – Týnka – Turbič = Lego – Tyko

Sestava béčka: Luky = Johny – Barča - Nosíno - Dimo – Vili – Alexis – Maty == Klárka – Kubajs – Budi – Juny – Pepe

Áčko si poradilo se soupeřem v poměru 5:2, béčko sice prohrálo 1:7, ale tam kámen úrazu v nedůrazu v našem pokutovém území a zahazování šancí, ale celkově se mi utkání líbilo z naší strany, ne ze strany soupeře, který když začal prohrávat na hřišti, tak rapidně přitvrdil, chodit loktem napřed a dohrávat situace bez míče se mi nelíbí a naše hráče to neučíme, ale jak je vidět, je to asi moderní, říct hráčům, nemáš hráče, byl rychlejší, tak ho dohraj a on se bude příště bát, my chceme hrát fotbal ne rugby, ale i na tento styl se připravujeme a máme i na tento typ hry již připravené hráče, kteří rádi půjdou na hřiště plnit roli rozbíječe, toho důrazného, který neuhne ani z jednoho souboje a bude se při tom usmívat, jako andílek. Za, co patří klukům pochvala, je, že jsme stačili po fyzické stránce, přišlo mi, že do 60 minuty jsme byli i aktivnější, poté již přišla únava z náročného programu a teplého počasí, ale pokud se budeme prezentovat hrou, jako na prvním hřišti, tak by to mohlo být v soutěži dobré, druhý tým musí zapracovat na herní inteligence, nejde běhat všude a nikde.

PU – Tatran Sedlčany – FC Háje 04 A – 2:8 (2*Neymar, 2* Marco, 1* Turbič, Voty, Lego, Tyko)

PU – Tatran Sedlčany – FC Háje 04 B – 1:2 (2*Maty)

PU – Spartak Příbram – FC Háje 04 A – 1:4 (2*Neymar, 1* Lego, Voty)

PU – Spartak Příbram – FC Háje 04 B - 1:0

Sestava áčka: Maky = Voty – Hajnej – Kubík – Neymar – Marco – Týnka – Turbič = Lego – Tyko – Dali

V poločase se vyměnili brankáři a Týnka putovala do Béčka

Sestava béčka: Luky = Johny – Barča - Nosíno - Dimo – Vili – Alexis – Maty == Klárka – Kubajs – Budi – Juny – Pepe – Begi

Druhý den po utkání s Příbramí, jsme si dopoledne dali jen lehký trénink na protažení, poté jsme si udělali volné odpoledne a připravili vše na večerní gril párty, před kterou nás čekalo, dvoj utkání se soupeřem hrajícího přebor – středočeského kraje v kategorii mladších žáků. V dnešním zápase jsme si poradili se soupeřem, měli jsme lehčí nohy, inkasované branky, byli po naší stupidní chybě, kterou jsme několikrát opakovali, další chybou je, že po taktické stránce, nedodržujeme domluvené věci, na kterých se domluvíme, je jedno, jestli vedeme, či prohráváme, i za stavu 3:0, pokud budeme hrát disciplinovaně, tak lehce navýšíme vedení, místo chaosu, kdy chce každý skórovat a necháváme směrem dozadu, ohromný průchoďák, slovo disciplína je u nás vůbec asi něco, co je pro všechny španělská vesnice, ale tomu uděláme v následujících měsících konec.

Po čtvrtečním plavání, které jsme si dali dopoledne, následovalo utkání 10+1 – proti soupeři Spartaku Příbram – ročník 02 – sice jsme prohráli (0:7), ale po herní stránce jsme nepropadli, jen tam byli dvě pasáže během první a druhé půle, kdy jsme na 4 minuty vyšli z koncentrace a dostali po třech brankách. Od pátku jsme si dali opět tři dni vydatné dřiny v tropickém počasí, celkově soustředění hodnotíme pozitivně, nebylo zde tolik komárů, jako loňský rok, který by nám pili krev, počasí vyšlo na jedničku, během dne ani jedna kapka, takže, co víc si přát? Snad jen hodně štěstí, zdraví v následující sezoně, ve které budeme hrát dvě soutěže v kategorii mladších žáků a jednu v kategorii starší žáci.

Hlavně nezapomenout, že nic není zadarmo, že za každým dobrým výkonem stojí spousta dřiny, že nikdo učený z nebe nespadl, chybu může udělat každý, jde jen o to si jí říct, pracovat na tom, abychom jí příště neudělali znovu.

PU – Dukla Praha Dívky – FC Háje C – 0:26

Branky: 6* Týnka, 5* Konec, 3* Krýša, Villi, 2* Barča, Maky, Nosíno, 1* Dimo, Aidam, Juny

Sestava:

Kubajs = Dimo – Barča – Maky – Konec – Nosíno – Týnka – Aidam = Juny – Vili – Krýša

V tomto přátelském utkání šlo hlavně o to, aby se někdo nezranil a vyzkoušeli si hráči i jiné pozice, než na kterých hrají, hlavně jsme měli hrát max na tři doteky, což se skoro povedlo, branky stříleli i děti, kteří se jen tak nedostávají do hry, pro příští utkání, které zde bude jednou za měsíc, pojede ještě slabší parta, ale základem je, aby dotyční chodili na trénink, bez něj to nejde, co říct do příště, ještě více pohybu a přímočarých akcí, jestliže jde míč za obránce, tak se musím rozběhnout a jít za cílem, kterým je míč v soupeřově síti, kdo nevystřelí, ten branku nedá.

PU – FAAZ – FC Háje 04 A – 9:5 (Marco, Turbič, Hajnej, Lego, Kubík)

Sestava: Maky//Luky = Neymar – Hajnej – Kubík – Voty – Marco – Týnka – Turbič == Lego – Dali – Tyko

PU – FAAZ – FC Háje 04 B – 8:5 (3* Týnka, 2* Maty)

Sestava: Luky//Maky – Johny – Barča – Begi – Vili – Nosíno – Alexis – Maty === Dimo – Klárka – Kubajs – Budi /// Týnka

V generálce na soutěž jsme schválně zvolili soupeře, který by i v ligové tabulce se pohyboval nahoře, není umění si dát lehkého soupeře, se kterým by si poradili lehce hráči, ale úkolem bylo vidět, zdali si hráči nechali poradit, aby se vyvarovali opakujících chyb a zdali jsou schopní pochopit taktické prvky, to vše platilo do prvního prostřídání, kdy jsme se drželi, čas od času jsme podnikli rychlé přečíslení na soupeřově polovině, ale také jsme dosti dělali chyby z důsledku naší nedisciplinovanosti, musíme už pochopit, že nemůžeme lítat všude a každý z nás má i své úkoly na hřišti i svou roli, kterou musí plnit do puntíku, nejde běhat všude a nikde a nechávat otevřený prostor pro soupeře, bohužel po zápase přišla kritika, jako po každém zápase nejde jenom chválit, ale musíme si hlavně vypichovat věci, ve kterých děláme neustále chyby, hrát budou jen ti, co absolvují všechny tréninky a mají přínos pro hru, nehrajeme kuličky ani šachy. Po dnešním utkání nás čeká ještě spousta, ale spousta práce.

PU – FC Háje 04 – FAAZ – 2:8 (Tomíno, Alexis)

Sestava:

Budi = Turbič – Kubík – Kubajs – Marco – Voty – Hajnej – Týnka – Klárka – Alexis – Tyko – Maty – Lego – Luky – Johny - Tomíno

V generálce na 10+1 jsme opět sáhli po těžkém kalibru, chceme hrát technický běhavý fotbal, za tím účelem jsme hledali i soupeře do přípravy. V prvním poločase jsme dostali pověstného bůra, a nedali penaltu, do druhého poločasu jsme nastoupili v jiném rozestavění i jinak poskládané sestavě, z výkonu, který jsme předvedli v druhém poločase, bychom se rádi odpíchli do budoucna, když vezmeme na vědomí, že jsme ve čtrnácti dnech absolvovali 8 denní soustředění plus přípravná utkání a do toho jsme měli už i dvě mistrovské, tak až odezní únava a vše si sedne, což je tak 14 dnů, tak se nám může blýskat na lepší časy, ale musí si to sednout a vyhýbat se nám zranění a nemocní, tak hlavu vzhůru a bude líp. Do nové sezóny, vstupujeme s třiceti členným kádrem, který bude hrát tři soutěže, poprosíme všechny o včasné omluvenky a pevné nervy. 


neděle 2.10.2016 | Peter Bíro | Přečteno: 1424

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

28.4.2024, 09:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
28.4.2024, 10:00, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci A (2009)
28.4.2024, 11:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 12:15, Brankovická T.
Kolín – FC Háje
Starší žáci B (2010)
28.4.2024, 12:30, Háje UMT.
FC Háje – Union Strašnice
Starší přípravka A (2013)
28.4.2024, 13:00, Kolovraty UMT.
Sokol Kolovraty – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
28.4.2024, 14:45, Zličín T.
FC Zličín – FC Háje
Starší dorost
28.4.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – H. Měcholupy
Mladší žáci B (2012)
28.4.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Satalice
Muži B
1.5.2024, 10:00, Kolovraty T.
Turnaj – FC Háje
Předpřípravka A (2017)
1.5.2024, 10:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Chrudim
Starší žáci A (2009)
1.5.2024, 12:15, Nad Přehradou T.
FC Háje – Chrudim
Starší žáci B (2010)
1.5.2024, 14:45, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
1.5.2024, 15:00, Vodranty T.
Čáslav – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
1.5.2024, 15:00, Vodranty T.
Čáslav – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
1.5.2024, 16:00, Vítkov T.
FK Viktoria Žižkov – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
1.5.2024, 17:00, Zbraslav T.
Zbraslav – FC Háje
Mladší dorost A