Muži A

Ďáblice - FC Háje JM 3:1 (2:1)

Ďáblice - FC Háje JM 3:1 (2:1)
V souboji dvou týmů z konce přeborové tabulky se v mnohem lepším světle představili fotbalisté Ďáblic, kteří využili výhody domácího prostředí a bez velkých problémů přehráli až příliš odevzdané Háje. Na vedoucí branku domácího Blažka stačili hosté ještě během sedmi minut odpovědět, ale na další dvě trefy ďáblického kanonýra už odpověď nenašli. S devíti získanými body se tak Ďáblice posunuly o jednu příčku na místo jedenácté a Háje paradoxně i přes prohru zaznamenaly rovněž posun o jednu příčku na místo čtrnácté.
3:1
8.kolo v Ne 2.10.2016 16:30
Ďáblice T
SK Ďáblice
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Za stálého deště, na vodou nasáklém terénu, začali aktivněji domácí. Už po osmi minutách mohli jít zásluhou Davídka do vedení, ale jeho hlavička nakonec skončila jen na břevně Tlustého brány.

Přesto se na úvodní branku nečekalo dlouho. Ve 12. minutě s chutí hrající Blažek vypíchl míč jednomu z bránících hráčů, zleva obešel gólmana Tlustého a střelou, která byla ještě tečována hráčem soupeře, poslal domácí celek do vedení - 1:0.

Radost domácích však neměla dlouhého trvání. Už po sedmi minutách měli hosté výhodu rohového kopu a Nezbeda se hlavou nemýlil, srovnal na 1:1. Domácí se z vyrovnávací branky rychle oklepali a ve 25. minutě udeřili podruhé. Polovysoký centr Dafčíka z levé strany zachytil v šestnáctce Blažek a pohotově levačkou do pravé šibenice nedal Tlustému žádnou šanci.

Po dalších osmi minutách mohl vedení domácích pojistit Novák, když si šikovně naběhl na zpětnou přihrávku Davídka, jenže jeho dělovka proletěla těsně nad břevnem hostující brány. Vzápětí na druhé straně, po Brožově pasu, napřáhl z ostrého úhlu ke střele Rájecký, ale i on měl mušku značně vychýlenou. A když pak v závěru poločasu skončil padáček hostujícího Lojdy jen na vrchní síti Cingelovy brány, odcházela jedenáctka domácích přece jen o něco spokojeněji do kabin, než jedenáctka hostů. 

Do druhého poločasu došlo na každé straně k jedné změně. V domácím celku se objevil Šabacký a v hostujícím Grešnjakov. Úvodní minuty byly vyrovnané, bez vzruchu před oběma brankami.

Až v 57. minutě se prodral hostující obranou Blažek, naservíroval balón nabíhajícímu Davídkovi, jenže tomu v dobré pozici střela vůbec nesedla. Po dalších sedmi minutách byl blízko třetí brance Blažek, když se po akci Davídka s Novákem objevil zcela sám před hostujícím gólmanem, ale ten mu v posledním okamžiku vytěsnil střelu na roh.

V 69. minutě měl po přihrávce Brože vyrovnání na kopačce Vlasák, když se s míčem dostal do nadějné střelecké pozice, jenže místo střely ještě přihrával a nakonec z toho byl jen rohový kop.

Vzápětí z rychlého protiútoku domácích se v gólové šanci objevil Dafčík, jenže jeho střela z úhlu byla v posledním okamžiku sražena na roh. V 79. minutě měli domácí výhodu standardní situace. Novák z levé strany posadil balón přesně na Blažkovu hlavu, avšak ten mířil jen do boční sítě.

Blažek si vše vynahradil v 85. minutě, kdy se po přesném Fialově vysunutí dostal až do vápna a kolem vybíhajícího Tlustého napálil balón přesně ke vzdálenější tyči a upravil na konečných 3:1. Čistý hattrick byl na světě a po dalších dvou minutách mohl za potlesku tribuny předčasně opustit trávník. 

Se zájmem očekávaný souboj o „šest bodů” zvládl lépe nováček z Ďáblic a zaslouženě si připsal tři velmi cenné body. Háje utrpěly už šestou prohru a mračna se nad nimi začínají pomalu stahovat.

Ďáblice - FC Háje 3:1 (2:1)

Branky: 12., 25. a 85. Blažek - 19. Nezbeda. ŽK: 32. Blažek, 56. Šabacký - 35. Vlasák, 58. Brož, 78. Lojda, 79. Nezbeda. Rozhodčí: Maiello - Gotthard, Andras. Diváků: 70.
Ďáblice: Cingel - Kurčík, Pokorný, Kordule, Veselý - Novák (85. Skalický) - V. Jiroušek (46. Šabacký), Fiala, Dafčík - Blažek (87. Dvořák), Davídek (75. Kudláček). Trenér: Martin Průša.
FC Háje: Tlustý - Vlasák, Nezbeda, Sojka, Šejnost (46. Grešnjakov) - Rájecký, Dratva, Brož, Lojda - Soucha, R. Jiroušek (62. Novák). Trenér: Vladimír Dvořák.

Hlasy trenérů
Martin Průša (Ďáblice): „Bylo vidět, že se podepsal na fotbale, hlavně v první půli těžký terén. Hrály dva mančafty ze spodu tabulky o šest bodů. Byla spousta chyb na obou stranách, my jsme nebyli v ideálním rozpoložení, ale druhou půli jsme hráli to, co jsme potřebovali, změnili jsme rozestavení a David Blažek vpředu, jako v prvním kole dal hattrick. Pro nás to je obrovsky platný hráč, celé mužstvo na něj šlapalo. Myslím, že druhou půli jsme byli jednoznačně lepší a soupeř v podstatě měl jednu šanci. My mohli v druhé půli ten zápas rozhodnout mnohem dřív. Jsou to zbytečné nervy, ale jsme rádi za tři body a můžeme v klidu potrénovat. Teď jedeme do Královic a tam můžeme jenom překvapit. Klukům chci poděkovat za výkon, protože druhou půli dřeli tak, jak se má dřít.”
Jan Studenovský (Háje): „Jsou to souboje o šest bodů. Chtělo to urvat aspoň bod, ale s tímhle výkonem. Špatný přístup hráčů, jdeme od zápasu k zápasu. Máme jen čtyři body a to je málo. Jestli nám začnou utíkat ti, co jsou před námi, tak se to nedá uhrát. Další zápas máme B mužstvo Motorletu, další těžký soupeř. Náš výkon, to je mizérie. Dub byl dlouhodobě zraněný, teď začal pomalu trénovat, asi ještě nebude připraven. Dnes od nás špatný výkon, takhle nemůžeme hrát o záchranu. Každý zápas budeme bojovat,
nic jiného nám nezbude.”

Nejlepší hráč Ďáblic: David Blažek.
Nejlepší hráč Hájů: Martin Tlustý.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: David Blažek (Ďáblice).

Václav Kozel


neděle 2.10.2016 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 3084

Další články