Mladší žáci D (2009)

SK Union Vršovice - Mladší žáci 2005

SK Union Vršovice - Mladší žáci 2005
Nedělní zápas jsme zaslouženě prohráli a výsledek odpovídá naší předvedené hře. Soupeř si s chutí zastřílel a to ještě plno šancí neproměnil. Jediné, co nás může těšit je produktivita. Ze tří střel na bránu jsme dali dva góly, ale tím výčet našich úspěchů v tomto zápase končí.
12:2
6.kolo v Ne 16.10.2016 14:15
Vršovice UMT
Vršovice
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Zápas ukázal jednu negativní věc a to podcenění soupeře. Vždy před zápasem hodnotíme svoje šance, děláme rozbor soupeře a volíme taktiku pro daný zápas. Proti nám nastoupili hráči ročníku 2006 (hráli opravdu dobře a věkový rozdíl nasazením a technikou smázli) a již před zápasem pár kluků s velkým klidem prohlásili „TY SI V POHODĚ DÁME - NEDALI“. NE-podcenění soupeře jsme si vysvětlili před zápasem, ale na hřišti se odehrálo přesně to, co jsme nechtěli. Zápas byl odchozený, pohyb jsme měli jenom s míčem a chyběl jakýkoliv náběh. Kluci spolu ne hřišti nekomunikovali a až na pár vyjímek se nikdo nehlásil o nahrávku jako by nikdo ani nechtěl míč a nechtěl si zahrát.

Nedařilo se nám skoro nic. Obrana nepodpořila útok a útok nepodpořil obranu. Záloha taky nepracovala tak jak měla a při ztrátě míče byl návrat do obrany v pohodovém vycházkovém tempu a soupeř si nikým nerušený útočil ve velké přesile. Naopak obrana soupeře byla úplně v klidu, do útoku se pustil jeden až dva hráči a takovéto naše „přečíslení“ si soupeř s přehledem odbránil. Opět chyběla jakákoliv podpora zbytku týmu.

Pokud jsme se již k ohrožení dostali, tak jsme se báli vystřelit, míč se nám motal mezi nohy a většina akcí končila odevzdáním míče soupeřovu obránci, nekvalitní přihrávkou, nebo opravdu slabým zakončení hodně mimo bránu (ale i špatný pokus se počítá a je lepší než odevzdání míče). V tu chvíli místo návratu do obrany nastalo rozhazování rukama a pozorování z uctivé vzdálenosti, jak soupeř opět řádí v naší obraně.

Tuto kritiku si v plném rozsahu nezaslouží všichni hráči, ale jako tým jsme prostě odehráli velmi špatné utkání. V zápase, se u některých hráčů projevil jejich přístup k tréninku. Stejný ležérní přístup přenesli i do dnešního zápasu, kdy se místo snahy zlepšit svůj výkon raději posadí uraženě na zem, nechtějí dělat zrovna tohle, nebo tohle protože chce dělat něco jiného a raději dlouhou dobu diskutují a hledají chyby všude jinde místo sebereflexe. Stačí, aby do zápasu přeneslo tento přístup pár kluků a jak bylo vidět, tak celý tým hraje na 30% svých možností.

Dnešní soupeř byl určitě hratelný a při 100% nasazení byl porazitelný. Je tedy otázka, zda do zápasů nominovat všechny kluky, nebo vytížit jenom ty, kteří chtějí hrát, chtějí trénovat a zápas je pro ně odměna za snahu a nechat doma ty, kteří si to jdou jak na trénink, tak na zápas jenom z povinnosti odchodit. Na druhou stranu nechceme kluky přetěžovat, na dnešním zápase bylo vidět asi nejvíc na Vildovi, že absolvování všech tréninků a velké porce zápasů v obou soutěžích už mu dává zabrat a dnešní neběhavost pramenila spíš z únavy.

No závěrem k dnešnímu zápasu. Můžu být rád, že netrénuju 1.ligu, jinak bych po dnešním zápase musel nabídnout své místo k dispozici a poohlídnout se po jiném angažmá. Po zápase jsme s klukama v šatně měli menší pohovor a sami dobře vědí, kde dnes chybovali a co zlepšit, tak doufejme, že do příštího zápasu změníme přístup a odehraje zase lepší utkání.

Sestava: Moravec, Odvárko, Zahálka, Schrojf Vilda, Schrojf Vašek, Veselý, Hamala, Větrovec, Knot, Brunovský, Mathouchanh


neděle 16.10.2016 | Karel Moravec | Přečteno: 4177

Další články