Mladší žáci D (2009)

Mladší žáci 2005 - Hrdlořezy

Mladší žáci 2005 - Hrdlořezy
Noc a den, den a noc.Jednoduché a výstižné přirovnání, kterým bych mohl dnešní zápis ukončit. Kdo viděl minulý zápas, tak si vše může otočit a je hotovo.
1:5
7.kolo v Ne 23.10.2016 13:45
Háje UMT
FC Háje
Hrdlořezy
Diváci: 0,

Komentář

Po kritice z minulého týdne se naše hra diametrálně změnila, nastoupila téměř stejná sestava s minimem změn, ale na hřišti bylo úplně jiné mužstvo. Klukům nechybělo zdravé sebevědomí, chuť hrát, energie a dravost. Výsledek 1:5 je vzhledem k průběhu krutý a remíza by lépe vystihla obraz hry. Soupeř nastoupil s několika hráči ročníku 2004 a výšková převaha nebyla díky naší lepší technice s míčem téměř poznat.

Už v šatně bylo vidět napětí a jistá nervozita. Nikdo nemluvil a takhle hrobový ticho jsem u kluků nikdy nezažil, stačilo je ale trochu namotivovat a najednou jich byla plná šatna. Začátek zápasu se nesl ve vysokém tempu s minimem šancí na obou stranách. V úvodu dominovali hlavně středové a obranné řady obou mužstev a první šance se začali objevovat až po deseti minutách hry. Bohužel první gól padl do naší brány. Soupeř se ale neradoval z vedení dlouho. Saimon krásně přehodil brankáře z uctivé vzdálenosti a bylo srovnáno. Ostatně Sajmon motal soupeře v kličkách a následných přihrávkách celý zápas.

Jak první půle skončila, tak stejně začala i druhá. Opět vysoké nasazení, napadání soupeře od prvotní rozehrávky až po dobře zorganizovanou obranu. Bohužel pro nás se projevilo staré otřepané „nedáš, dostaneš“. Tonda krásně zakončil náš útok střelou skoro do šibenice, ale k naší smůle předvedl brankář soupeře výborný zákrok a z následného protiútoku jsme inkasovali na dva jedna. Do konce zápasu zbývalo ještě dvacet minut a vrhli jsme všechny síly do útoku s chutí vyrovnat. Soupeř začal bránit výsledek a nemohli jsme se přes zahuštěnou obranu dostat k zakončení. Z této hry bohužel vyplynuly protiútoky soupeře, kdy v rychlém přečíslení navýšil náskok až na konečných 1:5. Pokud by se nám podařilo držet nerozhodný výsledek delší dobu, tak jsme mohli zápas k remíze a při troše štěstí i k vítězství dotáhnout.

Na dnešním výkonu nemám co vytknou a všichni si zaslouží pochvalu. Kluci makali od začátku až do konce a obraz hry byl takový, jaký si představujeme. Pokud bychom se stejným nasazením odehráli všechny zápasy, tak naše postavení v tabulce by bylo o mnoho lepší.

Závěrem musím vyzvednou výkon Vaška Schrojfa. To, co předváděl dnes (a nejen dnes) v obraně je příklad moderního rychlého, důrazného a technického obránce, který se uplatní v každém týmu. Výborná podpora útoku, kdy se kličkou z vlastní obrany dostal na půlku a přihrávkou pomohl založit útok, který ještě dobrým pohybem podpořil. Při ztrátě míče se do obrany včas vrátil a důrazem, čtením hry a pozičním pojetím nedával soupeři moc prostoru k zakončení a míče se mu dařilo ve většině případů vybojovat.

Nakonec spíš něco k zamyšlení směrem k rozhodčím. Není to poprvé, co se toleruje tvrdší hra, která dle mne je již za hranou přijatelnosti. Fotbal je kontaktní sport a i naši kluci se snaží hrát tvrdě do těla, soupeři nic nedarovat z čehož vyplynou drobné fauly na obou stranách, ale vše by mělo mít svojí hranici. Ve chvíli, kdy se protihráč ožene po Vaškovi, dá mu loktem do obličeje, se rozhodčí nesmí bát udělit kartu a ne na to jenom ze dvou metrů koukat. V běžném fotbale se za takový zákrok automaticky vylučuje a to samé by mělo platit i u dětí. Pokud v tomto věku budou zákroky tohoto rázu klukům procházet, tak se pak nedivme, když to samé vidíme v dospělém fotbale a hráč vlastně ani neví, proč byl vyloučen, když se vlastně zas tak moc nestalo.

Sestava: Zahálka, Schrojf Vilda, Schrojf Vašek, Veselý, Moravec, Větrovec, Brunovský, Matějka, Zoul, Maršák, Mareš, Audet


neděle 23.10.2016 | Karel Moravec | Přečteno: 1769

Další články