Mladší žáci C (2008)

FC Jílové - Mladší žáci 2005

FC Jílové - Mladší žáci 2005
V sobotu jsme odehráli další zápas zimní ligy. Ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, tak na hřišti hráli dvě vyrovnaná mužstva.
5:1
(2:0)
v So 28.1.2017 16:10
Háje UMT
FC Jílové
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Největší rozdíl byl v proměňování šancí a lepším zvládnutí standardních situací. Naši kluci se při rozích nedokázali prosadit a protlačit míč do brány. Ačkoliv jsme rohy nezahráli špatně a zkoušeli jsme varianty s nákopem do vápna i rozehrávkou na krátko, tak se nám nepodařilo míč do branky protlačit. Naopak soupeř dal z rohů první tři góly, a to rozhodlo o celkovém výsledku. Trochu se na nás přilepila i smůla, kdy po překonání brankáře jsme dvakrát trefily tyč a jednou míč vykopl obránce.

Po poradě před začátkem utkání, jsme nechali hru na hráčích a ze střídačky jsme do hry téměř nezasahovali. Naše případné zásahy do hry kluci stejně vnímají jenom okolo lajny a když mají míč u nohy a než zaregistrují jak na ně mluvíme, je stejně pozdě, nebo se hra na chvilku zadrhne.

I přes absenci pokynů naše hra nepostrádala organizaci. Druhou půli hodnotím lépe než tu první. O poločase jsme si k vedení zápasu a pohybu na hřišti pár věcí řekli a v druhém poločase bylo vidět zlepšení. Již se méně vyskytovalo pobíhání kluků přes celé hřiště a lépe si hlídali své pozice. Do hry se nám konečně začínají dostávat nácviky z tréninku jako je přerozdělení míst, kdy se kluci přesouvají z pozice na pozice. Hlavně v druhé půli u pravé lajny jsme si prohazovali místa mezi útočníkem a záložníkem. Hráč, na jehož pozici zaběhl spoluhráč s míčem se přesunul na jeho místo a místo chumlu se nám dařilo držet postavení a z toho plynoucí akce, kterým bohužel chybělo jen gólové zakončení.

Druhá věc, která se oproti minulým zápasům zlepšila, je větší zapojení zadních řad a brankáře do hry. Byly vidět momenty, kdy místo bezhlavého útoku vpřed do plné obrany bez možnosti nahrávky kluci nahráli dozadu a rychlou narážečkou a dobrým pohybem přešli do útoku snadněji.

Minimálně během zimní ligy budeme tento systém s minimálním zásahem do hry praktikovat. Zaprvé kluci budou mít volnost v rozhodování a nebudou čekat až jim poradíme. Pro nás z toho vyplyne, kdo na jakém postu má lepší přehled, uvidíme, co klukům jde a nejde a tomu lépe přizpůsobíme tréninky.

Sestava: Maršák, Moravec, Lelkes, Brunovský, Danda, Hamala, Mareš, Nykyforuk, Větrovec, Veselý, Prachař


sobota 28.1.2017 | Karel Moravec | Přečteno: 2410

Další články