Starší přípravka A (2013)

Starší přípravka 2006 - Český Brod

Starší přípravka 2006 - Český Brod
V neděli jsme se opět vydali na cestou do blízkých Kolovrat odehrát 5. utkání zimní ligy, tentokrát proti Českému Brodu.
5:7
v Ne 29.1.2017 09:40
Kolovraty UMT
FC Háje
Český Brod
Diváci: 0,

Komentář

Poslední lednovou neděli nás čekalo páté utkání z celkových sedmi, které máme v plánu v Kolovratech odehrát. Znovu byla velká zima a umělá tráva byla trochu namrzlá. Dnešní utkání bylo ve znamení zkoušení, neboť jsme chtěli vyzkoušet nové možnosti rozehrávky od brány, které jsme si ukazovali jen chvíli na pátečním tréninku. Jelikož je rozehrávka založená na výměně místa a uvolnění prostoru pro jiného hráče, ze začátku nám to trochu haprovalo. Někdy se jeden hráč zapomněl a tím to zkomplikoval ostatním, ale důležité bylo, že soupeř nikdy nevěděl, co přijde a naše výměny mu dělaly problémy, nám naopak otevíraly velký prostor ke hře a je to další alternativa, jak se dostat z vlastní rozehrávky hned do šance.

Zápas nám ukázal, že je potřeba zapracovat na rychlosti práce s míčem, soubojích a střelbě. Důraz soupeře v osobních soubojích nám dělal velké problémy a neuměli jsme se těmto soubojům ani vyhnout. Hodnocení situací je stále velmi zbrklé a hráči pomalu reagují na jiné vzniklé možnosti, v tomto věku, už bychom měli umět odhadnout, kdy je výhodnější zvolit individuální řešení nebo situaci vyřešit přihrávkou na volného hráče ve výhodnější pozici. 

Dnešní soupeř nás opravdu prověřil, neboť jsme neměli na rozhodování moc času a to byl asi největší kámen úrazu. Líbilo se mi, jak jsme se dokázali vrátit zpět do zápasu a pěknými akcemi utkání zdramatizovat. Zápas dnes rozhodl fakt, že ještě pořád nemáme stálého brankáře a hráče v bráně střídáme, někdy tak dostaneme branky, které by asi stálý brankář nedostal. Je to fakt o kterém víme, ale budoucí brankáři se nám již profilují a na jaře už budeme chtít tento post ustálit vzhledem k blízkému přechodu do mladších žáků. 

Hráči dnes pracovali naplno a prohra je velice mrzela. Během ledna jsme toho venku moc neodtrénovali a hlavně jsme se věnovali rozvoji všestranosti, gymnastice, posilování a kompenzačním cvičením. Hodně času teď trávíme v tělocvičně a i proto mě těší, že se poté v zápase prezentujeme velmi slušnou a líbivou hrou. V únoru už budou přibývat více ta fotbalová cvičení, kde se zaměříme i na věci, které nám dnes tolik nevycházeli. 

Zápasu se zúčastnili: Domša, Trnka, Lacko, Limberg, Slavík, Stříbrský, Oráč, Pechanec, Zlatuška


neděle 29.1.2017 | Jan Špinka | Přečteno: 2635

Další články