Mladší žáci A

Mladší žáci 2004 A - hodnocení únorových zápasů

Mladší žáci 2004 A - hodnocení únorových zápasů
V únoru se první výběr mladších žáků sešel během dvou víkendů ke hře 7+1, i když ne pokaždé v plné sestavě, během zimy se potýkáme s nepřítelem číslo jedna a tím jsou hory a poté virózy.

První akcí tedy byl miniturnaj na Braníku, který se hrál ve dvacetiminutovém intervalu a čekal nás úsek 80 minut vždy jen 3 minutky pauza na přesun.

Během akce jsme odehráli 4 zápasy.

Ne – 12.02.2017

  • 1.FC Háje 04 A – Benešov – 0:1
  • 2.FC Háje 04 A – ABC Braník B – 1:0
  • 3.FC Háje 04 A – Viktoria Žižkov – 0:2
  • 4.FC Háje 04 A – ABC Braník A – 0:1

Sice jsme se mohli pochlubit druhou nejlepší obranou hned po Viktorce, se kterou jsme nedostali víc než pět branek, na rozdíl od soupeřů, ale také nejhorším útokem, bohužel nemůžeme říct, že bychom se v zápasech nedostávali do zakončení, naopak jsme měli spoustu šancí, jenže v zakončení jsme strašní, nedokážeme lépe vyhodnotit danou situaci, nebo podpořit spoluhráče, pomoci mu pohybem zmást protihráče a usnadnit z našeho pohledu zakončení, protože dva hráče si dokáží pohlídat. Jiná věc je ta, že pokud máme několikrát před sebou prázdnou branku a nedokážeme ji trefit není chyba spoluhráčů nebo systému hry, ale individuální selhání, stále se učíme, byli bychom rádi, kdyby si všichni z těchto situací brali poučení, aby věděli, co příště udělat lépe, samozřejmě každý zápas je jiný, ne vždy vše platí na vše.

  • ·Prvním soupeřem nám byl ligový celek z Benešova, který sice měl místy více ze hry, ale pouze dvě přímé zakončení na branku, na rozdíl od nás, kdy jsme se dostali do zakončení desetkrát a spousty střel ze střední vzdálenosti. Branku jsme dostali po hrubé individuální chybě, kdy házel aut hráč ze středu pole, hodil to jak brambory a protivník na tři doteky dal gól, můžeme si říkat, který post rozehrává situace do kola, ale skutek utek, dostat branku můžeme, jen mrzí ta spousta šancí, které jsme zahodili a prvních deset minut, které jsme odchodili.
  • ·Do druhého zápasu jsme vlétli krásně, podařilo se po jedné akci protlačit díky náběhu Alexe míč do sítě, předtím již visel gól ve vzduchu, ale to by se musel útočník více pohybovat a nebýt líný na krok. Po tomto gólovém okamžiku následoval festival zmařených šancí v podání Votyho i Alexe, ostřelování branky si vzal na starost Tyko, který pálil, jednu střelu za druhou, celkově se soupeř dostal na naši půli minimálně, zde jako po celý turnaj bylo mizerné zakončení, kde jsme si počínali tragicky, z dvaceti zakončení jedna branka, bohužel to nebylo kvalitou brankáře, který by nás vychytal, ale nemohoucností na hrotu.
  • ·Ve třetím kole na nás čekal odpočatý Žižkov, začátek byl jako na kolotoči, pro nás tedy začala Matějská dříve, po sedmi minutách jsme změnili rozestavení, to již bylo 2:0 pro soupeře, který procházel díky rychlím akcím do obrany, jako nůž po másle. Ne že bychom propadli jeden na jednoho, ale soupeř hrál strojově z první a v rychlosti, což se nám první půli těžko zachytávalo a provedení standartních situací byl pro nás požár na střeše, ale od desáté minuty jsme byli rovnocenným soupeřem a začali jsme zlobit dopředu, bohužel dvakrát jsme minuli úplně prázdnou bránu a poté se nám nepovedla několikrát finální přihrávka, nebo zakončit, každý zápas začíná úvodním hvizdem a končí až rozhodčí řekne, proto apeluji na plnou koncentraci, poté můžeme soupeřit i s lepšími celky.
  • ·V posledním zápase na nás čekalo Branické áčko, v remízovém zápase, co se týče šancí jsme bohužel byli za kopyta, které spálí jednu šanci za druhou, pokud se zamyslíme, je dobře, že se dokážeme dostávat do zakončení, to je super, ale je tu druhý aspekt a tím je produktivita, protože se nevítězí na krásu a herní projev, ani na držení míče, lidé si pamatují střelce a ne ty, kteří hezky kombinují a vytváří si šance, potřebujeme najít v někom stroj na branky, zatím je to rozloženo na více hráčů i hráček, jenže to musí krásný den.

Turnaj odehráli: Luky//Maky = Tyko – Kubík – Hajnej – Alexis – Vili – Mára – Voty = Týnka – Lego – Jura

FC Háje 04 A – FSC Libuš – 1:3 (1:1) Jura

Ne – 26.02.2017

Sestava:

Luky = Alexis – Kubík – Marco – Turbič – Hajnej – Jura – Voty = Johny – Lego - Fany

Po dlouhé době se pokračovalo v zimní lize až na konci února, kdy k nám zavítal soupeř, se kterým máme snad jako s jediným negativní bilanci zápasů, už si říkáme, zdali to není kouzlo, souboje s Libuší jsou vždy vyrovnané a jiskří se pěkně mezi hráči. Oba dva celky se snaží hrát fotbal, i dnešek nebyl výjimkou, bohužel pro nás opět ne v ideální sestavě, díky nemocem a horám. V utkání jsme nezačali špatně, připsali jsme si jako první šanci, bohužel nám nesvědčilo soupeřovo rozestavení, kdy měl více ze hry na to jsme zareagovali, po inkasované brance, kterou jsme dostali ze situace, kdy jsme neprojevili větší důraz ve vápně, pokud se již v situaci, kde je chumel hráčů někdo rozhodne, že míč dá mimo vápno na spoluhráče, tak by se mohl podívat, komu přihrává, ne soupeři, protože tento pokus se vrátil obratem v podobě střely, kterou tečoval soupeř za záda Lukyho. Zhruba od patnácté minuty jsme se rozkoukali a dostali se do hry, začali jsme si vypracovávat šance, které jsme zahodili, zvláště rohové kopy, které Turbič rozehrával nádherně a stačilo jen nastavit nohu, či hlavu.

Bohužel jsme nadále odmítali otočení zápasu v nás prospěch, poté rozhodčí neodpískal faul na Alexe ve vápně, který byl dnes vyloženě za otloukánka, jako Tom, když střílel branku za brankou. Po jedné ze situací se nám podařilo zachytit odražený míč a z poza vápna vyrovnat. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivní hrou, vytvářet si další šance a dokonat obrat. Bohužel po individuální dvojchybě v podání Voty a Luky, soupeř dal vítěznou branku, díky které se více zatáhl a hrál na brejkové situace, i přes dobře hrajícího soupeře směrem dozadu jsme si vytvořili v druhém poločase čisté gólové šance – dvě měl Alex, Turbič předvedl několikrát své rychlé nohy a u druhé střely chyběli jen decimetry, poté ještě Kubík a Lego, když k tomu připočteme i pár standardních situací, tak v druhém poločase jsme měli dost příležitostí na to otočit nepříznivý stav, soupeři na dva góly v druhém poločase stačili tři zakončení, tomu se říká produktivita, to dřív u nás budeme hrát na trávě, než se dočkáme lepšího řešení v zakončení.

Generálkou pro vstup do jarní fáze bude pro nás utkání v sobotu se Střešovicemi, se kterými se mimo jiné utkáváme v zimní lize v boji o první místo, v neděli nás čeká další přeborový celek ČAFC A, poté ve středu první mistrovské utkání s celkem z Julisky – FK Dukla Praha.


čtvrtek 2.3.2017 | Peter Bíro | Přečteno: 1547

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
29.3.2024, 10:15, Ďáblice T.
SK Ďáblice B – FC Háje
Muži B
1.4.2024, 15:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Muži A
1.4.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Mladší dorost B
3.4.2024, 17:00, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Chodov
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Muži A
6.4.2024, 10:30, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší dorost B
6.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci A (2009)
6.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Braník
Mladší dorost A
6.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci B (2010)
6.4.2024, 15:15, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka A (2013)
6.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka B (2014)
7.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Újezd P4
Mladší přípravka A (2015)
7.4.2024, 12:00, Háje UMT.
FC Háje – Spoje
Mladší žáci B (2012)
7.4.2024, 14:00, Háje T.
FC Háje – Xaverov
Starší dorost