Muži A

Muži A: Statečný boj na Uhelných skladech na body nestačil

Muži A: Statečný boj na Uhelných skladech na body nestačil
V sobotním dopoledni přivítali fotbalisté Uhelných skladů na Cibulkách předposlední tým tabulky FC Háje a diváci byli zvědavi, zda odčiní srpnovou porážku z umělky soupeře. Početná marodka Uhlířů se v týdnu opět rozrostla a tak vedení oddílu rychle zareagovalo třemi novými či staronovými tvářemi. Naopak hosté po trenérské výměně podávají na jaře velmi dobré výkony a tak se dal očekávat zajímavý zápas.
4:2
(1:2)
18.kolo v So 25.3.2017 10:30
Uhelné sklady T.
Uhelné sklady
FC Háje
Branky FC Háje: 18.,34. Soucha . Diváci: 50,
Sestava FC Háje: Tlustý - Lojda,Dub,Nezbeda(84.Růžička),Kloboučník- Grešnjakov,Soucha,Brož,Charvát( 62.Joun),Hančl(56.Šejnost)-Novák

Komentář

Utkání začalo opatrnou hrou uprostřed hřiště. Na začátku 6. minuty vyšla domácím průniková přihrávka na Zilvara, kterého zastavila faulem u koncové čáry hostující obrana. K rozehrání trestného kopu se postavil Bartůněk a našel přesně hlavu Sainera - 1:0. Hosté se rychle z obdržené branky otřepali a výsledkem byla nastřelená tyč Souchou po dlouhém autu v 11.minutě. 

Domácí celek toto varování nebral moc vážně a tak se hosté o tři minuty později dočkali vyrovnání. Soucha se z 20 metrů opřel do míče a ten skončil v šibenici Borského branky 1:1. Hosté působili aktivnějším projevem a domácím naopak nevycházelo vůbec nic a tak divák zůstával o brankové příležitosti ochuzen. Až na konci první půlhodiny hry se opakovala situace před první brankou Uhlířů, ale tentokrát hlavičkující Sainer mířil nad branku Tlustého. 

Ve 34. minutě bylo domácím ještě hůř. Střela Hančla Borskému vyklouzla a dobíhající Soucha již neměl problém míč uklidit do sítě 1:2. Za tohoto stavu se odcházelo do kabin a domácí příznivci doufali, že se hra svěřenců trenéra Hlavici ve druhém poločase zlepší. 

Druhý poločas začali domácí opravdu aktivněji. Ve 47. minutě zbytečně fauloval hostující Brož ve středovém kruhu. Nejen za žlutou kartu, ale dlouhý nákop Stolfy propadl ve vápně ke Klánovi a jeho zakončení skončilo u tyče hostující branky - 2:2. V 55. minutě se hostům povedla útočná kombinace, ale zakončující Hančl nemířil přesně. 

Na konci 61. minuty putoval míč z kopačky Vrány ke Hrazdírovi, který nastartoval rozběhnutého Zilvara a ten naservíroval míč Klánovi, před nímž již byla jen prázdná branka - 3:2. V těchto chvílích se domácím dařila kombinace a přechodová fáze do protiútoku. Bohužel skóre nenavýšil Zilvar ani Hrazdíra, jehož tvrdou střelu ze 16 metrů excelentně vyrazil Tlustý. 

A tak mohl přijít trest v podobě vyrovnání v 83. minutě, když po rohovém kopu hlavičkoval osamocený Šejnost, ale ke smůle hostů mimo domácí branku. A z rozehrávky přidali domácí pojistku na tři body. Hrazdíra vysunul přesným pasem Steinochera a jeho střílený centr dorazil do sítě Zilvar - 4:2. 

Tímto výsledkem utkání skončilo. Mužstvo Hájů je nutno za předvedený výkon pochválit, protože bylo domácím velice zdatným protivníkem a Uhlíři zase dokázali urvat tři body i přes početnou marodku a při nepříznivém vývoji skóre.

Uhelné sklady - FC Háje 4:2 (1:2)

Branky: 48. a 61.Klán, 6. Sainer, 84. Zilvar - 14. a 34. Soucha. ŽK: 49. Mareš - 47. Brož. Rozhodčí: Havel - Hlavnička, Klička, Diváků: 50.
Uhelné sklady: Borský - Pártl, Sainer, Mareš, Stolfa - L. Steinocher, Bartůněk, Hrazdíra, Pivoňka (46. Vrána) - Zilvar, Klán. Trenér: Robert Hlavica.
FC Háje: Tlustý - Lojda, Dub, Nezbeda (84. Růžička), Hančl (56. Šejnost) - Grešnjakov, Brož, Charvát (62. Joun), Kloboučník - Soucha, Novák. Trenér: Lukáš Růžička.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Dnes to byl pro nás těžký zápas. Povinné vítězství, které se při pohledu na tabulku očekávalo a tato utkání nám navíc moc nejdou. Jsme rádi za nově příchozí hráče. Doufám, že se někdo uzdraví do dalšího zápasu. Jedeme do Královic a ty moc fotbal hrát nechtějí, tak uvidíme.”
Lukáš Růžička (FC Háje): „Dnes jsme sice prohráli 2:4, ale s výkonem jsem velmi spokojen. Herně to bylo z naší strany výborné. Dvě branky jsme dostali ze standardek po zbytečných faulech a dvě z brejků, které jsme nestačili zachytit. Uhelné sklady jsou brejkové družstvo a mají výborně zvládnutý přechod. Nicméně s předvedenou hrou jsem spokojen, i když na body nestačila.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Milan Stolfa.
Nejlepší hráč FC Háje: Martin Lojda.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Václav Klán (Uhelné sklady).

Radek Treml


sobota 25.3.2017 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 2863

Další články