Starší žáci B

Ročník 2004: Zhodnocení letní přípravy

Ročník 2004: Zhodnocení letní přípravy
Na soustředění nás čekalo osm dní tvrdé práce, ale i legrace s dostatkem času na regeneraci, ve výborně připraveném komplexu Ústí nad Orlicí, až na dva tréninky jsme vše odtrénovali na trávě.

Kondičními testy prošli téměř všichni, ti, kteří měli na začátku problém, se během týdne do toho dostali, ale vše mohlo být lepší, kdyby si hráči uvědomili, že se nepřipravují kvůli trenérům, či rodičům, pouze kvůli sobě, aby měli větší šanci se porvat o své místo. Letošní sezónu nás čeká divize starších žáků, kde se hraje mnohem důrazněji, rychleji, hlavně jednoduše směrem k soupeřově brance, tudíž nás nečeká nic lehkého. Máme sice rok na sehrání, ale nelze prohrávat, to každého odradí, důležitá jsou i vítězství, když prohrát, tak nechat na hřišti srdce a neodcházet v suchém triku. Hráči učí a udělají chybu, to samé je občas i u trenérů, jen se musíme poučit pro další období a udělat to lépe ku prospěchu týmu. 

Dobře víme, že jen zlomek hráčů má šanci se později prosadit někde výš, při troše štěstí a spoustě píle, základem je vytvořit kladný vztah ke sportu, sportovního ducha, Fair – play jednání, když se něco nelíbí, umět to říci dotyčnému do očí, a ne za zády, táhnout za jeden provaz, protože jsme silní, tak jako je nejslabší článek z nás. Plánem do sezóny je, že bych jako trenér měl představu, že na slabší soutěž nepošlu od jara jediného silnějšího hráče, že si pomalejší musí poradit, na podzim jim ještě pomůžou, ale na jaře to bude pouze o nich, teď se pozná, kdo má srdce na tom pravém místě a bude se rvát za tým. Na soustředění dorazilo 24 hráčů, chyběl pouze Ruby a Turbič, kteří byli za hranicemi. 

S čím musí všichni počítat, že hrajeme dvě soutěže a na každý zápas je ideální mít šestnáct hráčů, ne chodců, bohužel se najdou mezi hráči chodci, kteří to berou, jak zůstat v partě, my to víme, i sami hráči, ale je důležité, aby i oni dostali svou šanci, kdy to bude mít pro ně i význam, aby se vůbec dotkli míče, tudíž po celou sezonu nás čeká spousta tvrdé práce a rád bych přivítal nové hráče, ne kusy, ale kvalitu, která bude přínosem, jak pro spoluhráče, tak i pro klub, není jednoduché sehnat šikovné hráče, ale děláme maximum, abychom byli úspěšní a cílevědomí jako celek, ne jen jednotlivci. 

Kdo bude chodit na tréninky, tak hraje, i ten kterému to nejde dostane šanci jet na divizi, aby viděl, jaký je to rozdíl a mohl na sobě více pracovat, protože každý má svůj sen, je jen na nás samotných, jak se k té výzvě postavíme.

FC Háje 04 – SK Letohrad U15 - 6:2 (3:1)

Branky: 12. minuta - Voty (Tom), 16. minuta - Alexis (Tom), 28. minuta - Franta (Voty), 40. minuta - Alexis (Lego), 45. minuta - Hajnej (Týnka), 60. minuta - Alexis (Klárka)

Sestava: Luky = Johny - Mára - Bude - Franta = Vili - Vóty = Tom - Hajnem - Jura = Alexis ==) Lego - Tonka - Klárka - Fany - Nošeno - Kuzbas - Dino - Juny - Barča - Koni - Maty

Do utkání nenastoupil Kubík - Sval a v prvních minutách odstoupil Tyká (záda)

Prvních pár minut bylo rozpačitých, poté se po hezké kombinace prosadil Voty, poté opět předvedl rychlost na křídle Tom a servíroval podruhé, tentokrát pro Alexe, který se natlačil před hráče a nedal brankáři šanci, do třetice v poločase jsme zahrávali standartní situaci a na přední tyči se prosadila letní posila od klokánků Franta, poté jsme si nechali dát úplně zbytečnou branku, z našeho nedorazu a možnosti včas přerušit soupeřovu akci ještě na útočné polovině. 

Do druhé půle vlétl jako uragán Alexis a potvrdil střeleckou formu, kdy po přihrávce Lega a Klárky dovršil hatrick, jednu branku přidal ještě Hajnej po krásném stříleném centru od Týnky, pokud budou všichni zdraví a v dobrém rozpoložení, mohlo by to vše fungovat, jak má, ale i tak potřebujeme určitě posílit, hodili by se nám dva střední obránci, jeden krajní, dva střední záložníci, jedno křídlo a brankář. Přesně za týden nás čeká premiéra v soutěži a již teď víme, že nebudeme komplet, ze základní sestavy vypadnou dva Kubík a Vili, kteří jedou k moři a návrat Turbiče po dvou měsících je velkou neznámou, na střídačce to nebude také žádná výhra, protože hráči odjíždějí ještě pryč.

FC Háje 04 - Ústí nad Orlicí - 1:1 (0:0)

Branky: 57. Hajnej (Jura)

Sestava: Budi = Tyko - Mára - Kubík - Franta = Vili - Voty = Tom - Hajnej - Týnka = Alexis ==) Luky - Johny - Lego - Jura - Klárka - Fany - Nosíno - Kubajs - Dimo - Juny - Barča - Kony – Maty

Velice vyrovnané utkání, kdy jsme tahali nohy za sebou nám ukázala dva rozdílné poločasy, kdy jsme se snažili o hru po zemi, tak jsme byli lepší v držení míče, ale pouze na šestnáctku soupeře, dál nás nepustili, přes dobrou defenzivu jsme neměli prostor k zakončení. Branka soupeře v úvodu druhé půle, to byl asi fór dvě hrubé chyby plus jeden hráč, který zaspal na čáře, snad se z toho poučíme, opakovalo se to již podruhé, celkově hodně soubojové utkání, kdy jsme v druhém poločase po 18 km z předešlého dne tahali nohy za sebou jsme ke konci přivedli do remízového stavu, díky německému stylu ala buldok, Alex vybojoval na středu posunul krásně do křídla na nabíhajícího Juru a ten poslal granát do spojnice, odkud se to odrazilo přímo k dobíhajícímu Hajnýmu a bylo srovnáno, poznatek ze zápasu, střídající hráči, musí nutně přidat, nejen herně, ale hlavně v rychlosti, vše dlouho trvá.

FC Háje 04 - Česká Třebová U15 - 6:2 (1:1)

Branky: 7. minuta - Voty - penalta (Tom), 38. minuta - Tom (Alexis), 43. minuta - Franta - penalta - (Tom), 49. minuta - Tyko (Voty), 55. minuta - Alexis (Lego), 58. minuta - Tyko (Kubík)

Sestava: Luky = Tyko - Mára - Kubík - Franta = Vili - Voty = Tom - Hajnej - Týnka = Alexis ==) Bude - Johny - Lego - Jura - Klárka - Fany - Nosíno - Kubajs - Dimo - Juny - Barča - Kony – Maty

Všem patří poděkování za výkon, který jsme po náročných prvních dnech absolvovali, byla vidět snaha o kombinační hru, s držením míče, kdy jsme soupeře zatlačili na jeho půlku a až na pár okamžiků, jsme měli utkání plně pod kontrolou, z čeho vypovídali i penaltové situace, kterých bylo více, obě penalty byly na Toma, který si zaběhl za obranu a byl pokaždé odstaven nedovoleným způsobem, i přes vysoké vítězství, nás čeká spousta práce a dřiny. 

První zápas sezony ukázal spoustu pozitivního, ale i spousta chyb, které se během podzimu budeme snažit odstranit, bez práce není legrace, nás čeká spousta dřiny, abychom byli konkurence schopní a nechodili se na hřiště pouze vyprodat. Musíme zabrat pořádně, přes půlku kádru jsme neměli pohromadě do soustředění a po soustředění také nebude, to i hráči menších klubů, trénují déle pospolu a je to poté vidět, nechodíme si jen zahrát, ale i naučit se novým věcem, disciplíně, odhodlání, vytrvalosti, že se z každého nezdaru hned nebudeme věšet, ale tvrdě bojovat za úspěch týmu, a tím i dobré pověsti všech, včetně klubu.


pondělí 11.9.2017 | Peter Bíro | Přečteno: 2319

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
29.3.2024, 10:15, Ďáblice T.
SK Ďáblice B – FC Háje
Muži B
1.4.2024, 15:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Muži A
1.4.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Mladší dorost B
3.4.2024, 17:00, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Chodov
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Muži A
6.4.2024, 10:30, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší dorost B
6.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci A (2009)
6.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Braník
Mladší dorost A
6.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci B (2010)
6.4.2024, 15:15, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka A (2013)
6.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka B (2014)
7.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Újezd P4
Mladší přípravka A (2015)
7.4.2024, 12:00, Háje UMT.
FC Háje – Spoje
Mladší žáci B (2012)
7.4.2024, 14:00, Háje T.
FC Háje – Xaverov
Starší dorost