Starší žáci B (2010)

Ročník 2004: Vyrovnaná půle s Neratovicemi

Ročník 2004: Vyrovnaná půle s Neratovicemi
První domácí zápas ve Štěrboholech, kde jsme nalezli domov pro bitvy v divizi.
3:6
(3:3)
4.kolo v Ne 3.9.2017 12:30
Štěrboholy T.
FC Háje
Neratovice - Byškovice
Branky FC Háje: 11. vlastní,20.,31. Krayushkin Alexandr. Diváci: 50,

Komentář

Do utkání jsme herně nevstoupili špatně, drželi jsme míč a snažili se útočit od začátku, bohužel ve třetí minutě v souboji si podvrkl koleno Franta a museli jsme střídat, Jura se role zhostil bez větší chyby, ale tím jsme ztratili jednu z možností do druhé půle, která byla přichystána. Během pokusu o ošetření jsme si dali téměř vlastní gól, nástřel od brankové čáry se Lukymu nepodařilo zpacifikovat, vyrazil míč, který se Turbimu odrazil od nohou a soupeř dorážel do prázdné brány. V desáté minutě dostal pěknou přihrávku mezi dva hráče Lego, zbavil se jich a třetí dobíhající ho poslal ve vápně k zemi, situace se posunula mimo vápno, kde si to vzal Jura, našel Votyho, ten hlavou donutil brankáře k zákroku, z následné dorážky patou padl gól s pomocí teče bránícího. Poté si vzal slovo Alex, který dostal kolmici od Kubíka a přehodil brankáře z poza šestnáctky. 

Soupeř se téměř k ničemu nemohl dostat, bohužel při útočení jsme zapomněli na zadní vrátka, na Juru zbyl rychlejší soupeř, bohužel stopeři jej nezajistili a bylo srovnáno. Ale ani tento moment nás nepoložil, po zachycené přihrávce Márou se dostal k míči opět Alex, kdy se vymotal mezi dvěma bránícími a krásnou utaženou střelou k tyči nás poslal opět do vedení, bohužel jsme opět zaspali a nechali zadní vrátka ne pootevřená, ale do kořán a soupeř téměř z půlky nakopl míč, který se od drnu odrazil do branky, tato chvíle přišla před závěrečným hvizdem. V druhé půli jsme chtěli pokračovat, jak jsme skončili, co se týče útočení, ale zlepšit se směrem dozadu, plány jsou jedna věc, skutečnost je druhá, od soustředění jsme postrádali některé hráče a těm došli síly, máme sice kvantitu, ale ne kvalitu, která by mohla i ze střídačky rozhodovat zápasy a pomoci kolegům, zde nejen my, ale i hráči musí dosti zabrat, jsme jeden tým, pokud se slabší hráči nezlepší, nemůžeme růst ani jako tým. 

Pozitivní bod z druhé půle je otestování Davida v bráně, který k nám přišel na konci týdne z Bohemians a je již třetím hráčem, který působil v Ďolíčku minimálně 6 let, než dostal první branku předvedl několik zákroků, které drželi tým, jenže když přestaneš běhat a plnit si své povinnosti v malém fotbale, tak to není vidět tolik, jako ve velkém, kdy v nebezpečném prostoru, měl fungovat pořádek a ne chaos!!! Psal jsem při hodnocení soustředění, že nás čeká spousta práce, ale musíme pracovat zodpovědně a hrát do posledních minut, i když se něco nepovede, odjezdit po zadní části těla, nemůžou někteří odcházet v suchém triku.

Určitě by se nám hodili čtyři hráči, stoper, křídlo, střed zálohy, útok, ať je kam šáhnout a mít více možností během zápasu. Další, co by měli hráči pochopit je rychleji dát míč od nohy, zbavit se protihráče a narazit si, je mnohem rychlejší než kličkovat proti přesile, nehrajeme na housle, chceme předvádět příjemnou podívanou, ale musí makat všichni, protože poté přijdou i výsledky. 

Při vší úctě k soupeři, jsme dnes hráli proti týmu, který bychom měli porazit, pokud do toho všichni dají 110%, jakmile dva až tři hráči přestanou je to hrozné oslabení, poučení pro příště, když nemůžeš přidej, jestliže nemáš energii v zápase, znamená to, že špatně si se najedl nebo flákáš trénink, trenéři Vás nebudou prosit o lepší práci, děláte to kvůli sobě, ne kvůli rodičům, ani pro trenéry, pouze pro sebe a máte jedinečnou možnost se ukázat při hře ve vyšší soutěži - pokusit si splnit své sny, jen se to chce kousnout, dělat si své povinnosti ve škole, mít slušné chování a odvádět 110% v zápasech a 150% v tréninku, vše jde, jen se musí chtít.

Sestava:
Luky (36. Dave B) = Turbič - Mára - Kubík - Franta (9. Jura) = Voty (64. Ruby) - Vili (68. Barča) = Lego (51. Maty) - Hajnej (61. Nosíno) - Týnka (68. Johny) = Alexis

Fotogalerie: https://www.facebook.com/pg/FC.Haje04.mujmail.cz/photos/?tab=album&album_id=1650161064996664


neděle 3.9.2017 | Peter Bíro | Přečteno: 2866

Další články