Mladší žáci A (2011)

Ročník 05/06: Fotbal nemá logiku

Ročník 05/06: Fotbal nemá logiku
Dnes si pro svůj komentář k zápasu vypůjčím jeden obecně známý bonmot.
1:2
(0:1)
3.kolo v So 23.9.2017 08:30
Háje UMT.
FC Háje
Újezd n. Lesy
Branky FC Háje: 52. Hamala. Diváci: 20,

Komentář

Jak se často říkává: "Fotbal nemá logiku". S takovým pocitem jsme dnes odcházeli po zápase do kabin. Ale začneme pěkně popořadě.

Před zápasem jsme si povídali o charakteristikách naší hry. Chtěli jsme tvořit, chtěli jsme hrát fotbal, chtěli jsem útočit a chtěli jsme bránit. Co se nám z našich předsevzetí podařilo naplnit? Myslíme si, že vše. I přesto jsme po zápase odcházeli s hlavou dole, nechápajíc, jak to že jsme nevyhráli.

První i druhý poločas se odvíjel dle stejného scénáře. Náš tým tvořil, hrál fotbal, útočil i bránil, zatímco soupeř vyčkával na naše zaváhání a snažil se nás trestat z protiútoků. Kdyby se měřilo držení míče, určitě by to nejlépe vyjádřilo naší fotbalovou převahu. Bohužel, vždy neznamená vyšší procento držení míče cestu k úspěchu. V prvním poločase jsme to pocítili již v 9. minutě, kdy nás soupeř potrestal z protiútoku.

Do druhého poločasu jsme se vrhli s jasným úkolem, více prověřit soupeřova brankáře. Soupeře jsme ještě více zatlačili na jeho polovinu a vytěžili z tohoto trvalého tlaku branku v 52. minutě. V momentě kdy jsme rozezvučeli soupeřovu branku natrefeným břevnem a tyčí, již málo kdo nedoufal, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Nestalo se tak, soupeř trpělivě čekal na naše zaváhání a potrestal nás podruhé v 65. minutě. I přes náš trvalý tlak jsme nedokázali využít naší převahy a prohráli jsme 1:2.

Odcházeli jsme tedy s hlavou svěšenou a kroutili jí, jelikož se nám zdálo, že fotbal nemá logiku. V kabině jsme si řekli pár slov, na která navážeme na následujícím tréninku. Může se nám zdát, že fotbal logiku nemá, že i když do zápasu dáme vše, že vítězství přijde samo.

Nepřijde! Je potřeba o něj bojovat i když nám nepřeje štěstí, soupeř nechce hrát fotbal nebo nemáme prostě jen dobrou náladu. Je cítit jak srdce našich kluků bije v rytmu Há-Je, Há-Je, Há-Je. A to i když se zápas prohraje. Srdce to sice zabolí, ale bít pro Háje nepřestane. Zvedneme hlavy a jdeme vítězit. Děkujeme všem, kteří kluky podporují a srdce jim tluče též pro Háje - díky za fandění, díky za podporu. 

Zápasu se zúčastnili: Borkovec, Brandejs, Hamala, Holý, Mareš, Maršák, Němec, Nykyforuk, Schrojf Vilém, Prachař, Veselý.


sobota 23.9.2017 | Martin Holý | Přečteno: 1995

Další články