Starší žáci B (2010)

Ročník 2004: První domácí výhra v divizi

Ročník 2004: První domácí výhra v divizi
První domácí výhra, šance pro hráče širšího kádru, aby měli motivaci se posunout se výše, ale i k vidění první půle, která by se dala přirovnat k lisovaní citrónu, z jasné převahy pouze tři branky, to je charakteristika zápasu.
4:2
(3:0)
9.kolo v Ne 8.10.2017 12:30
Štěrboholy T.
FC Háje
Varnsdorf
Branky FC Háje: 2. Krayushkin, 16. Calta, 21. Suchánek, 51. Konečný. Diváci: 27,

Komentář

Po pátečním zápasu v rámci tréninkové jednotky, kdy dostali šanci hráči širšího kádru na 85 % času, abychom měli představu, zdali se tam nebudou jen toulat, bojovali o sovu šanci na neděli a vybojovali si, to samé platí i o zápasu v sobotu. Po dvou odehraných utkání jsme viděli progres ve vnímání hry, snad se konečně začíná blýskat na lepší časy, co se týče přístupu a lehkovážnosti, i když jedna vlaštovka v podobě vítězného víkendu jaro nedělá. 

Pozitivum ze zápasu je víc, návrat Toma, který si mohl osahat hru po šesti týdnech, kdy ho nepustilo zranění do zápasů, bohužel do konce podzimu nepoužijeme Kubíka, tak snad během pauzy se dají všichni do kupy, protože po zimním drilu budeme chtít být dravci, kteří se budou šplhat dobrými výkony nahoru. Když si odmyslíme, včerejší sílu soupeře, tak bylo k vidění to, co jsme předváděli i předchozích zápasech, ale dnes to bylo mnohem důraznější, hladovější, chtěli jsme každý míč, nechtěli jsme soupeře nechat kombinovat, což se nám první půli velice dařilo, jen z počtu šancí jsme měli mít převahu i ve skóre, ale to by bylo i kruté k soupeři a naši mají rádi napětí.

Během první půle jsme měli cca 20 zakončení, což je velice slabá produktivita, pokud jde hráč sám na branku, mělo by to skončit z 80 % brankou, to znamená, že Alex z 5-ti úniků měl dát čtyři branky, je mi jasné, že si to šetří na silnější soupeře, pozitivní bylo, že jsme se rychle orientovali i ve vápně, při zakončeních spoluhráčů, jako Turbič i Vili. Pochvala v druhé půli i Konymu, který poprvé za časový úsek 35 minut nebyl ani jednou v ofsajdu, to, jak dal branku s přehledem proti vybíhajícímu brankáři, taky super, ale jak sám řekl dostal to na podnosu a nezbývalo mu nic jiného než to uklidit, svou první branku si mohla připsat i Barbie v prvním startu dvakrát jí moc nechybělo. 

Sice jsme inkasovali dvě branky, které si Juny vyčítal, ale nutno přiznat, že to nebylo jen z jeho strany, nezachycená přihrávka středem, zároveň nebyl zajištěn stoperem a dvakrát, ale kolikrát přerušil akci soupeře včas, i zde vidím zlepšení ve vnímání hry, své si na středu odvedla i Barča, Víťa šel až v průběhu druhé půle, ne z důvodu výkonosti, ale již se nám víckrát vymstilo, že jsme prostřídali všechny a poté dohrávali v deseti, já vím, že ne vždy se to nějakému hráči může líbit, ale jsme tu pro tým, abychom táhli za jeden provaz, posouvali svými nejlepšími výkony nejen spoluhráče, ale i tým k lepším výsledkům.

Další pozitivum, je že máme v týmu převahu vítězných typů, kteří jsou odhodláni, dát do zápasů vše, i když není občas nálada, což se potvrdilo den předtím proti Slavii. Takže díky, věříme i dobře odvedený výkon příští týden, kdy nás ve Varech bude čekat houževnatý soupeř, ale pokud všichni budou pracovat na 100 % i více, tak se toho nebojíme. 

Sestava: Luky (36. David) = Kačena – Franta – Voty – Vili – Matyas (36. Hajnej) = Turbič (36. Barbie) – Mára (36. Juny) – Týnka (36. Barča) – Tomík (36. Kony) = Alexis (53. Lego)

Fotogalerie:https://www.facebook.com/pg/FC.Haje04.mujmail.cz/photos/?tab=album&album_id=1676367799042657


neděle 8.10.2017 | Peter Bíro | Přečteno: 2540

Další články