Mladší žáci A (2011)

Ročník 2005: Zakončení podzimu v Jablonci

Ročník 2005: Zakončení podzimu v Jablonci
V neděli 26.11. jsme vyjeli k poslednímu ligovému utkání, do Jablonce. Sníh nás nevítal, naopak nás vítal krásný sportovní areál se spoustou hřišť.
7:4
(1:1)
2.kolo v Ne 26.11.2017 10:00
ZŠ Mozartova UMT
Jablonec
FC Háje
Branky FC Háje: 35. Klymskyj, 68. Schrojf, 73. Černý, 82. Prachař. Diváci: 20,

Komentář

Kluci se na závěrečné utkání už dopředu těšili. Takovéto výlety jsou pro ně líbivé, je to něco jiného, než na co byli zvyklí. Cestou autobusem si užili tam i zpět.

Již dopředu bylo avizováno, že k poslednímu utkání pojede 15 kluků, že uděláme dvě sedmičky. Důvody byly dva. Zvyk na větší časovou zátěž v utkání, kdy jsme nechali kluky na hřišti 15 minut (druhá varianta byla 45 a 45 minut) a druhý důvod, že jsme chtěli nechat odehrát zápas více kluků s ohledem na tým i na partu. Někteří kluci hodnotili tuto variantu po zápase pozitivně, někteří by uvítali více prostoru na hřišti. Sestavy si kluci volili sami, domlouvali se, jak to poskládají, trvalo jim to v kabině cca 6 minut.

K utkání jsme nastoupili aktivně a v průběhu 1. třetiny si vytvořili šance a soupeře k ničemu moc nepustili. Ve 2. třetině už padlo více branek, první jsme vstřelili my a byli ve velké euforii. Následnou penaltu chytil Honzík a kluci věřili v úspěch, byť jsme začali na hřišti polevovat, zejména co se týče podstupování některých soubojů. V této soutěži je velmi znát, že každý „výpadek“ (rozumějme nepodstoupení souboje, či nižší snahu zisku míče) soupeř trestá. Soupeř získal na konci druhé třetiny více ze hry a otočil výsledek.

Kluci se nevzdávali a hráli aktivně, byla na nich vidět chuť a vůle a nevzdávali se za žádného stavu. Průběh gólů si můžete prohlédnout ve statistice, kterou si psal soupeř a vyfotil jeden z našich rodičů. Zvláště náš třetí gól se divákům líbil, po hezké akci na pravé straně přišel prudký centr, který zakončil do brány Šíma. Po dlouhé době se nám také podařilo vstřelit branku z rohu, velmi dobře kopnutý roh, Tom Pokorný (dnes v pozici hráče) podstoupil souboj a Fíla P. hlavičkoval do branky. Vítězství si připsal Jablonec. Naši kluci byli po celou dobu aktivní a snažili se o zvrácení výsledku ve svůj prospěch.

Kapitolou samo pro sebe dnes byli háječtí rodiče. Skvěle povzbuzovali po celé utkání, fandili Háje do toho a díky tomu se klukům hrálo mnohem lépe a s větší podporou. Sami kluci po zápase v kabině prohlásili, že rodiče byli nejlepší, že skvěle fandili a kluci si to užívali.

Tímto máme za sebou první podzim v lize, který přinesl našemu týmu mnoho věcí.

Utkání se zúčastnili: Černý, Danda, Klymskyj, Kolář, Konečný, Lelkes, Maršák, Nykyforuk, Prachař, Pokorný, Schrojf Vašek, Schrojf Vilém, Šťastný, Větrovec, Veselý.

Statistiky utkání:


neděle 26.11.2017 | Otmar Mansour | Přečteno: 2267

Další články