Starší žáci B

Ročník 2004: Hodnocení podzimní sezóny

Ročník 2004: Hodnocení podzimní sezóny
Co, se týče podzimu, tak z něj vládnou smíšené pocity, ani v jednom zápase jsme nemohli nasadit to nejlepší, protože od prvního zápasu nám vlastně padlo vše, na čem jsme během přípravy pracovali.

1) Zhodnocení podzimu

Začalo to dovolenou některých hráčů a těžkým úrazem Toma v prvním kole divize, ke kterému se po dovolené přidal ještě Kubík, což byl nepříjemný zásah do osy týmu, jak do útočné, tak i do obranné fáze. Připočtu-li to, že v pražské soutěži hrajeme proti starším soupeřům až na pár zápasů nemáme prostor, kde by si hráči vyzkoušeli své dovednosti v klidnějším zápase a mohli si zvednout sebevědomí. Ono sehrát přátelské utkání i v rámci tréninku z nedostatku prostoru je velmi složité, navíc jen výjimečně máme celé hřiště k dispozici, což je mínus i pro nacvičení přenášení hry.

2) Nejlepší zápas + nejhezčí moment

Nejlepší zápas určitě bychom mohli říci, že ty vítězné, ale i některé zápasy, které jsme prohráli ku příkladu se Střešovicemi, kde jsme byli vyrovnaným soupeřem, rozhodla jen kvalita v zakončení a plná soustředěnost soupeře i směrem dozadu, což nám často chybí. To samé platí i na zápasy se Sokolovem, Chomutovem, či Litvínovem, kdy jsme dvě třetiny hráli vyrovnanou partii, ale góly padají po individuálních chybách, kdy naši hráči, díky nedisciplinovanosti se dopouštějí zbytečných chyb, když si myslí, že to nemůže nikdo potrestat. Nejhezčím momentem výhra po prodloužení v Karlových Varech, kdy jsme inkasovali po hloupé chybě a poté jsme dobývali soupeře, sázka na totální riziko vyšla a výborně v rozstřelu zachytal David a kluci zachovali klid v zakončení.

3) Nejhorší zápas + nejslabší moment (chvíle, situace)

Nejhorší předvedený výkon jsme předvedli v zimní lize, kdy jsme sice hráli proti starším a s velmi kombinovanou sestavou, bohužel to neomlouvá výkon, který hráči předvedli, jestli se tomu tedy dá říci výkon, na hřišti za nás hráli pouze dva hráči, ostatní se na to slušně řečeno vykašlali, se do teď divím, že po takovém výkonu měli někteří žízeň, pokud to hráče nebaví nebo se necítí, mají to říci dopředu, než se ploužit jak mrtvoly a znechutit tím ostatním hru. Další zápasy z taktického hlediska nám hrubě nevyšli s Ústím, Roudnicí, kdy hráči v zadních řadách měli jasný úkol, ale ten neplnili kolikrát si myslím, že to kolaborovali, protože to nebylo možné, jak se soupeř dostával do šancí. To samé zápas s Viktorkou, třetinu zápasu nepouštíme soupeře k šanci a pak uděláme pět faulů v nebezpečném prostoru odkud jsme dostali góly hlavou od nejmenšího hráče na hřišti. To samé zápas s Neratovicemi, který jsme odehráli doma, máme jedno zakončení za druhým, ale soupeř vstřelí dvakrát a dá tři branky na rozdíl od nás, kdy střílíme jak na střelnici a nic z toho.

4) Spokojenost s herním výkonem

Spokojenost s herním výkonem je závislá na počasí a dle toho jak se vyspinkají a nasnídají hráči, což je v kategorii U14 na pováženou, můžeš mít naběháno, výbornou kopací techniku, silný jako Herkules, jenže pokud má hráč v hlavě vybrakováno, nebo není na zápasy nastavený v hlavě je vše k ničemu, jakýkoliv sport je především o hlavě a jejím nastavením, pokud si to hráči srovnají v kebuli, tak i herní výkon bude vyrovnaný a bude mít stoupající úroveň, ne jednou super a náznak, že to jde nahoru a poté výkon, že bychom lezli kanálem. Je to čistě jen o hráčích, mají výborné zázemí, spoustu možností k růstu, ale musí chtít sami, ne že je budeme nutit.

5) Spokojenost s umístěním

O umístění v této sezóně mně, jako trenérovi osobně nejde, chci, aby mužstvo střílelo branky, co nejméně inkasovalo, aby i hráči, kteří se tolik nemusí pracovali jako jeden článek řetězu, to je základ týmového úspěchu. Pokud tyto atributy všechny spojíme, budeme dávat do tréninku víc než sto procent, a zápasy odjezdíme po zadku budeme se koukat z vyšších pater tabulky, ale k čemu je Vám více bodů, pokud bychom se nesnažili o moderní fotbal. Ano můžeme zalézt před branku, tam zaparkovat autobus a jen odkopávat míče, čekat, jestli jednou nám vyjde brejk, ale to nechceme, raději prohrát po statečném výkonu než výhra po zbabělé hře. Závěrem v pražské soutěži jsme za očekáváním, čekali jsme, že budeme hrát do třetího místa a v divizi do sedmého místa, zde je na čem pracovat.

6) Plán na zimní přípravu – co zlepšit, náplň tréninků, na co se zaměřit

Plán je jasný zlepšení se po všech stránkách, zaměříme se více na taktické myšlení hráčů, nastavení hráčů, co se týče hlavy, jak k tréninkům, tak k zápasům samostatným. První měsíc budou tréninky hlavně o nabíraní kondice, zlepšení koordinace a výbušnosti hráčů v osobních soubojích. Poté se zaměříme na hru v prostorech a budeme pracovat na dvou rozestaveních, kde hráči budou znát své role a co každý post vyžaduje. 

Samozřejmostí je práce jeden na jednoho. Plánem je přivést tři hráče do každé řady jednoho hráče, mimo brankáře, zde nás bota netlačí, ale obrana potřebuje posílit, zde nám chybí hráč, který nebude hračička, ale bude vědět kdy je zapotřebí přitlačit, to samé by to chtělo kvalitního hráče pro hru na křídle, který dokáže připravovat šance a chápe, kam by si měl naběhnout. Plus by to chtělo zabijáka k Alexovi, který nebude líný na krok a bude makat pro tým bez keců se obětuje, chytráků máme dost, ale opravdových dříčů je málo, každý z hráčů si myslí, že všechno ví a všude byl, ale skutek utek. 


neděle 21.1.2018 | Peter Bíro | Přečteno: 2561

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

20.4.2024, 09:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
20.4.2024, 10:15, Březiněves T.
Březiněves – FC Háje
Muži A
20.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Vršovice
Mladší dorost B
20.4.2024, 10:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
20.4.2024, 10:45, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Muži B
20.4.2024, 11:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
20.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci A (2009)
20.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci B (2010)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Koloděje T.
Koloděje – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Nad Přehradou T.
ELFA – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 14:30, Háje T.
FC Háje – Zbraslav
Starší dorost
21.4.2024, 16:30, Horní Měcholupy UMT.
Slavia Praha – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
21.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Mladší dorost A
21.4.2024, 17:00, Štěrboholy T.
Štěrboholy – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
21.4.2024, 17:00, Nad Přehradou T.
FC Háje – ČAFC
Mladší žáci A (2011)