Mladší žáci A (2011)

Ročník 2005: Poslední venkovní zápas v lize

Ročník 2005: Poslední venkovní zápas v lize
Včera jsme odehráli poslední venkovní zápas žákovské ligy, od příštího roku ve starších žácích budeme hrát divizi. Začátek se nám nepovedl, úvod utkání měli v rukách domácí, ale nakonec kluci zamakali a dokázali stáhnout tříbrankové manko, díky čemuž se posunuli na 8.místo v tabulce.
3:3
(0:0)
25.kolo v Ne 27.5.2018 15:00
Vědomice
Roudnice nad Labem
FC Háje
Diváci: 30,

Komentář

V dnešním článku si dovolím zhodnotit kromě zápasu i celou sezónu, tu úvodní a pro kluky v našem dresu jedinou v lize, neboť po pátečním zápase s Duklou nebude moc prostoru s ohledem na odjezd na školu v přírodě.

Zápas v Roudnici nad Labem s důrazným a vítězuchtivím soupeřem započal jako zápas s Varnsdorfem. Spíše jsme čekali, co nám domácí na jejich lehce nerovné trávě dovolí. Šance jsme měli, ale vzhledem ke hřišti, menšímu klidu v zakončení a pro nás nezvykle lehkému míči se nám málokdy podařilo zakončit mezi tři tyče. Naopak domácí se dostali po jedné akci do vedení, což kluky, kteří v první třetině nepůsobili příliš energicky, srazilo a v první třetině byli daleko výraznějším týmem domácí, přidali ještě další dvě branky.

Kluci bez nálady a bez energie se odcházeli osvěžit do šatny, vzhledem k velkému vedru a v šatně jsme se snažili společně vyvolat větší chuť a zájem a namotivovat se do utkání. Vnitřní komunikace v první třetině byla téměř nulová. Druhá třetina byla o trochu lepší, z penalty snížil Šíma a hra byla oboustranně vyrovnaná. Ve třetí třetině jsme již byli lepším týmem, hrálo se více na polovině domácích, klukům se podařilo srovnat výsledek a to jsme ještě mnohé šance nedali. Zápas tak skončil 3:3, na základě několika faktorů. Jaké to například byly?

Nedostatečná aktivita v úvodní fázi hry. Menší aktivita některých hráčů po celé utkání, způsobená i určitou tréninkovou absencí. Malá efektivita v zakončení. Tom, který udržel spoustu střel (protože jsme opět moc nedobíhali). Fíla dobře zvládnutá role, kde hraje Simon. A mnoho dalších.

Touto remízou se kluci posunuli na 8.místo, kde nejspíš i skončí. Tím zakončili první sezónu v lize, ze které si můžeme pojmenovat určité poznatky.

1. Úvodní utkání s Libercem. Z hlediska našeho herního výkonu nás na začátku potkal zápas, který nám (a hlavně klukům) otevřel oči a došlo se k uvědomění, že je potřeba začít více makat na tréninku. Jsem rád, že toto utkání bylo hned to první, protože jsme si s klukama nastavili určitý směr a cestu.

2. Do alespoň jednoho zápasu ligy nastoupilo 22 hráčů. Většina z nich jsou našimi odchovanci, avšak přišli i kluci odjinud, kteří byli důležitou součástí. Celkem to byli 4 kluci.

3. První gól jsme vstřelili ve čtvrtém zápase, celkem jsme jich před posledním zápasem vstřelili 114.

4. Vnímám, že po celý rok jsme kráčeli jako dobrá parta, ať už na hřišti či mimo něj.

5. Celkově kluci i díky soutěži udělali výrazný posun z hlediska rychlosti a intenzity herních činností jednotlivce i z hlediska vnímání hry. Celý rok a zvláště poslední půlrok jsme se zaměřovali na vyšší uvědomování si fotbalových situací a jejich řešení.

Dalo by se napsat ještě mnohé další, ale to pak případně v hodnocení celého ročníku, který zakončíme dvěma turnaji, jedním v Třebíči a druhým v Českém Brodě. Děkuji za zajímavou sezónu, která, věřím, obohatila nás všechny a hurá do dalších roků a dalších cest.

Zápasu se zúčastnili: Tom Pokorný, Adam Lelkes, Dymo Nykyforuk, Alex Klymskyj, David Andronikov, Tomas Järvinen, Tom Kolář, Šíma Černý, Fíla Prachař, Fíla Šťastný, Kuba Danda, Lukáš Veselý


neděle 27.5.2018 | Otmar Mansour | Přečteno: 2423

Další články