Mladší dorost A

Mladší dorost: Důležitá výhra nad Duklou JM

Mladší dorost: Důležitá výhra nad Duklou JM
Klíčový zápas v boji o druhé místo v přeboru jsme zvládli. Proti rivalovi z Dukly JM jsme hráli s plným nasazením od začátku do konce. Byli jsme za to odměněni vítězstvím. V oficiálním zápisu sice figuruje jen jeden náš střelec, ale v síti domácího brankáře se míč ocitl hned třikrát.
2:3
(0:1)
20.kolo v So 2.6.2018 11:00
Mikulova UMT
Dukla JM
FC Háje
Diváci: 47,

Komentář

Do utkání jsme vstoupili se správnou mírou sebevědomí. Nebáli jsme se kombinovat, nenakopávali jsme ukvapeně balony. Dobře jsme bránili. Proti nám stál kvalitní soupeř. Snažil se hrát rychle a důrazně. Do šancí se obě mužstva nedostávala snadno. Nám se například podařilo po vyhraném souboji ve vápně obhodit vybíhajícího brankáře, míč však těsně minul tyč a skončil v zámezí. Vypadalo to na bezbrankový poločas. Minutu před vypršením hrací doby jsme skórovali. Pomohli jsme si standardní situací. Po rohu se ve skrumáži balon odrazil od citlivých míst našeho útočníka a směřoval za brankovou čáru. Pár centimetrů před ní ho domácího obránce napálil do sítě. Rozhodčí gól označil jako vlastní. Do kabin jsme tak šli povzbuzeni nejtěsnějším vedením.

Dukla JM se snažila hned od začátku druhého poločasu vývoj utkání otočit. Vytvořila si i několik šancí. Nedokázala je proměnit. Někdy s přispěním štěstí, jindy zásluhou našeho brankáře. Ani my jsem nebyli pasivní. Podnikali jsme rychlé protiútoky. Někdy nám k jejich zakončení chybělo pár centimetrů, jindy větší klid a přesnost.

Domácím se podařilo vyrovnat. Po akci po straně hřiště a centru se k brankářem vyraženému míči dostal nepokrytý záložník. Nasměrovat balon do prázdné branky pro něj nebyl problém. Inkasovaný gól nás nezlomil. Dál jsme tvrdě pracovali, nevypustili jediný souboj a byli za to odměněni. Opět jsme si pomohli standardními situacemi. Nejprve jsme vhodili dlouhý aut před branku Dukly JM. Míč se odrazil od jejich hráče a skončil v síti. Druhý vlastní gól a naše vedení. To jsme hned o minutu později ještě navýšili. Po rohu vyskočil nejvýše náš obránce a překonal domácího brankáře.

Dvougólové vedení jsme mohli ještě zvýšit. Zabránilo nám v tom nepřesné zakončení. Dukla JM se snažila vyrovnat. Vypracovala si několik šancí. Proměnit dokázala jedinou. Po nedorozumění obránců s brankářem se míč dostal k domácímu útočníkovi a ten opět skóroval do prázdné branky.

Kluci zvládli derby výborně. Předvedli týmový výkon. V některých okamžicích jsme měli i štěstí. Šli jsme mu však naproti poctivou prací. Pokud kluci v posledních dvou zápasech herně nezkolabují, mají velkou šanci skončit na druhé příčce tabulky. Budou-li pokračovat ve výkonech z posledních zápasů a soupeře nepodcení, mělo by se jim to podařit.

Kvalitního soupeře porazili: Pospíšil, Zábranský, Semecký, Kolář, Gill, Hartman, Hůlka, Hadraba, Sonakiya, Lebeda, Nafarieh, Melichar, Coulibaly, Nevečeřal, Jun, Chomát


sobota 2.6.2018 | Petr Hartman | Přečteno: 2513

Další články