Starší žáci A

Ročník 2004: Hodnocení podzimu 2018

Ročník 2004: Hodnocení podzimu 2018
Zhodnocení dvou soutěží ročníku 2004.

Zhodnocení podzimu

Divize

Po podzimní části můžeme říci, že jsme spokojeni, co se týče bodového přínosu, zabudování nových hráčů. Výhrady máme, ale to si necháme sami pro sebe, přeci nebudeme informovat soupeře, co nás trápí, naopak přes zimu na tom zapracujeme, abychom byli silnější, vše je jen o hlavě a přístupu hráčů. Lze předvádět hezkou kombinační hru nahoru a dolů, ale to je na hráčích a jejich touze se chtít ukázat a dát vše nejen do zápasu, ale i v trénincích.

Přebor

Zde jsme asi sami proti sobě, spokojenost s prvním místě ano, ale ne s přístupem některých jednotlivců, buď fotbal miluji a přistupuji ke každému zápasu naplno a nic nepodceňuji, nepohrdáme soupeřem. Soutěž je vyrovnaná a na rovinu, kdyby hráli zápasy hráči širšího kádru, tak jsme na sestup, taková je krutá realita, bez nasazení a pokory se nikdo neposune výše. K individuálnímu výkonu je zapotřebí i týmový, nehrajeme šachy, pokud budou všichni hrát na hranicích svých možností, tak se bude posouvat úroveň hry nahoru a s ní budou vidět i jednotlivci, proto jaro odehrají pouze kluci, kteří jsou schopni pro tým dýchat a vrátí mu to, nejen přístupem, ale i podívanou pro diváky.

Nejlepší zápas + nejhezčí moment (chvíle, situace)

Divize

Zde by to byli výborně zahrané zápasy, co se týče taktiky, jak silný Sokolov s Litvínovem, které jsme vzadu dokázali uhrát s nulou, poté i utkání s Ústí, kde jsme dostali branku jen z penalty a poté i zápas v Chomutově na hlavním stadionu, to bylo nádherné, super nasazení, bohužel jsme nedokázali udržet vítězství, ale pokud prohrát, tak s hlavou nahoře, zde si kluci mohli ověřit své dovednosti a zjistit, když do toho dají minimálně 100 %, tak se dá hrát s každým.

Přebor

Zde to byli zápasy s Duklou JM či FAAZ, ale i poté na Unionu, první dva zápasy byli v tempu nahoru dolů, v derby jsme museli dotahovat a vítězství zařídil o rok mladší nováček před koncem, poklona dolů, za to, že jsme to nevzdali, s akademií jsme se těšili na krásný technický fotbal, ale byla to bitva o každý metr, Union ten pro změnu využil našeho rychlého přesunu, kdy jsme hráli v Chomutově a půlka kádru hrála hned další zápas, ale i tak jsme zápas otočili z nula dva, třemi góly a jen chyba v poslední minutě nás stála vítězství, v přeboru mají kluci více času si vyzkoušet nějaké věci z tréninků, ale o tolik více prostoru tu rozhodně víc není.

Nejhorší zápas + nejslabší moment (chvíle, situace)

Divize

Zde bych to viděl na dva zápasy, hned první, který jsme vedli už tři nula a za přispění pána s píšťalkou jsme to ztratili a prohráli, ale to se stane, ku škodě nám bylo rychlé vedení o tři branky již v desáté minutě. Potom to byl zápas s Roudnicí, kdy jsme jeli sice oslabení, ale stačilo si jen pokrýt jednoho hráče, paradoxně, tento hráč měl nejvíce prostoru a dělal si s obranou za přispění brankáře vyloženě dobrý den.

Přebor

Ranní zápas na Pragovce, přijeli jsme jako mistři světa a odměnou byla porážka, na začátku jsme mohli dát klidně pět branek včetně penalty, tu ale nikdo nepískl, naopak vzadu jsme třikrát nahráli soupeři do běhu a ten to využil, vše je jen o přístupu a nastavení hráčů po mentální stránce, i soupeři, kteří jsou na spodu mají nohy, a ne vždy umístění odpovídá síle kolektivu.

Spokojenost s herním výkonem (Divize + přebor)

Do spokojenosti s herním výkonem máme daleko, představa je jedna věc, ale na hřišti jsou hráči, je jen na nich, jak se rozhodnou, zdali tomu v daný okamžik doopravdy dávají maximum, my jim do hlavy nevidíme, ale ruku do ohně za všechny nedáme, že předvádějí své maximum, známe limity našeho týmu, při plné koncentraci nejen při zápasech, ale i na trénincích bychom se mohli posunout o kus dále, stačí chtít a věřit.

Spokojenost s umístěním

Divize

Sedm bodů na první tým a sedm bodů na sestupující celek nám vyneslo sedmé místo, pokusíme se dát do toho více a posunout se třeba na bednu, je to poslední rok v této kategorii, pokud se někteří hráči chtějí posunout, ať pomohou týmu k lepšímu umístění a tím si jejich individualit všimnou a může jim to vynést i lepší angažmá v dorostu, což bychom si přáli, protože by to pomohlo i klubu.

Přebor

Jsme sice první, ale může to být lepší, dlouhou sérii bez ztráty kytičky nám zhatilo přehnané sebevědomí, že se nic nemůže stát, je důležité si uvědomit jednu věc. Každý zápas začíná za stavu 0:0 a jedno, kdo proti nám nastoupí, v této soutěži se složením kádru bychom čekali mnohem více branek, potenciál na to máme, jen hlavu máme kolikrát jinde.

Plán na zimní přípravu – co zlepšit, náplň tréninků, na co se zaměřit, výhled jara?

Divize + Přebor

Určitě nebude odkrývat naše slabá místa, naopak na nich budeme pracovat, ale která to jsou si necháme pro sebe a zapracujeme na nich.

Na závěr poděkování správcům a vedení za uplynulý rok a snad bychom aspoň na domácí zápasy měli jedno přání, a to větší podporu od rodičů, ať vidí, jak se jejich ratolesti prohánějí po zeleném pažitu.

Během jara bychom rádi udrželi prvenství v přeboru a posunuli se nahoru, co se týče divize, zároveň je to poslední půlrok trenéra u týmu, který by se rád rozloučil s hráči vítězně, zdali bude pokračování poté v klubu nebo jinde se uvidí. 


pátek 4.1.2019 | Peter Bíro | Přečteno: 2274

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

28.3.2024, 14:00, Střešovice UMT.
Střešovice – FC Háje
Starší dorost
28.3.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci A (2009)
28.3.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci B (2010)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
29.3.2024, 10:15, Ďáblice T.
SK Ďáblice B – FC Háje
Muži B
1.4.2024, 15:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Muži A
1.4.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Mladší dorost B
3.4.2024, 17:00, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Chodov
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Muži A
6.4.2024, 10:30, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší dorost B
6.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci A (2009)
6.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Braník
Mladší dorost A
6.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci B (2010)
6.4.2024, 15:15, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka A (2013)
6.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka B (2014)