Muži A

Muži A: Dva hattricky a úspěšný start

Muži A: Dva hattricky a úspěšný start
Sobota 10.8. 17:00, to bylo datum a čas našeho prvního mistrovského utkání. Zavítali jsme na hřiště nováčka Dolních Počernic. Je potřeba pochválit a poděkovat domácím, protože zápas se i přes vytrvalý déšť, odehrál na skvěle připraveném pažitu.
1:4
(0:2)
1.kolo v So 10.8.2019 17:00
Dolní Počernice T.
D. Počernice
FC Háje
Branky FC Háje: 12.,62.,82.Novák,32.Mácha. Diváci: 30,
Sestava FC Háje: Lačík -Šejnost,Lojda, Semecký(46.Zábranský),Kloboučník - Nguyen(59.Mathauser),Grešnjakov,Látal(85.Kára),Soucha- Mácha,Novák

Komentář

Zápas jsme brali velmi svědomitě a bylo z každého hráče i trenérů cítit odhodlání začít nový ročník vítězně a vstoupit s čistým štítem. Zápas začal opravdu ve velmi svižném tempu a hned v 5. minutě jsme se dočkali první šance, kdy Mácha krásným točeným rohlíkem po zemi poslal Nováka do šance. Novák zvolil zakončení na vzdálenější tyč, ale brankář skvěle podržel svůj tým a vytlačil míč na roh. 

Novák se teprve zastřeloval, ale za 7 minut už to přišlo. Ve 12. minutě se po hezké kombinaci dostal v tváří tvář brankářovi Soucha, který navlékl kapitánskou pásku za absentujícího Sojku, udělal kličku gólmanovi, kterou se vyhnal ze střeleckého úhlu a počernická obrana byla v domnění, že nebezpečí přečkala bez újmy. To by ale nebyl Soucha, který v takových situacích zachovává chladnou hlavu a počkal si na pohyb Nováka, který se výborným pohybem odpoutal od dvou obránců na málem vápně a Soucha ihned směroval svou přihrávku k Novákovi, který měl už lehkou úlohu a zakončil do brány, ve které stál jen hráč domácích - 0:1.

Ve své snaze přidat další gól jsme se dál snažili vytvářet si šance a ty přicházely v hojném počtu. V 16. minutě vyzkoušel pozornost gólmana Látal z přímého kopu, leč jeho rána byla dobře umístěna, postrádala potřebnou razanci. O chvilku později to zkusil agilní Grešnjakov, který se znovu po hezké kombinaci na levé straně pokusil o střelbu za vápnem, bohužel rána šla doprostřed. Na kluky byla radost se dívat. Obrana ve složení Šejnost-Lojda-Semecký-Kloboučník pracovala bezchybně, a tak brankář Lačík neměl za celý poločas až na rozehrávku od brány žádnou práci.

Ve 30. minutě vybojoval míč na útočné polovině Nam, uběhl s míčem 10 metrů a práskl do míče. Rána to byla vskutku povedená do dolního rohu, kterou brankář vytlačil konečkami prstů. O dvě minuty později se háječtí darovali podruhé. Suverénně nejhezčí akci zápasu začal Soucha ještě na vlastní polovině, našel Nováka na půlící čáře a pokračoval ve svém běhu. Novák sklepl z první Grešnjakovi a ten z první poslal mezi obránci Souchovi, přihrávka byla trošku delší než by si Soucha přál, ale poradil si skvěle, počkal si na doplnění svých spoluhráčů, pohrál si s dvěma obránci a načechral míč přesně na nohu Máchy, který z velmi těžkého úhlu nádherným volejem našel skulinku mezi nohy gólmana a byl na světě krásný gól - 0:2.

Do konce poločasu jsme hýřili aktivitou, ale další branku jsme bohužel nepřidali. Do poločasu jsme tedy šli s výsledkem 0:2 odborně řečeno Csaplárova past, proto jsme v kabině o poločase apelovali na to, aby jsme přidali další branky a dohráli klidný zápas. Do druhé půle jsme udělali jednu změnu, Semeckého vystřídal Zábranský, tudíž dorostenec za dorostence. Tímto děkujeme Vojtovi Semeckému, že nastoupil za nás a po tomto zápase přestoupil do Tempa, kde bude hrát za U19 s Honzou Hadrabou a přejeme jim hodně štěstí.

Druhý poločas snesl stále přísné měřítko, ale bohužel jsme dělali velké hřiště a nehráli tak u sebe jako první poločas. Šance ale stále přicházely. V 59. minutě přenechal místo debutující posile Mathauserovi Nam, který podal velice nadějný výkon a snad bude v těchto výkonech pokračovat a jeho tréninková docházka bude slušná. O 3 minuty později se ve středu hřiště zmocnil míče Soucha a pokračoval na bránu. Vyměnil si míč s Grešnjakovem, a ten vybídl Nováka přihrávkou do vápna. Novák si jedním dotekem přistrčil míč mezi nohami obránce a druhým dotekem svoji neskutečnou pravou, kterou má ve většině případech jen na opírání, vymetl z hranice penalty s pomocí spojnice pravou šibenici branky - 0:3.

Bohužel v této pasáži zápasu začala naše hluchá část zápasu a přestali jsme být lehce aktivní. Tuto naši hluchou pasáž soupeř potrestal gólem v naší síti. V 76. minutě odcentroval Urban z pravé strany a našel přesně hlavu Vernera, který úplně osamocený překonal Lačíka hlavičkou k pravé tyči - 1:3. Toto bylo pro nás dostatečné varování. Začali jsme být opět aktivní, kdy jsme měli několik velmi slušných šancí po průnicích Souchy, Máchy, Mathausera či Látala. Bohužel ani jeden tento průnik nebyl dotažen do úspěšného zakončení.

V 82. minutě přišel hřebíček do rakve domácích. Soucha si po brejku počkal, až Novák doběhne do vápna, našel ho svým řádným obloučkem, Novák v souboji jeden na jednoho přetlačil Čupra, jedním dotekem si sklepl centr a druhým lehce obstřelil gólmana - 1:4. Dva hattricky byly na světě. Soucha hattrick asistencí a Novák hattrick v podobě branek. Po čtvrtém gólu se zápas už jen dohrával a skóre 1:4 už zůstalo neměnné. Na zápasu se dají najít spoustu pozitiv, ale i negativa, kdy jsme například měli hlušší dvacetiminutovku ve druhé půli. Nicméně dobrý start do soutěže a 17. srpna v 17:00 náš čeká druhý venkovní zápas se Slovanem Kunratice, který bude s respektem k soupeři těžším testem. Bohužel nám bude chybět pár opor v čele se Souchou a Kloboučníkem, jelikož mají svá soustředění s ročníkem 2008 respektive 2010. I tak budeme chtít navázat na náš první výjezd a být znovu tříbodoví.

Přesvědčte se o tom sami. :)


sobota 10.8.2019 | Jan Novák | Přečteno: 2596

Další články