Starší žáci C (2008+2009)

Ročník 05/06: Tvrdá lekce

Ročník 05/06: Tvrdá lekce
​Zápas s jasným výsledkem vypovídá jasně, soupeř nás přejel 16:0. A kromě jedné gólovky jsme bohužel neměli nic.
16:0
(8:0)
1.kolo v Ne 8.9.2019 10:00
Klánovice T.
Klánovice
FC Háje
Diváci: 32,

Komentář

Může nás jen těšit, že vzniklá gólová šance měla přesně ty parametry, které kluky biflujeme, a to křižná přihrávka od středního záložníka do volného prostoru na nabíhající křídlo. Po hříchu byla jediná taková.

Z části jsme určitě zaplatili jistou nováčkovskou daň. Přechod na velké hřiště s protivníky, kteří měli již evidentně něco v tomto formátu odehráno byla pro nás tvrdá lekce. V JVL jsme se s takovým tempem a nasazením jistě nesetkali zvlášť s takto agilními soupeři od kterých naši borci jednoduše odpadávali.

Ale to by pro nás neměla být výmluva, menší vzrůst, či hmotnost musíme nahradit bojovností, šikovností a chytrostí. Všechny tyto aspekty jako vysoké a agresivní napadání způsobovaly neskutečné chyby už od naší rozehrávky, takže jsme si spoustu gólů v podstatě dali sami.

Neomluvitelné taky je, že se krčíme před balonem a do tvrdšího souboje ani nejdeme o hlavičkovém souboji ani nemůže být řeč. Takže bych řekl, že soupeř nás nepřekombinoval a ani neukličkoval. Technicky na tom určitě lépe nebyl. Soupeř nás zadupal do země agresivitou, silou, rychlostí a vůlí vyhrát. A také velkým stupněm sehranosti a určité vyzrálosti. To nám budiž odpuštěno. My si musíme sáhnout do svědomí a začít na hřišti tvrdě dřít, přestat se bát pár modřin. Fotbal je kontaktní sport a tak je k němu potřeba přistupovat. Je třeba hrát agresivně, odvážně a nedarovat soupeři ani metr hřiště.


neděle 8.9.2019 | Pavel Meluzín | Přečteno: 2011

Další články