Muži A

Muži A: Ostudný výkon plný nepřesností

Muži A: Ostudný výkon plný nepřesností
Netradičně již v 9 hodin ráno jsme přivítali Xaverov Horní Počernice. Do zápasu jsme vstoupili jako kdybychom byli ještě v posteli.
0:1
(0:1)
7.kolo v So 21.9.2019 09:00
Nad Přehradou T.
FC Háje
Xaverov
Branky Xaverov: 44.Mayor. Diváci: 25,
Sestava FC Háje: Lačík - Šejnost,Mathauser,Kyselka,Vostrovský - Látal,Lojda,Grešnjakov,Soucha - Novák(80.Kára),Mácha(63.Nguyen)

Komentář

Celý poločas jsme sice měli uzemní převahu a míč častěji na svých kopačkách, ale žádná z našich šancí neskončila v síti hostů. Po dvou šancí si vypracoval Mácha s Novákem. Nejdřív Novák v 10. minutě vysunul Máchu, který zakončil svůj postup na branku vedle. Pak si oba dva role vyměnili a Mácha krásným centrem našel Nováka, který hlavičkou nedokázal usměrnit míč do sítě. Krátce po té měl šanci znovu Novák, ale znovu netrefil zařízení.

Následně se k přímému kopu z 27. metrů postavil Vostrovský, jehož projektil skončil v rukavic gólmana Sůvy. Ve 40 minutě měl šanci znovu Mácha, kterého našel krásně do kapsy centrem Vostrovský, ale Mácha také svoji hlavičkou nezamířil do černého. Na opačném pólu hřiště se nic moc nedělo, dva centry, dva jisté zákroky Lačíka, který se do brány vrátil po 5ti kolech. Rozhodující branka přišla minutu před koncem prvního poločasu. Urostlý Kovařík na levé straně podržel balón mezi 3 obránci, míč předal Kučerovi, který naší obranou prošel jako nůž máslem a naservíroval míč Mayorovi, jehož náběh naše pravá strana nezachytila a ze značky pokutového kopu poslal Lačíka na druhou stranu - 0:1.

Naše hra za první poločas byla jistojistě nejslabší v letošní sezóně. To jsme chtěli rozhodně změnit ve 2. poločase. Prvních 20 minut druhé půle jsme byli velice aktivní a držení míče bylo 80:20 v náš prospěch. V 55. minutě hodil Šejnost aut na Nováka, ten si ho hezky pokryl a obloučkem přehodil hostující obránce a vyslal Máchu samotného na brankáře. Míč si ještě přistrčil jedním dotekem a vystřelil. Míč mířil na vzdálenější tyč, bohužel až moc a míč skončil v zámezí. Poté nás zachránil Lačík, kdy na něj postupovali hned 2 hostující hráči. Lačík počítal s přihrávkou do prázdné, ale bleskově se přesunul a neuvěřitelnou reflexivní lapačkou vyrazil míč na roh.

Poté jsme dostali dárek od hostů. Naše napadání vedlo až k zpětné přihrávce na gólmana a jelikož gólman Sůva chytil míč do ruky, dostali jsme výhodu nepřímého kopu na hranici "desítky". Exekuce se ujal Látal s Novákem, bohužel Novák nastřelil vyběhnu-vší zeď, která nutno podotknout, vystartovala ještě dávno před hvizdem rozhodčího. Hned z následného brejku znovu postupovali 2 hráči Xaverovu sami na Lačíka. Lačík znovu čaroval a držel nás nad vodou.

Posledních 10 minut se už neslo v duchu našeho zmaru, kdy jsme si nedokázali vytvořit vytrvalý tlak. Utkání tedy skončilo další prohrou doma na "novém" domácím hřišti Nad Přehradou jsme ještě neuhráli ani bod. Celé utkání bylo plné nepřesností z naší strany a náš výkon byl ostudný a tímto se omlouváme všem našim fanouškům, kteří museli trpět toto představení vidět na vlastní oči. 

Nehrajeme ani na 50% z našeho možného potenciálu a sráží nás jak osobní, tak taktické chyby. Musíme se semknout jako tým a společně táhnout za jeden provaz. Je potřeba si sáhnout do svědomí a podřídit týmu svůj výkon. Příští zápas sehrajeme znovu doma už v tradičním čase od 10:30 28.9. proti Sokolu Troja. Následně Vás všechny zveme na exhibiční utkání a charitativní sbírku pro Terezku Nevolkovou. Utkání proběhne od 16:00 na naší UMT a utkají se proti sobě naši trenéři proti rodičům. Během a po zápase se můžete těšit na grilování a oblíbenou tombolu v Kantýně na Hájích.


sobota 21.9.2019 | Jan Novák | Přečteno: 2008

Další články