Muži B

Muži B: Remíza je hodně málo

Muži B: Remíza je hodně málo
V rámci 8.kola jsme na domácím hřišti přivítali předposlední Hostivař B. Úkol zněl jasně, vyhrát.
1:1
(1:0)
8.kolo v Ne 29.9.2019 16:00
Háje UMT.
FC Háje
Hostivař
Branky FC Háje: 19.Shuyto. Branky Hostivař: 62.Procházka. Diváci: 20,
Sestava FC Háje: Orlich - Kloboučník(46.Kára),Mathauser,Lojda,Čížek - Zbořil(25.Kepka),Grešnjakov,Panteleev(50.Černý),Špinka - Shuyto,Vostrovský(75.Král)

Komentář

Do zápasu jsme vstoupili jako jednoznačně lepší tým. Více jsme drželi míč na kopačkách a vytvořili jsme si několik příležitostí. První vznikla z nepřesné rozehrávky soupeře. Jeden z beků doslova namazal Vostrovskému, který tentokrát nepotvrdil pověst chladného střelce a zbrkle napálil míč do vyběhnuvšího gólmana.

Ani centr Zbořila, který dobíhal dlouhý pas od Kloboučníka, neslavil velký úspěch. Avšak rohový kop o pár minut později už byl gólový. Již zmiňovaný Zbořil zahrál tuto standardní situaci směrem do malého vápna, brankář dokázal míč jen protečovat na zadní tyč, kde balon spadl na nohu Shuytovi a po drobné mele před brankovou čárou jsme mohli slavit - 1:0.

Během první půlhodiny hry branku soupeře ještě stihl ohrozit znovu Vostrovský, který hlavou jen těsně minul. Stejný hráč se mohl zapsat mezi střelce ještě jednou, kdy skvělým pasem vysunul Shuyto na pravé straně hřiště Zbořila. Ten ještě hledal nahrávkou před prázdnou bránou právě Vostrovského, ale obránce byl na svém místě.

Krátce před poločasem se projektilem z voleje prezentoval střídající dorostenec Kepka, který nahradil zraněného Zbořila. Obránce však jeho dělovku zablokoval.

Postupem času nás začalo jednobrankové vedení uspokojovat, soupeř naší zvyšující se pasivity však do konce poločasu nevyužil.

V druhé půli jsme znovu tlačili, ale ve finální a v předfinální fázi jsme byli bezzubí. Nejblíž k brance měl střídající Černý, ten však v gólmanem nebráněné svatyni napálil jen blokujícího obránce. Naše neproměněné šance a spokojenost s jednobrankovým vedením nás mrzelo od 62.minuty, kdy se po ojedinělé šanci prosadil Procházka - 1:1.

Branka nás opařila a dostala do křeče. Věděli jsme, že s takovým soupeřem je remíza velmi málo. Toto vědomí nám ale svazovalo nohy a nebyli jsme schopni už do konce zápasu vymyslet zhola nic. Výsledek je pro nás jednoznačně ztrátou v boji o záchranu. Se soupeřem jako je tento, v sestavě v jaké jsme byli, musíme vyhrávat.


neděle 29.9.2019 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1963

Další články