Starší přípravka A (2013)

Ročník 2009: Úvod do zimní ligy v Kolovratech

Ročník 2009: Úvod do zimní ligy v Kolovratech
O víkendu jsme odehráli první utkání v rámci zimní ligy pořádané v Kolovratech.
10:5
(5:1)
v So 11.1.2020 12:30
Kolovraty
Radošovice
FC Háje
Diváci: 30,

Komentář

Soupeři jsou pro nás často neznámí, a tak bylo loterií, zda se nám podaří nominovat hráče optimální úrovně tak, aby zápas měl co největší smysl. Mohli jsme vybrat i trochu lépe, ale na to, že šlo o skok do neznáma, si myslím, že jsme úroveň odhadli slušně.

Od počátku jsme tahali za malinko kratší stranu provazu. Soupeř slušně kombinoval a dostával se do šancí. My hrozili z rychlých přechodů do útoku. Bojovnost většiny hráčů byla příkladná. Občas bylo vidět zklidnění hry, což je aspekt, který se hráčům snažíme vštěpovat. Co nám lehce scházelo byla rychlost provedení individuálních herních činností jednotlivce. Jak s míčem, tak bez míče mohla být naše práce o půlvteřiny rychlejší, a to by znamenalo více času s balonem na kopačkách a více šancí.

Zápas i přes prohru o 5 branek vnímám jako smysluplný. Naši hráči se často vyskytovali pod optimálním časoprostorovým tlakem. V některých situacích se s ním dokázali vypořádat a v některých ne. Za mě šlo tedy o trochu náročnější optimální výzvu...

Na vedlejším hřišti se nám podařilo domluvit přátelské utkání pro méně vytížené kluky. Zde bylo k vidění také mnoho pohledných akcí. Je vidět, že v klucích dřímá potenciál a často chybí jen ta finální fáze, nebo větší zaujetí do hry. Právě zápal a dravost nám na tomto hřišti poněkud scházel a s tím šel ruku v ruce i menší počet vstřelených branek.


sobota 11.1.2020 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1420

Další články