Starší přípravka A (2013)

Ročník 2009: Fotbal umíme hrát i na písku

Ročník 2009: Fotbal umíme hrát i na písku
V rámci zimní přípravy jsme se rozhodli vyzkoušet poprvé v životě sport, který, ač má v názvu také slovo fotbal, v realitě znamená tisíc a jednu věc, jež se od fotbalu, jak ho naši kluci znají odmalička, liší. Ano, jde o fotbal plážový.
:
v So 7.3.2020 10:00
Radotín
Turnaj
FC Háje

Komentář

Měli jsme možnost si fotbal na písku vyzkoušet v turnajovém pojetí, a to v beach aréně v Radotíně, která je zimní základnou českých reprezentačních týmů. Čekala nás tam velmi přátelská atmosféra i pečliví pořadatelé z realizačního týmu plážové kopané FAČR, kteří nás na začátku seznámili s pravidly i základními odlišnostmi hry. Postavili jsme hned 2 týmy, z nichž si každý zahrál 4 zápasy včetně ´bratrovražedné´ bitvy proti sobě.

A co jsme se naučili? Že běhat v písku je pořádná makačka, a nohy po tom bolí i několik dní. Že trefit pořádně prudkou střelu není jen tak, a chce to cvik. Že přesně přihrát i na dva metry může být docela umění, natož v zápasovém tempu. Nebo, že dát penaltu může být ještě mnohem těžší než na trávě. :)

A co platí jak na trávě, tak v písku? Že dávat góly a vítězit jde vždy jen tehdy, když spolupracuje celý tým. Že komunikace je důležitým aspektem souhry. No, a také to, že fotbal bolí, zejména když se hraje naboso...ale hlavně to, že radost ze hry a pocit ze vstřeleného gólu či výhry je prostě úžasný!

Domů jsme všichni odjížděli s medailemi na krku, a spokojení zážitkem i prožitkem. Rodiče pak jistojistě s úsměvem na rtech, neboť podívaná to byla parádní, a budeme na ni určitě rádi vzpomínat.


sobota 7.3.2020 | QALO | Přečteno: 1417

Další články