Mladší žáci B (2012)

Ročník 2009: Fotbal umí být krutý

Ročník 2009: Fotbal umí být krutý
Hráči ročníku 2009 se v neděli v podvečer těšili na své první mistrovské utkání v ligové soutěži mladších žáků.
6:8
(5:5)
1.kolo v Ne 23.8.2020 17:00
Nad Přehradou T.
FC Háje
Povltavská FA
Diváci: 40,

Komentář

A natěšenost kluků byla znát od první minuty. Na soupeře jsme vlétli bez respektu a odměnou nám bylo vítězství v první třetině v poměru 4:1. Obrázek prvních 30 minut byl téměř neměnný. Byli jsme více na balónu a kombinační hrou spolu s individuálními průniky jsme se snažili pokořit zahuštěnou obranu hostů. Na každou akci jsme se silně nadřeli, zatímco soupeř byl nebezpečný z rychlých protiútoků.

V druhé třetině jsme maličko polevili v nasazení a nabídce a hned jsme byli potrestáni. Soupeři se podařilo vyrovnat a my trochu zapomněli na týmovost a spíše jsme se snažili branky docílit zarputilými individuálními průniky.

Třetí třetina byla hodně soubojová, bojovná z obou stran a pro nás bohužel gólově nešťastná. Soupeř byl v zakončení produktivnější a odvezl si domů tři body.

Utkání mělo všechno - nasazení, krásné kombinace, pěkné individuální průniky, úchvatné vstřelené branky nebo zákroky gólmanů. Sektor hostujících fanoušků přivezl i něco, co k mládežnickému fotbalu nepatří, ale bohužel se stále vyskytuje. Některá individua nezasluhují komentář. My musíme být tou změnou a i když je to někdy nervydrásající a náročné, pojďme se snažit.

Z fotbalového hlediska šlo však o nadmíru užitečný zápas. Je dobře, že prohrané utkání zakončujeme v slzách, se smutkem a neštěstím. Ale přesto, že jsme v emocích, není na místě hledat křivdu nebo ublížení. A to je to, co uděláme. Zhodnotíme si pozitiva utkání a z nich se odrazíme. Řekneme si, co jsme mohli udělat lépe a na tom zapracujeme. Do dalšího utkání pak půjdeme silnější!

Jsem hrdý na kluky, že do poslední chvíle nic nevypustili a že stále chtěli vstřelit vítěznou nebo vyrovnávací branku. Fotbal je v tomhle ale krutý a nemilosrdný. Nehraje se na počet vytvořených šancí, ale na počet vstřelených branek. Věřím, že díky tvrdé práci, budeme dřív nebo později vyhrávat i na góly.


neděle 23.8.2020 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1916

Další články