Muži A

Rozhovor s trenérem "A" týmu Zdeňkem Slabým

Rozhovor s trenérem "A" týmu Zdeňkem Slabým
Čtyři kola, tři výhry, devět bodů. Ne, na začátku sezony by si asi nikdo nevsadil, že Háje budou čtvrtým nejhorším týmem podzimu v přeboru. Jenže je to tak. Tým, který v létě převzal trenér Zdeněk Slabý, nasbíral celkově 17 bodů a patří mu 13. pozice. "Myslel jsem si, že budeme mít víc bodů," netají Slabý.


Jak byste tedy podzim zhodnotil?


V posledním zápase jsme vyhráli na Vyšehradě, což bylo před přestávkou hodně důležité. Udrželi jsme si nějaký distanc od těch posledních tří týmů. Navíc máme pět bodů na šesté místo. Ze středu tabulky jsme sice nejhorší, ale není to zase tak tragické. Horší by bylo, kdybychom na Vyšehradě prohráli. Takhle sice rozhodně nemůžeme říct, že jsme nadšení z toho, že jsme na třináctém místě, ale úplně špatné to také není.



Ale je z vás cítit, že jste opravdu čekal trochu víc.


Myslel jsem si to, jen jsem to neprohlašoval.



Na kolik bodů jste myslel?


Kolem dvaceti. Ono už se to objevilo, ale já to nikde neříkal, to byl názor z kabiny.



Pak by se vás už boj o záchranu pravděpodobně netýkal.


Ale pořád se bavíme o tom, že hrajeme o záchranu. Když se podíváme na postavení v tabulce, nemůžeme říkat nic jiného. My jsme loni také přezimovali s deseti body odřízlí s béčkem Vyšehradu od ostatních. A ztrátu jsme dohnali. Bylo naše štěstí, že se nedařilo Tempu, jinak bychom se o záchranu prali těžce.



Teď máte v polovině sezony o sedm bodů víc, navíc Vyšehrad s Aritmou jsou jen na šesti bodech. To vypadá opravdu pozitivněji.


No, když k sedmnácti podzimním bodům přidáme sedmnáct jarních, mělo by to stačit. Ale ne, nevím, jak to bude vypadat, nechci to takhle počítat. Nejsme úplně v klidu, ale na druhou stranu není nijak zle. Už jsem zmínil, že od toho šestého místa nás dělí pět bodů.



Je to pro vás velké povzbuzení?


Určitě je to pozitivnější, než to bylo v minulé sezoně. Já to tedy netrénoval, ale můj předchůdce Petr Sýkora tenkrát tvrdil, že to nějak moc neprožíval. Jako já. On věřil, že kluci na přebor mají, já to mám stejně. I když ale máme jedenáctibodový náskok na dva poslední týmy, musíme pořád hrát i na jaře.



Když se podíváte zpátky, proč těch bodů nakonec není víc?


Nechci se vymlouvat, ale z kádru, který máme k dispozici, jsme měli dva hráče dlouhodobě zraněné. Byl to Ostrihoň a Broš, ten se pak znovu zranil. Pak jsou tady bratři Hruškové z Jablonce, jenže jeden se rozehrával po zranění a druhý odjel na studia do zahraničí. Na jaře ale budeme stabilizovanější, budeme mít delší přípravu, než byla v létě.



Co je z vašeho pohledu největší negativum podzimu?


V prvních čtyřech kolech jsme uhráli devět bodů a pak přišlo nějaké uspokojení. Porazili jsme silné béčko Bohemians Praha, které přijelo se spoustou ligových posil, pak jsme vyhráli i na Uhelných skladech a na Zličíně, kde jsme měli štěstí. Byli jsme nahoře, někteří kluci už byli malinko flegmatičtější. Trochu se jim to naše postavení promítlo do hlav. Mysleli si, že už všechny zápasy dopadnou dobře, ale nebyla to pravda.



A pozitivum?


To byl ten první zápas podzimu, kdy jsme porazili 3:2 béčko Bohemians Praha. Měli sedm posil z ligového kádru, tohle mě příjemně překvapilo.



Příjemné pocity ve vás ale určitě nemůže vyvolat pohled na počet obdržených gólů - 30. V téhle statistice je v přeboru horší jen poslední Vyšehrad B.


Je to trochu zkreslené tím, že jsme ve třech zápasech dostali 16 gólů.



To je pravda: 7 v Královicích, 5 doma s Motorletem B a 4 také doma Kopaninou. Předpokládám, že Královice vás štvou nejvíc, že?


Tam jsme za stavu 2:1 pro domácí totálně propadli. Asi pět lidí se na to pak vykašlalo. Zápas odchodili. S Kopaninou jsme do 83. minuty drželi stav 1:1, ale nechtěli jsme to jen dobránit. Dostali jsme pak na 2:1 a to mi bylo jasné, že už to neotočíme. V úplném závěru přišly další dva góly. S Motorletem to bylo divoké utkání, prohráli jsme 4:5, oni byli posílení z divizního áčka. Byl to útočný zápas. Oni do té doby dostali jen deset gólů, u nás hned čtyři. Ale zpátky k naší obraně, udělali jsme v tom zápase trestuhodné chyby. Musíme na tom nějak zapracovat. Koukal jsem na to, že hodně gólů kluci dostali i loni.



Co s tím chcete dělat?


Pořád hledáme stopera. Já do obrany přesunul útočníka Duba, protože by se na začátku sezony asi jako útočník nevešel do sestavy. A byl by luxus, aby takový hráč seděl na lavičce. Vzadu se osvědčil, jenže druhý stabilní stoper Sojka byl pořád nemocný. Končilo to tak, že ve druhém poločase na Vyšehradě hrál stopera i druhý útočník Fedič. V zimě budeme hledat, abychom tu obranu trochu stabilizovali.



Takže budete shánět stopera?


To ano, ale ne v cizích řadách. Pomůžeme si z vlastních zdrojů.



A budete shánět vůbec nějaké posily?


Asi ne, neměli jsme moc posil ani loni. Dva nebo tři kluci se k nám přihlásili sami. Co vím stoprocentně je, že se bude řešit prodloužení hostování Souchy a ve hře je i návrat Bičaníka z Horních Měcholup. Má méně času na trénování, tak uvidíme, jak to dopadne. A měl by se vrátit jeden z bratrů Hruškových z Německa.


-tru-


středa 17.12.2008 | Klub | Přečteno: 2517

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

28.3.2024, 14:00, Střešovice UMT.
Střešovice – FC Háje
Starší dorost
28.3.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci A (2009)
28.3.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci B (2010)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
29.3.2024, 10:15, Ďáblice T.
SK Ďáblice B – FC Háje
Muži B
1.4.2024, 15:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Muži A
1.4.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Mladší dorost B
3.4.2024, 17:00, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Chodov
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Muži A
6.4.2024, 10:30, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší dorost B
6.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci A (2009)
6.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Braník
Mladší dorost A
6.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci B (2010)
6.4.2024, 15:15, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka A (2013)
6.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka B (2014)