FC Háje

Rozhovor s Davidem Sobiškem

Rozhovor s Davidem Sobiškem
Sportovního reportéra Davida Sobiška můžete znát z televize O2 TV Sport, kde komentuje sportovní utkání. Víte, že jeho první fotbalové krůčky začínaly u nás na Hájích?

Ahoj Davide, v jaké době jsi působil u nás na Hájích?

Ahoj, na Hajích jsem rozjel svojí fotbalovou kariéru a myslím si, že jsem tam byl mezi lety 1996 až 1998.

Řekni nám prosím něco o své fotbalové kariéře.

Z Hajů jsem odešel do Slavie, kde jsem byl do svých devatenácti let. Ze Slavie jsem zamířil do Vyšehradu hrajícího ČFL, pak jsem byl v Českém Brodě, na Viktorce Žižkov, a s Horními Měcholupy jsme vykopali postup do 3. ligy. Potom jsem začal mít časté zdravotní problémy, a s fotbalem jsem skončil ve svých 27 letech. V dorosteneckém věku jsem oblékl dres České reprezentace U16 a U17, a připsal si v těchto kategoriích celkem 11 startů.

Kdo byl během dětství tvým fotbalovým vzorem?

V útlém věku jsem měl moc rád Davida Beckhama. Postupem času se můj vkus na hráče měnil podle pozice, kterou jsem hrál, a to byl hlavně defenzivní záložník. Mezi mé oblíbence proto patřili Patrick Vieira, Esteban Cambiasso nebo Thomas Gravesen.

Jaké máš kromě fotbalu další koníčky?

Miluju sport, takže mým koníčkem je sledování sportovních zápasů, akcí, turnajů nebo eventů. Moc rád si jdu zahrát hokej, a v poslední době jsem totálně propadl padelu. Z mimosportovních aktivit je to určitě vaření.

Co ti dali Háje do života mimo hřiště?

Jsem rád, že jsem na Hájích získal vztah ke sportu, aktivnímu životu a kolektivnímu pojetí hry, protože z fungování ve fotbalové kabině čerpám dodnes. Odmala jsem se totiž přirozeně naučil mít respekt k autoritám, umím se pohybovat ve větších skupinách lidí, mám rád dochvilnost, dodržování pravidel a řád.

Napadá tě nějaký silný moment spojený s Hájema?

Vybavuju si, že jsme měli výbornou partu, táhli jsme za jeden provaz a naši rodiče spolu skvěle vycházeli. Jakýkoliv turnaj byla odměna pro nás i pro ně. Pamatuju si, že po zápasech jsme zůstávali s klukama v areálu, rodiče se bavili po svém, a my jsme pak chodili hrát ještě buď malý fotbálek nebo házenou na menší házenkářské hřiště za tím fotbalovým. V areálu jsme strávili spoustu hodin i po trénincích a zápasech.

Co bys vzkázal hráčům na Háje?

Ať makají, ať poslouchají svého trenéra, ať se baví fotbalem, a ať z něj mají hlavně radost!

Co se Ti vybaví, když se řekne FC Háje JM?

Cesta z kopce dolů do areálu, trenér Jiří Adam, žlutá a černá barva, škvárové hřiště, tribuna v kopci za brankou, ze které byl krásný výhled na fotbal a již zmiňované házenkářské hřiště.


středa 5.6.2024 | Klub | Přečteno: 376

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

23.6.2024, 09:00, Třebíč Open
Turnaj – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
23.6.2024, 09:00, Třebíč Open
Turnaj – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
23.6.2024, 09:00, Třebíč Open
Turnaj – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
23.6.2024, 09:00, Třebíč Open
Turnaj – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
23.6.2024, 09:00, Třebíč Open
Turnaj – FC Háje
Mladší žáci B (2012)